Filmlere ve Dizilere Ait Basmakalıplar (Klişeler)

Otomatiklerin bitmeyen şarjörleri :man_shrugging:

7 Beğeni

Apartman aralarında, sokaklarda yapılan araba kovalamacalarında kenarlarda illa çarpılıp devrilecek çöp tenekeleri veya ıvır zıvırlar vardır.

4 Beğeni

Kılıç ve baltayla çekilen savaş sahnelerinin çoğunda silahlar tertemizdir, üstünde kan olmaz.

2 Beğeni

Belki biraz eskilerde kaldı, belki söylenmiştir önceden bilmiyorum ama Amerikan polislerin elinde Donut ve kahve ile kahvaltı yaptığını görürüz. Çoğu zaman arabanın icinde veya etrafında yerler. Aniden telsiz anonsu gelir, panikle yeme içme bırakılıp olaya koşulur. :expressionless:

8 Beğeni

Gözümün önünde canlandı :grinning:

3 Beğeni

Güzel anlattıysam demek ki. Söyle o zaman, ilerde benden iyi yazar olur mu? :grin: Not: Düşük özgüven içeren bir cümle oldu sanki. :smirk:

2 Beğeni

Polisiye filmlerin bu sahnesini çok severim :slight_smile:

3 Beğeni

Hint filmi ise Hint kurtarır. Türk filmi ise Türk kurtarır. Artık alıştık buna :smiley: En iyisi Amerikan filmleri izlemeye ara vermek :smiley:

O değil de hep de tam suçlu kişi polisin önünden geçerken anons gelir :smiley:

4 Beğeni

O da var, doğru. Biraz düşünürsek belki birkaç şey daha çıkabilir. Gözümün önüne gelen kaputta oturan polisler oldu mesela :grin: Yalpalıyarak arabaya biner falan

4 Beğeni

Aranan kişi çaktırmadan normal davranarak polisin yanından geçer. Polis anonsu gelir. Siyah ceketli, kot pantolon giymiş, güneş gözlüklü adam… Tam da anlattığı kişi 1 metre önündedir. :joy:

4 Beğeni

Evet güzel anlatmışsınız :slight_smile:

2 Beğeni

5 Beğeni

Eleman arabasını kullanırken dikkatini başka yere verir, karşı şeride geçmiştir ve kafasını yola çevirdiği anda karşıdan bir araba geliyordur HİİAAAA der ver direksiyonu kırıp son anda kendi şeridine geçer.

4 Beğeni

İki araba illaki otobanda birbirini kovalar. Bu kovalamaca sahnesinde ise bir kaç araç hiç tepki vermeden sadece yol verir. Diğer araçlarda hiç bir şey yapmaz, ne korna çalan olur ne küfreden… Sanki her gün yaşanan bir olaymış gibi bir 5-10 dk. boyunca otobanda kıran kırana araba kovalamaca izleriz.

3 Beğeni

Sıradan bir gün işte rutin işler :grin:

2 Beğeni

‘‘Evet beyler! Buradan 42. Cadde’ ye kadar her sokağa bir ekip yerleştirilmesini istiyorum. Her köşe başında silahlı birileri olsun. İki kilometrelik bir koruma çemberi istiyorum. Biriniz hemen ulusal muhafızları arasın. Sen, sen arka kapıyı tutun, sen, sen üst katı alıyorsunuz. Sen ve sen hemen benimle gelin. Fedareller gelmeden bu işi bitirelim. Ve benim lanet olası kahvem nerede?’’ :slight_smile:

10 Beğeni

Bu yazılmıştır gerçi ama, İki kişi ayrılır birbirlerine arkasını dönüp yürümeye başlarlar. Sonrasında arkalarına bakarlar ama asla aynı anda değil. Tam biri çevirmişken kafasını diğeri bakar. Oysa aynı anda çevirseler koşarak sarılacaklar ama hiç olmadığı için hiç de sarılmıyorlar.

3 Beğeni

Şimdi planımız şu… Biz planı duymadan araya müzik girer. Seyirciye plan anlatılmaz. Eğer seyirciye plan anlatılmışsa kesin o plan yolunda gitmez. Bir yerde hesaplara uymayan olaylar gelişir ve doğaçlama yapılır.

Otoban değil de şehir versiyonu çok güzel oluyor. İllaki bir yerden geçerken yolu kapatan bi seyyar satıcı vb olur. Mesela manava çarpar araç, arabanın içine meyveler dolar. :joy: Ya da ters yöne girer ama hiçbir araca çarpmazlar. Arabaların merdiven inip çıktığı sahneleri de unutmayalım. :joy: Biri de kesinlikle bağırır : ‘‘nerden aldın ehliyeti’’ :joy:

Aramaya baktım da konuda ‘‘yağmur’’ meselesi pek bahsedilmemiş nedense. Klişe de olsa güzel sahneler bence bunlar.

İki kişi tenha bir yerde önemli bir konu konuşur. Bu iki kişi kız-erkek, erkek-erkek veya kız-kız olabilir, hiç farketmez. Konuşma şiddetlendiği sırada yağmur yağmaya başlar. Hafiften yağmurdan uzağa gitmeye başlarlar. Fakat bir süre sonra konuşma can alıcı noktaya gelir ve yağmur da sağanak olur resmen. Ama artık yağmurun önemi yoktur. Karakterlerin şemsiyesi varsa da ya elinden atar ya da rüzgar alıp götürmüştür. Sırılsıklam olsalar da o konuşma devam eder. Gerekirse duygu dolu bağırışlar olur. Gözyaşları yağmura karışır…

Sırılsıklam aşık benzetmesi de böyle bir olaydan gelmiş olabilir. Şu anda, yağmur yağarken aklıma geldi de yazayım dedim. Ama ben bunları yazarken yalnızım, yalnız. Yalnız…

6 Beğeni

Elemanımız önünde bağlı duran veya karşısında duran elemanla konuşur veya bağırır, bağırır. Sonra sakinleşmiş gibi arkasını döner ve tam giderken aniden dönüp yumruğu patlatır. :slight_smile:

4 Beğeni

Dilimizi konuşabiliyor musun?

4 Beğeni