Aslına bakarsanız konusunu bilmiyorum ama sıkça önerilen serilerdendir. Yalnız baskısı olmadığı için eğer elinizde yoksa e-kitap veya pdf olarak okumanız gerekiyor.
Memnuniyetle.
Pandemi dönemi dışarı çıkacağıma oturur evde kitap okurum daha iyi.
Aslına bakarsanız konusunu bilmiyorum ama sıkça önerilen serilerdendir. Yalnız baskısı olmadığı için eğer elinizde yoksa e-kitap veya pdf olarak okumanız gerekiyor.
Memnuniyetle.
Pandemi dönemi dışarı çıkacağıma oturur evde kitap okurum daha iyi.
4’ü ana seri diğer iki kitap yan seri. 11 yaşındaki zeki ana karakterimizin üzerine planlanan birtakım amaçlar çevresinde gelişiyor. İnsanlık canavarlara karşı savaştığı bir durumda ve bunun için insanlığın geleceğini kurtarabilecek birileri lazım. Tabiki bu bizim ana karakter oluyor😁.
Ender ‘in bir abi ve bir ablası var. Ama gelgelelim bazı sebeplerden Ender’ i seçiyorlar(bunun sebebi açıklanıyor seride zaten ve bunun sonucundaki kardeşler arası oluşan ilişki gayet güzel yansıtılmış. ) . Seni uzay okuluna alıyoruz. İnsanlığın düşmanı olan canavarlara karşı eğiteceğiz diyorlar. Burada eğitim görüyor, arkadaşlar ediniyor, düşüncelerini sorguluyor. Kitabın sonlarına doğru süprizler oluyor hiç girmeyelim zaten.
Genel olarak ilk kitabın olay örgüsü bu şekilde yanlış hatırlamıyorsam. Diğer kitaplarda da Ender büyümüş aradan baya zaman geçmiş oluyor. İlk kitaba nazaran felsefi düşünceler daha ağır. Ama bu kitap için okumasını zorlaştırmıylr tam aksine çıtayı daha da yükseltiyor. Dolayısıyla karakter daha olgun ve sonuçların daha farkında olan biri oluyor.
Okuyalı 5 sene geçti neredeyse hiçbir şey hatırlamıyorum ilk kitap harici. Bir bende bıraktığı izlenim aklımda kalmış. Çeviri olayı ise 6:45 olduğu için biraz eleştiriliyor ve kitaplar da yarım yamalak internette bulunuyor sahaflar hariç. Yeni bir çeviriyle basılsa da okusak tekrardan. İlk kitabı dene derim. Sonuçta tercih meselesi.
Elimde kitap olarak yok. Pdf ya da e-kitap olarak bakacağım. Teşekkürler.
İnternetten biraz araştırma yaptım. Baya geniş bir bir evrene benziyor. 6 kitap ana seri galiba. Diğerleri de koleksiyon kitabı olarak var. Okumayı düşünüyorum. Yıllar önce televizyonda filmini görmüştüm. Bilim kurgu kitaplar beni her zaman etkilemiştir. Basılı olarak yokmuş. Yukarıda da cevap olarak yazmışlardı. Pdf olarak bakacağım. Teşekkürler.
Yüzüklerin Efendisi serisi (Tekrar okuma)
Dune serisi
Kral Katili Güncesi serisi
Harry Potter serisi
Drizzt Efsanesi ilk 10 kitap (Tekrar okuma)
Ejderha Mızrağı serisi ilk 3 kitap
Zaman Çarkı serisi
Sissoylu serisi
Vakıf serisi (Eğer diğer kitaplar basılırsa)
Otostopçunun Galaksi Rehberi serisi (Bunu unutmuşum, ilk Dirk Gently serisini okudum ve çok beğendim, Otostopçunun Galaksi Rehberi çok daha iyi diyorlar. Sabırsızlanıyorum.)
Metro Serisi (Bütün oyunlarını oynadım ve oynarken resmen nefes almakta zorluk çekiyordum, kitaplardaki atmosferin çok daha iyi olduğu söylendi. İlk fırsatta bunu da okuyacağım.)
Karışık sırayla bu serileri okumayı düşünüyorum ama 2021’in yeteceğini düşünmüyorum. Harry Potter, Zaman Çarkı ve Sissoylu serisine vakit kalırsa başlayacağım diğerlerini kesin okumayı düşünüyorum.
Dune hariç hepsini okudum, güzel seçki olmuş. Keyifli okumalar.
Teşekkür ederim, ince eleyip sık dokuyorum. Kayıp Rıhtım yorumlarına güvenerek okuma listesi oluşturuyorum ve şansıma hiç kötü tavsiyeye denk gelmedim.
Şubat ayına Hyperion yazmıştım ama hala baskıdan gelmedi, o yüzden yetişmeyebilir diye düşünerek Hyperion’ı marta ötelemek durumunda kaldım. Ondan boşalan yere de Hançer ve Sikke serisinin ilk kitabı olan Ejderha Yolu’nu koydum. Birazdan konuları da açarım. Katılmak isteyen herkesi beklerim.
Bu ay içerisinde Ysabel ile birlikte okumak istediğim 2 kitap şunlar:
Katılmak isteyen olursa yine etkinlik düzenleyebilirim.
Hyperion’ı tekrar şubata aldığım için mart ayında 2 kitaplık boş yer var. Katılmak isteyen varsa ilk mesajdaki listeden seçim yapabilir yoksa ben kendi zevkime göre seçeceğim (ki bunu kimse istemez sanırım).
Bu arada marttan sonra etkinliklere devam edelim mi yoksa bu kadar başınızı şişirdiğim yeter mi?
0 oylayanlar
Tüh oylama gizli değilmiş. İfşa olduk iyi mi.
Oy verenler görüyor sadece, herkese açık değil.
Olsun yine de görünüyorum bir şekilde.
Madem öyle neden bıkkınlık geldiğini açıklamak istersin belki.
O kısmı bende kalsın en iyisi.
Priory of the Orange Tree’yi Rick Riordan’ın bloğunda görmüştüm, övgüyle bahsediyordu. Biraz başına da baktım ilgi çekici. Dilimize kazandırılır umarım.
Bu arada John Flanagan’ın Ranger’s Aprentice serisi Gölgelerin Efendisi olarak türkçeye çevrildi, bilginiz olsun.
Kitaplar epey ilgi çekici, bazılarını okudum hatta. Bakalım siz neler düşüneceksiniz?
Londra Nehirleri, Yeşil Kemik Efsanesi (ilk kitabı), Gölgelerin Efendisi (İlk dört kitap), Diskdünya (ilk on altı kitap), Yaşlı Adamın Savaşı, Kızıl Yükseliş.
Okudukça o kadar çok üzülüyorum ki nasıl çevrilmez diye…
Küçük bir yorum girmiştim bakabilirsiniz merak ediyorsanız