Forum seviyesinin gitgide düşmesi

@Vordue YouTube’a inceleme atıyorum, en çok satan kitap bile bir haftada 100 izleniyor, kitap alışveriş videosu bir günde beş katı izleniyor.

Kimse artık inceleme talep etmiyor. Sevmiyor insanlar. Alışveriş olsun, kavga olsun, dedikodu olsun. Bunlar ilgi çekiyor.

Yani demem o ki, forum seviyesi değil, hayat alışkanlıklarımızım kalitesi gitgide düşüyor.

Saygı duyup ayak uydurmak ya da boşvermek lâzım.

19 Beğeni

Ben de katılıyorum size, birkaç cümle yorum çok iyi oluyor, kaç kitabı almaktan ve saatlerce zaman harcayıp okumaktan kurtuldum forum sayesinde. Ama kendime gelince de o birkaç cümleyi yazmıyorum. Neyse bu konuda kendimi değişmekten başlayayım. İyi oldu değinmeniz.

6 Beğeni

İyi kötü değerlendirmesine girersek burda kimse bir kitap yorumu yapamaz kardeşim. Burası kimsenin otorite gibi puan yada iyiyi kötüyü dağıtmadıği bir forum. En azından ben öyle oldugunu düşünüyorum ve o yüzden burdayım. Bu sebeple saçma bile olsa yaz yeterki yaz. :wink:

5 Beğeni

Çok doğru bir noktaya parmak bastığınızı düşünüyorum. Zaten YT den nabız yoklaması yapabiliyor oluşunuz konuya dair iyi bir perspektif kazandırıyor size. :slight_smile:

Benimde vakti zamanında çeşitli YT projelerim olmuştu. “boşa uğraşıyoruz” diyerek yıldığım projelerdi.

Türkiye’nin ilk ekitap paylaşma sitesini ben yaptım desem yeridir. Bir nebze hırsızlık oluyor diye bir nebze de boşa uğraşıyorum diye bırakmıştım. Kendi kitaplarımı kendim tarayıp filan ekliyordum, bulup buluşturup ekliyordum vs. Sene 2000 ler bile değil.

Bu foruma yeni katıldım ama geçmişini görüyorum duyuyorum. İyi bile kalmış böyle. Bence başarılı şuan ki durumu. :slight_smile:

5 Beğeni

Ben yazıyorum ama ben de kısa yazamıyorum, kaldı ki bazen kitap ile ilgili de yazmıyorum.. yani gibi.. biraz.. herhalde. Neyse olduğu kadar artık :smiley:

5 Beğeni

Yirmi gün sonra başlığı hortlatmış olacağım sanırım. :rofl: Benim okuma hızım acayip düştü. Ayda 1-2 kitap okuyabilirsem ne güzel. Genelde kitap yorumu yapıyorum okursam eğer.

8 Beğeni

Olsun olsun, mesajım işe yaradı yorumlar arttı zaten :grinning_face_with_smiling_eyes: Sonrasındaki etkileşimiyle ben mutlu oldum, umarım herkes de mutludur :blush: . Hortlayınca bir tur daha yorumlar artar.

4 Beğeni

Böyle durumlarda suçlanacak dış etkenler çoktur. Ben onlara yöneliyorum şahsen. İştir, çocuktur, yazarlardır (herkes bilir kimse eskisi gibi yazamıyor), yaşlılıktır…

Örnekler çoğalır. Bu konuda ben masumum kesin sonuç o.

3 Beğeni

Benim de öyle oldu ya. Silkinip kendime gelmem lazım bi’.

3 Beğeni