Filmlere ve Dizilere Ait Basmakalıplar (Klişeler)

Kişi karşısına, önüne çıkan şeyden korkar ve geri geri yürüyerek uzaklaşmaya çalışır ama mutlaka takılır ve düşer. :slight_smile:

3 Beğeni

Muhtemelen yazılmıştır ancak bugün iki kere denk gelince bir kez daha yazayım istedim.

Kurşun işlemeyen birine karşı ısrarla kurşun sıkılmaya devam edilmesi..

5 Beğeni

Sadece alo alo demekle kalmaz, telefon ahizesinin yuvasındaki dili, iki parmağıyla sertçe ve hızlıca dört beş kere kapatıp açar, kapatıp açar… :grinning_face_with_smiling_eyes:

Hayret, şu klişeyi kimse yazmamış, halbuki hemen her filmde gördüğüm klişelerin klişesidir:

Tüplü televizyonun verdiği bir habere kulak kesilen ev halkı, o önemli haber bittikten sonra mutlaka aile babası, aceleyle televizyonu kapatır ve baba, ne diyecekse televizyonu kapattıktan sonra söyler. Ama o televizyon o önemli haberden sonra mutlaka kapanmalıdır.:grinning_face_with_smiling_eyes:

8 Beğeni

Any Kurtlar Vadisi Pusu NPC…

1 Beğeni

Hastane yatağında koluna serum bağlı kişi bir şekilde dayanamayıp kalkıp giderken kolundaki iğnelerİ, serumları çatır çutur koparır. Sanki sadece yara bandı yapıştırmışlar gibi. :slight_smile:

3 Beğeni

Eğer esinleme olmasaydı edebiyatta olmazdı sinemada bu tarz kafa yapısına sahip kanalları “önerme” demeye başladım artık. Evet Harry Potter serisi Neil G*iman deden ırz düşmanın yazmış olduğu çizgi romandan esinlenmiş, Ursula K. Le Guin’in Yerdeniz serisinden de ama onun bir nesile okuma hevesi aşıladığını değiştirmez.

1 Beğeni

Yine bir sakallı dede anlamadığı bir film hakkında atıp tuttuyor. Christopher Nolan’ın en iyi filmi olan Prestij’e bir sihirbazlık filmi vede senaryosu kötü dedi ya dedeceğim kanalınızda edebiyat içerikleri çekiyorsunuz Dune, Asimov vb Sci-Fi evrenlerine girdiniz azıcık araştırsaydınız The Prestige filminin bir bilimkurgu romanından uyarlandığını öğrenirdiniz bende bilgili insanlar diye takip ediyordum. Abonelikten çıktım önerme dedim.

1 Beğeni

1000036999

Sunu gorup kanala prim kazandiranlar mi yoksa bu ozensizlikle kaynak eserin ait oldugu sanat dalina hakaret edenler mi daha suclu bilemedim.

1 Beğeni

Hangi sakallı? Zafer mi Murat mı?

2 Beğeni

Zafer abi çok bilgili birisi diye izliyordum.

1 Beğeni

Olmadı bu. Bende severek takip ediyorum. Bu hatalı çıkışı niye yaptıysa. Nolan nefreti gözüne perde indirdi belki de. Üzücü masadan birini daha eksiltteceğiz anlaşılan.

2 Beğeni

Prestij’in finalini asla anlamamış belli. Hugh Jackman’ın karakteri Nikola Teslayı görmeye gittiğinde bahçesinde binlerce şapka vardı orada filmin finali açık ediyordu.

2 Beğeni

Film okumasını daha iyi yapmasını beklerdim. Türkçesi çıktığında okuması lazım o zaman. Yaş aldıkça her insan huysuzlaşıyor niyeyse :blush:

2 Beğeni

Yıllardır okuma listemde kitap, ingilizce olarak okumaya çalıştım ama okurken çok yoruldum ve bazı bilmediğim kelimeler için arada Oxford sözlüğüne bakıyordum. Türkçeye çevirisi çıksın direkt alıp okuyacağım.

1 Beğeni

Fantastik dizilerde neden herkes Shakespeare karakteri gibi konuşuyor? Herkesin ağzında kral, kılıç, güç, Tanrı ve ölüm konulu atasözü ve deyimler eksik olmuyor. Vakıf gibi bilimkurgu dizisinde bile konuşmalar böyle. Nerede imparator orada tiradçılar.

1 Beğeni

Zamanında çevrilmişti ben Türkçe okumuştum Prestij’i ama şimdi baktım nadirde falan bile kalmamış.

Sepetlerde 3-5 liraya satılıyordu zamanında, kimse yüzüne bakmadı kitabın :grinning_face_with_smiling_eyes: . 2. el uygulamaları peşlenebilir belki ama bir ara yeniden basılacak diye konuşulmuştu sanki, umarım yeni baskı yapılır.

Filmi kitaptan daha iyi bu arada :grinning_face_with_smiling_eyes: .

3 Beğeni

Yeni baskısını okurum eski baskısı sahaflarda bile yoktur.

2 Beğeni

Filmin kitabın şöhretini geçmesi nadirdir. Benimde Nolan filmografisinde Prestij ev sevdiğim filmdir. Kitabı çıksın da okumasını yapalım hem kitabın hem de filmin :star_struck:

3 Beğeni

Onlarca ornek var hocam, n’aptiniz? :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Beğeni