Arkadaşlar iyi akşamlar. Oathbringer bitti şimdi şafak paresi mi okunmalı, savaş ritmi mi?
Şafak paresini okumalısın ama ara kitap olduğu için çok da elzem değil sanıyorum. Ben şahsen direkt savaş ritmini okudum.
Ben FI ve SS dışında hiçbir şey okumadım, çok önemli kaybım olduğunu da sanmam. Rahat olabiliriz
Şöyle bir yazı yazmıştım. Belki yardımcı olabilir.
Ara kitapları okumanız veya seriyi eksiksiz okumanız size çok şey kaybettirmez ama sıralı okuma veya bütün kitapları okumaktan alacağınız zevk %100 ise siz şu an %80 maksimum kapasite ile okuyorsunuz bence :d
Spoiler vermeden şöyle anlatabilirim: 2. ve 3. kitabın arasında geçen bir olayı anlatan ilk ara kitap Lift ile alakalı ve onun sorun yaşadığı biri vardı. O biri ile arayı düzeltiyor orada ve 3. kitapta o kişi ile karşılaştığında aralarında hiçbir sorun yokmuş gibi davranıyorlar birbirlerine. Bu ara hikayeyi okumayan biri orayı garipser. Şafakparesi ise hem FI’daki çok aşırı önemli bir yerde geçiyor, hem orada yaşanan bir olay sonrası bir karakter o gezegendeki en önemli karakterlerden biri oldu hem de kozmer evreninin geneli hakkında bilgilendirme mevcut.
Bir de diğer kitaplardaki karakterlerin FI’da gözükmesine leonardo dicaprio’nun ıslık çalıp “aha” diye işaret ettiği meme gibi tepki verme zevkinden mahrum kalıyorsunuz. FI’da hem Elantris’ten hem de Savaşkıran’dan unsurlar mevcut. Bunları yakalama zevkinden mahrum kalmakta bir sorun görmüyorsanız ne âlâ.
Wind and Truth haftaya geliyor, bitince tüm yan kitapları okurum, triss dışında hepsi var zaten. Detaylı bilgi için ayrıca teşekkür ederim
@Kovthe çok güzel olmuş, eline sağlık.
Kaldı bir haftadan az. Çok beklenen final kapıda.
Yazarın ağzından gazı verelim.
2 yıl önceki videoadan, 20:18’den itibaren.
https://wob.coppermind.net/events/484-miscellaneous-2022/#e15963
Metin hali
Dan Wells
That was the big final showdown. Brandon had built this thing that was supposed to be–
Brandon Sanderson
Don’t tell this one because I’m actually going to use this in a book. I’ve been waiting for years to use this in a book so don’t say anything. After I use it in a book you can tell the story. You guys are going to love this. It is involved in the ending of Stormlight 5.
Let’s just say I came up with one of the best endings for a story that I have ever come up with and because it’s roleplaying the PCs did not play along. Ruined it completely. And I’m like, “I’m going to use that someday.” And I actually put it right in the outline of Stormlight a week or two later, and it’s been waiting all this time to be used.
Dan Wells
Wow, a week or two later, and that would have been like [1999]. So it’s been waiting a long time in the wings.
Brandon Sanderson
In YouTube comments
Book five’s ending has had literally 20 years to brew in my head, and I’ve been pushing toward it from book one. When you read it, I think it will recontextualize a ton of important other moments in the series. So I really, really hope it lands right with people. I’ve been holding this one in reserve for a long while, as I feel it’s one of the legitimately best ending ides I’ve ever come up with for a story. Not to over-hype it. The execution is everything for a story like this, and it’s still possible what works in my head will not work as well on the page. I just really hope it will .
20 yılı aşkın süre önceden tasarlanmış sona ulaşmak üzereyiz. Bakalım Sanderson’ın gazladığı kadar var mıymış göreceğiz. Şu ana kadar çıkan bölümler bayağı iyi.
Birkaç hafta önce Sissoylu imdb sayfasında ufak tefek değişiklikler olmuştu. Tabi bu çok bir şey ifade etmiyor ama bazı fanlar Dragonsteel Nexus’ta bir uyarlama haberi geleceğini umut etmeye başladı. Son haftalık güncellemede de duyurularımız olacak takipte kalın demesiyle bir acaba demedim değil şimdi. Bekleyip göreceğiz.