Forum seviyesinin gitgide düşmesi

Evet, mit ve Alper öyle değil.

3 Beğeni

Konu devamlı yeni tartışmalar doğuruyor ve bir sonucada varılamıyor ve bence varılamayacakta. Hatta bence yeni tartışmalar yaratarak yararı değil maalesef zararı oluyor :thinking:

5 Beğeni

Konu kapatılsın…

1 Beğeni

Önemli olan selamın çokluğu değil, komşuluğun nasıl yaşandığı. Tamamdır anladım. Sayın Monet.
Biraz daha devam edersek apartman kavgası çıkacak. :sweat_smile:

İki tarafa ayrılıp savaşsak mı acaba? Kazanan forumu topraklarına katsın. Kaybedenler için de bir konu açar oraya gömeriz onları.

4 Beğeni

Sadece @mit @alper değil, @BiblofilYouTube , @Ufuk , @Tobizume , @AugusteDupin , @Ishamael , @Xerhias , @Erdal_01 abi bunlar ve unuttuklarımın hepsi çok değerli üyelerdi. Sorun bu değerli arkadaşların neden forumu terk ettiğinin çözülmesi. Kimsenin yeni üyelerle yada forumun geldiği hal ile derdi yok. Kimi okur, kimi yazar. Ben bu foruma en kısıtlı zamanlarımda giriyorum. Her mesajımı cep telefonundan yazıyorum. Şuan ayaklarımda kızım var. Ben neredeyse bütün paylaşımlarımı bu şekilde yazıyorum. Herkesin çok zamanı olmayabilir. Herkes birbirine saygı göstermese bile anlayış göstermeli. Birazda alttan almayı bilmeli.

6 Beğeni

Sevdiğim her üye bir diğerini katlediyor gibi. Cidden üzücü. Iki tarafta çok haklı ve haksız. Bir diğer tarafta sessiz kalmak galiba. Bu da üzücü, bir yerde yanlış, bir yerde doğru bir karar bilemedim. :roll_eyes: Hepimizin eli kolu bağlanmış gibi.

4 Beğeni

Ne yapalım bilmiyorum, Alper’e ya da diğer değerli üyelerle birisi tartışmaya girdiğinde topluca savunma mı yapalım?

En altta belirttim ne yapılması gerektiğini, saygı duyalım. Saygı duymasak bile anlayış gösterelim, kiymet bilelim. Ama arkadaş resmen hakaret etti. O bana dokundu. Yoksa kimsenin avukatı değilim ben.

2 Beğeni

Kimse sonsuza kadar durmak üzere kayıt olmadı foruma ki. Giden gider, yeri gelir ben de giderim, sitenin kurucusu bile gider. Ağıt yakmaya gerek yok. Onlar gitti demekki forum bozdu ya bağlanırsa gerçekten kimsenin kimseye bir şey anlatamadığı da kanıtlanmış olur ben de rahatlarım :smiley:

2 Beğeni

Herkesin hassas olduğu, duygusal tepkiler verdiği konular var. Siteye her türden insan geliyor, kiminin belki kutsal bulduğuna öbürü saygı duymuyor. Bu durumda uzun uzun kendini açıklamaya haklı çıkmaya çalışınca sonuç olarak hiçbir şey kazanamıyorsun. Giden arkadaşları ben de severim ama geneli duygusal kararlarla ayrıldılar.

Forum sonuçta burası, neredeyse 20 senedir ne vazgeçilmez siteler unutuldu yerini başkası aldı.

3 Beğeni

200’den fazla mesaj olmuş hepsini okumadım ama en tepede gördükçe ara ara girip bakıyorum.
Bence önemli olan forumdan beklentinizin ne olduğu. Forum seviyesi düştü diyenler neye göre diyor açıklarsa biz de anlarız. Ya da seviyeyi yukarı çekmek için ne yapmışlar.
Ben bu forumu daha çok yeni çıkan kitapları takip etmek için kullanıyorum. Sosyal medya kullanmadığım için duyuruları, kapakları, çıkış tarihlerini vs burdan öğreniyorum. Onun dışında şu an okuduğunuz kitap konusunda yeni kitaplar keşfediyorum gibi.
Gidenlerin içinde değerli üyeler vardı elbette ama forumda ‘eski’ olduğu için kendini üstün görenler de vardı.
Birisi gider diğeri gelir, kimse için ağıt yakmaya gerek yok.

4 Beğeni

1507966980_michael-jackson-eating-popcorn

5 Beğeni

“Seviye düşmesi” ifadesini ağır ve uygunsuz buluyorum, fakat ben de forumdaki değişim karşısında kendini bir parça geriye çekenlerdenim. Forumda sadece edebiyat konuşulması gerektiğini iddia etmiyorum, ama -bu tamamen şahsi görüşümdür- eskiden Dök İçini Rahatla gibi başlıklarda bile okunası şeyler bulurdum kendi adıma. Şimdi ise ilgimi çekmeyen ve “ben şimdi ne okudum” dedirten çok fazla konu, başlık ve muhabbet oluyor ve kendimi artık bu tarz başlıkları teker teker bırakırken buluyorum.

Fakat beni rahatsız eden asıl şey, şu başlık altındaki agresif, kırıcı, ağır yorumlar. İki görüşte de haklı bulduğum yerler var ama anlam veremediğim bu saldırganlık ve hakarete varan cümleler savunulan fikirleri gölgede bırakıyor.

Tartışma bir noktada olgunlaşmalı ve öneri ve fikirlerle anlam kazanmalı diye düşünüyorum. Kitap kulübünün yeniden canlanması sanırım bu işin en güzel tarafı oldu. Fakat karşılıklı suçlamalar ve ego tatmini veya iç soğutma diyebileceğim bir yöntemle sürdüğü sürece forumun “tartışma seviyesi” düştüğüyle kalacak.

11 Beğeni

Forum yetkililerine sesleniyorum lütfen bu başlığı kapatın. @Agape lütfen. Konu üzerine yeterince konuşulmuş zaten, yapılması gereken şeyler de çoğunluk tarafından anlaşılmış durumda.
Konudan sapılmaya başlandı. Karşılıklı atışmaya dönüyor artık.
Hiç düşünmediğim kişilerden aykırı mesajlar görüyorum. Bunlar hiç hoş değil, yapmamız gereken şeyi anladığımızı düşünüyorum, lütfen daha fazla buna göz yummayın. Çünkü gerçekten hoş yerlere gitmiyor şu an başlık. Kapatmıyorsanız bile en azından bir ara verilsin.
Haddim değil biliyorum ama gönderilerini keyifle okuduğum insanların bu başlık altında böyle konuşmalara girdiğini görmek çok üzücü olduğu için bunu istiyorum. Lütfen en azından değerlendirin konuyu kapatmayı.

5 Beğeni

Ben de karşıyım bu tip tartışmalara. Fakat insanları oldukça dolu gördüm. Madem çözüleceğiz, çözülme buradan başlasın. Kimin ne derdi varsa küfüre başvurmadan ne diyorsa desin, kalpler kırılsın, giden gitsin, kalan kalsın. Kitap okuyan insan farklı olur diye düşünüyordum ama bu başlıkta bu denli ağır konuşulacağını bilmiyordum. Bundan anlıyoruz demek ki.

O yüzden ne kapatılsın ne tatil verilsin, diyorum. Bu konu hakkında içimizdekileri son damlasına kadar dökelim ki bir daha böyle bir konu açılamayacak hale gelsin. Kavgadan sıkıldım artık.

(@Emerald buradan kavga istediğim anlaşılmasın. Mesajım bıkkınlık içeriyor.)

7 Beğeni

Kalpler kırılsın asla istemem. O yüzden kapatılmasını istiyorum hâlâ. Çünkü iki gün sonra yine aynı yerde olacağız belki o kalbini kırdığımız insanla. Bir şey olduğunda nasıl yüz yüze bakacağız. Bu açıdan düşündükçe, ben tartışmaya katılmasam bile bu polemiğe giren düşüncelerine değer verdiğim insanları gördükçe geriliyorum. Daha fazla ileri gidilmeden kapatılsın istiyorum.

(Şey diyebilirsiniz, sessize alabilirsin. Ama sessize alsam ve bakmasam bile bu gördüklerim gerilmem için yetiyorda artıyor bile. Şu an sadece daha ileri gidilmemesi için ya tatil ya da kapatılsın istiyorum.)

2 Beğeni

Kısa bir mola. :roll_eyes:

Düzenleme: Mola bitti, keyif sürüyor.

Lütfen birbirimizi kırmadan devam edelim. :four_leaf_clover:

8 Beğeni