Forum seviyesinin gitgide düşmesi

En son sanırım 1 hafta kadar önce bir gönderi paylaşmıştım bu başlık altında. Görüyorum ki, konu yine dallanıp budaklanıp bambaşka rotalara evrilmiş. Arkadaşlar, aranızda hala başlığın anlatmak istediği şey forumun son senelerde değişmesi falan yazan kişiler var. Tabiki her şeyi konuşabilmeliyiz ama bu biraz fazla kaçmıyor mu artık?

Seviyeyi kim belirler? Ben,sen,o? Hangimizde böyle bir otorite var mesela? Ya da burada çok sevilen ve uzun zamandır aktif olarak siteyi takip eden/ayrılan insanlar bir fikir izah ettikleri zaman sözleri anayasa gibi mi değerlendirilmelidir? 1 ay önce katılan yeni bir kullanıcı daha bilgili veya daha tevazulu davranıyor olamaz mı?

Kayıp Rıhtım’ı özellikle uzun süredir takip eden kişiler, bu platformun topluluk-bazlı bir oluşum olduğunu görürler. Forum kısmında kullanıcılar istedikleri konularda, istedikleri içerikleri üretme hakkına sahipler. Bu nedenle, en azından 2 - 3 senelik bir üyeliğiniz bulunmakta ve siz bir konuya bile yorum yapmamışsanız, sadece eğlence başlıkları açan insanları kınamaya hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Herkes üye olduktan sonra ‘tez’ yazmalıdır, burayı en ileriye taşımalıdır demiyorum. Fakat katılımda bulunmuyorsanız en azından oluşturulan gönderilere saygılı olun lütfen.

Her zaman savunduğum bir görüş vardır. Koskoca evren, gezegenler, ekolojik ve dünyevi durum ve olgular sürekli bir değişim içerisindeyken, bizim bir nokta kadar yer kapladığımız bu devasa alandaki yaptığımız her şey değişime uğramaya mahkumdur. 2009 yılında takip ettiğiniz bir sitenin 2020 yılında devamlı aynı kullanıcılar ve aynı site kuralları yürürlüğünde takip etmesini beklemeyin lütfen, bu hiç realistik olmaz çünkü.

10 Beğeni