Fırtınaışığı Arşivi

İnternetten örnek olarak PDF okumuştum bir kaç tane ve gayet anlaşılır, kolay bir dili vardı. Çok üst düzey ya da anlaşılamayacak bir ingilizce değil. Hele yedi çevirmenlik hiç değil :face_with_raised_eyebrow: :rofl:

2 Beğeni

İngilizce okumak alıştıkça daha kolaylaşır. Hem hikayeye ve anlatıma aşinasınız ki bu durumda zorluk falan pek kalmıyor

bookdepository’den ing olarak sipariş edecektim. sonra biraz çekindim açıkçası. hala kararsızım ama 4.kitap çıkmadan hem tekrar okuyayım diyorum HEM DE 3. KİTABI OKURUM malum Türkçesini okuyamadım da :smiley:

ben 3. kitabı sayfa 250 civarında bıraktım. bilmiyorum eski okuma tadını alamadım :confused:

1 Beğeni

Ekrandan okumak sorun olmazsa Kindle versiyonu hem ucuz hem de cok rahat okunuyor

Sanderson’dan güncelleme

1 Beğeni

Bende de böyle çıktı. Sevindim ya da üzüldüm diyemiyorum. :thinking:

Seriyi okuduktan sonra pek tartışmalara girip de çok uzatmadım direkt başka kitaplara daldım. Şimdi özlediğimi düşünüyorum. Tekrar okuyacağım 4 çıkacak gibi olduğunda :rofl:

2 Beğeni

Krallarının yolunun farklı bir evrende geçen halini paylaşmış Sanderson abimiz. İlk taslağıymış sanırım, seriyle bağlantılı değil de başka bir evrende geçiyor gibi düşünün diyor. İngilizce okuyanlar bir göz atsın. :slight_smile:

1 Beğeni

Sanderson’ın son "Newsletter"ında Savaş Ritmi kitabından Syl interlude’u(ara bölüm) paylaşılmış. Newlettera abone olan varsa orada bulabilir. Newlettera üye olmak da bayağı basitmiş, şuradan

en alt kısımda, koyu bölgede newsletter signup bölümü var, oradan isim soyisim ve mail adresi verip, sonra mailden onaylıyorsunuz. Oradan newslettera ulaşabiliyorsunuz. Aşağıda verilen linki Sanderson’ın asistanlarında biri reddite koymuş, ben de newslettera üye olduktan sonra açtığım için üyeliksiz açılıyor mu bilmem ama açılırsa sizin için iyi. Sylphrena ara bölümü newsletterın sonunda yer alıyor.

Edit: Ayrıca ben bunu yazmaya başlamadan hemen önce Sanderson twitterdan kitabı bitirdiğini duyurmuş.

Yakın zamanda kitabın başından bölümler Tor’da paylaşılabilir. Çıkış tarihi aynı, Kasım.

2 Beğeni

Syl bölümünü ben okudum gayet güzel duruyor, paylaşılacak bölümler için de heyecanlıyım.

Kitap bitmiş.

https://www.instagram.com/p/CCjWzb0AEz-/?igshid=3crukc7dl41o

4 Beğeni

Sol altta 2190 sayfa diyor :open_mouth::open_mouth: tuğla gibi bir kitap geliyor sanki, 1000-1200 arası olabilir mi acaba Türkçe çeviriden sonra

2000 sayfa olsa Türkçe’de 4’e bölerler. :smiley: Ciltli basmadıkları sürece tek kitap görme imkanımız yok. Hoş akılçelen basmayacak muhtemelen 5 6 sene ama.

Bakmanız gereken şey kelime sayısı, sayfa sayısının yanında. 459,629 kelime. Oathbringer 454,440 kelime idi. Oathbringerdan birazcık uzun.
https://instagram.fist7-2.fna.fbcdn.net/v/t51.2885-15/e35/107525611_371957623818591_2526053522025715494_n.jpg?_nc_ht=instagram.fist7-2.fna.fbcdn.net&_nc_cat=1&_nc_ohc=TUfpxiEqC7kAX_N4vZp&se=7&oh=d1f3966c5de290cf8537ea6b73becdfa&oe=5F334930&ig_cache_key=MjM1MTgyMzcyMTk5NzU1Mjg5NA%3D%3D.2

6 Beğeni

Böyle düşünmek daha doğru, haklısın, 30-40 sayfa fazla olabilir Oathbringer’a göre

Taçsız Kral. Tek gerçek Kral.

1 Beğeni

Gerçekten çok üretken bir yazar. Lejyon serisi gibi çerez kitapları hariç hiç okumadım ama gerek Zaman Çarkı’nı tamamlama gerek kendi serilerini tamamlaması takdire şayan. Bir de adam akıllı yayın evi görüp düzgün baskılarla çıksa daha güzel olacak. Bir ara Elantris ile başlamaya yeltendim ama diğer kitaplarının boyutları değişmiş, gözüme bazılarının puntoları çok ufak geldiği için hiç almaya uğraşmadım. Dağılma sorunları da cabası. 50 tl’ye dağılan kitap alacağımıza 100 tl olsun ama yurtdışındaki gibi baskı görsek keşke.

2 Beğeni

18 ayda nasil yazdın bu kadar şeyi be Brandon. Bu adam insan falan degil yada genel kabul goren bir teoriye gore bakır-hafıza kullanıyor.

Karşılaştırılmayı sevmez ama ismi lazim olmayan bazı yazarlara paylaşmak lazım bunu.

7 Beğeni

Gönderiyi alıntılayıp etiketlemek lazım ama ondanda anlamaz ki!

Kitap isimlerinin ketek oluşturması olasıymış.
Way of Kings-Words of Radiance-Oathbringer-Rhythm of War-…
WoK-WoR-O-RoW-KoW
KoW ne olabilir acep? Gerçi Sanderson sonuna T ekleme konusunda aramızda bir kararsızlık var demiş çünkü ilk kitabın ismi The Way of Kings aslında. Yani KoWT da olabilir.

2 Beğeni