Fırtınaışığı Arşivi Rehberi

Bunu eklemiştim. Tanımını ekleyeyim. Bu arada tanımları spoiler etiketine alabilir misin bundan sonra. Bazı arkadaşlar spoiler’a karşı aşırı hassas. :slight_smile:

1 Beğeni

The Radiants = Parlayanlar
Knights Radiant = Parlayanşövalyeler

Bunlar da var. :slight_smile:

Yukarıya bakmadan yazıyorum, bundan sonra bakıpta yazarım😅

1 Beğeni

Ok, önceki atmış olduklarımı da düzelttim🥰

1 Beğeni

Ryshadıum = Ryshadıum
Tanım: Roshar’daki bir at türü veya cinsidir. Diğer atlardan genetik olarak farklıdırlar.

1 Beğeni
  • Sureblood = Adolin Kholin’in Ryshadium aygırının ismi
  • Gallant = Dalinar Kholin’in Ryshadium aygırının ismi
    IMG_0082
3 Beğeni

The Thrill = Heyecan
Tanım= Bir savaşçının dahil olduğu duruma göre farklı şekilde tanımlanan baş döndürücü bir coşkudur; yani savaştan duyulan zevk ve özlem. Ayrıca Heyecan, Roshar’ın Alethkar bölgesine özgüdür.

Gemheart = Mücevherkalp

Not aldıklarımdan yazayım diye gelmiştim, hepsini eklemişsiniz :smile: Görseller de güzel olmuş, elinize sağlık. Şu ikisini ekleyebiliriz;

Safehand → Eminel
Freehand → Hürel

1 Beğeni

Bunların çevirisi yok mu?

Recreance = Hıyanet
Windrunner = Rüzgarkoşucu
Skybreakers = Semadeşenler
Edgewalker = Sınırsıçrayan

2 Beğeni

Kitapta olduğu gibi yabancı dilde isimler var, türkçeleştirilmemiş.

Bunları ekleyelim mi? Aslında amaç EN-TR rehber yapmaktı ama bunları da ekleyelim derseniz eklerim. Hatta olmadı ayrı bir bölüm açarım alt kısımda.

1 Beğeni

Aslında pek bir tanım görevi görecek kelimeler değil bunlar, mesela yukarıda Fabrial Fabrial diye ya da spren spren diye alındı, onlar bir nesne bir durum belirten terimler, burada ise bir canlının ismi var, şahsen alınmasa da olur, öncesinde ryshadium’un tanımını geçtiğimden dolayı bu isimleri de eklemiş olayım dedim, size bırakıyorum.

1 Beğeni

Ben de bilemedim. Eklemek külfet olmaz ama tek tek özel isimleri de eklemek ne kadar makul bilmiyorum açıkçası. Bunlardan karşımıza yüzlerce çıkabilir 5 cilt boyunca.

spren - spren gibi normalde olmayan kelimeleri eklemek lazım ama özel isimleri kapsam dışı bırakalım olmadı. Gerekirse sonradan ekleriz.

1 Beğeni

Kesinlikle, bi de ağır hıgh-Fantasy türünde, seride bol bol özel isimli bir şeylerle karşılaşırız, özel isimli kelimeleri şu an için eklememeye çalışacağım👍🏻

1 Beğeni

@isos81 hocam, Knights Radiant terimini eklemeyi unutmuşsunuz sanırım, yukarıda göremedim.

Onu eklemedim Radiants var diye sonra bir kuşku düştü içime. Az önce baktım, birbirinin kısaltması gibiymiş. Birkaç kelime daha gelince onla birlikte ekleyeceğim. :slight_smile:

1 Beğeni

Shadesmar = Shadesmar
Tanım: Shadesmar, bir varoluş düzlemidir. Bilişsel bir alemdir, diğer iki varoluşsal alemi (fiziksel ve ruhsal) birbirine bağlar.

2 Beğeni