Forum seviyesinin gitgide düşmesi

Toplumda yer edinmek bir zor ama sanırım bunun başlıca sebebi yeni gelen üyelerin kural tanımaz oluşu. Sizin için demiyorum. Bu da benim gözlemim. Nasıl ki bir cihazın kullanım kılavuzu var ve okunmadan kullanıldığında sinir krizine sokuyorsa sosyal yaşamın kuralsızlığının etkileri yeni üyelerde de çokça oluyor.

Çoğu zaman yabancı bir ortama girdiğimizde o ortamın kendi içindeki kurallarını anlamak için dikkatle davranıyorsak burası da öyle. Aslında yeni üyeleri eski üyeler oldukça görmezden geliyor. Uzun süredir kullananlar artık sistemin bir parçası olduklarından düzen bozulunca ister istemez bir yerden arıza veriyor.

Kutuplaşma mutlaka oluyor. Yer edinmek biraz zorlayıcı olabiliyor. Yine de kurallara uyum sağlandığı sürece kimse kimseyi rahatsız etmiyor. Bazı konular var ki sohbet girdi mi çoğu üye rahatsız oluyor haklı olarak. Diğer açıdan bu sabit kitle en çok görmezden gelen kitle aynı zamanda. Sürekli bu sirkülasyona maruz kaldıklarından çoğunca “Aman be,” yapıyorlar.

Bir gün onlar da yeniydi ve bunlara uymaları yine bu süreçle oldu. Bazı üyeler hemen kendine yer bulurken bazı üyeler gerçekten zorlanıyor.

Benim gözlemlerim böyle. Kırılmayın, gücenmeyin olur bazen böyle şeyler. Bir gün belki sizin de eşref saatiniz tutar. :blush:

Dikkat bu gönderide ürün yerleştirme vardır. :buyucu:

11 Beğeni