2019’da foruma ilk üye olduğum dönemlerde çok güzel kitap yorumları yapan üyeler vardı. Onların eksikliği forumun seviyesi hakkında böyle olumsuz bir düşünceye sebebiyet vermiş olabilir.
Bunun dışında, hemen hemen herkese sataşan bir iki tip var. Bunları ayrı tutarsak, forumun genel seviyesi bence iyi. Kendi adıma Kayıp Rıhtımı seviyorum, günde birden fazla kez mutlaka uğruyorum. Kayıp Rıhtım sayesinde pek çok kitap ve yazar tanıdım.
Ben yöneticiyken engellemiyordum kimseyi ama kimlerin her gün kaç kişi tarafından engellendiğini görebiliyorduk. Şu an o kişileri engelledim ben. Sadece 1 tane kaldı. Onu da şu an gözlemliyorum. Baktım aynı şekil devam ediyor onu da engelleyeceğim. ![]()

Forum çok bozdu ya. ![]()
Çok alıngan biriyimdir, böyle yazıları gördüğümde acaba kastedilen ben miyim diye kendi kendime sorarım…
Ben de aksine hiç üstüme alınmam. ![]()
Seneyi devriyesinde bende yazmak istedim;
Böyle kalite düşüklüğü son sürat devam eder mi ya
Puh! ![]()
![]()
Etmez, çünkü ben varım. Rıhtımın üstüne adeta Güneş gibi doğdum ![]()
Daha çok çöktün gibi geldi
4 yılda bir yıldönümünü kutlamak nedir ![]()
Sorma ya. O konuda da aksilik peşimi bırakmadı
Neyse Rıhtım her yıl bana pasta kesip, çılgın parti vermekten kurtuldu ![]()
Yalnız Forum çok bozdu ![]()
Benim şöyle bir sıkıntım var aslında, forumda okunan kitap çok ama sonrasında bu kitaplara dair düşünce paylaşımı çok daha az. Belki bana öyle geliyor, bilmiyorum. Benim foruma bakmadaki temel motivasyonlarımdan biri kim ne okumuş ve okuduğu hakkında ne düşünüyor gibi mesajlar.
Başlıklarda okuyorum da, satın alınanlarda mesajlar bol ama bu kitaplarla ilgili düşünceler ve fikirler çok az paylaşılıyor gibi geliyor bana. Belki çok alıp az okumamız da etkilidir bunda
Ama illa ki bir kısmı okunuyor. Keşke her okunan kitaba kısa da olsa, 2-3 cümle de olsa bir yorum gelse forumdaşlardan. Her kitaba uzun ve destansı incelemelere gerek yok ama en azından okuyanın fikirlerini görsek ki biz de okuyup okumama adına fikir edinsek.
Neyse, işin özeti okuduklarına dair fikir paylaşan arkadaş bir avuç kalıyor bence
Bu da forumun seviyesini düşürüyor mudur onun tercihini size bıraktım
Ama benim eksikliğini hissettiğim bir şey. Merak ettiğim bir kitaba dair yorumu başka platformlarda da buluyorum, ki yabancı yorumları da eşeliyorum çoğunlukla ama ben burada muhabbet ettiğim insanlar da okuduğu kitap hakkında ne düşünüyor merak ediyorum çoğunlukla.
Eskisi gibi çok kitap yorumlamıyorum ama Okuyorum başlığında önceki kitabı beğendiysem fikrimi kısa belirtiyorum
Yorumlamama sebebim kendi yazdıklarımı pek beğenmiyor oluşum.
Üşenmezsem ben genelde o kitabın başlığı haberi varsa, o başlığa 3-4 kelime kitapla ilgili yazıyorum. Kitabın başlığı - haberi yoksa bu kez de o 3-4 kelimeyi yazarın başlığı varsa oraya yazıyorum. Çok da yazmıyorum ya üşengeçlikten. ![]()
Kimsede hayır kötü yazmıyorsun falan dememiş, bari nezaketen diyeydiniz
Neyse en azından dürüstsünüz ![]()
Kötü yazmıyorsun ama kötü yazsan ne olacak. İnceleme yapmıyoruz biz, okuduğumuz kitap ile ilgili hislerimizi yazıyoruz.
Foruma atılan her mesajı okuyorum ben abiler
Görüyorum ya zaten yorum yazanları. Keşke herkes boşluk buldukça en azından 2-3 satır fikrini yazsa da görsek diyorum yani. Dergide yayımlamalık inceleme yazsak demiyorum her seferinde
.
Benim bazen boşluğuma denk geliyor okuduğum kitap da kafamda bol yer kaplamış oluyor, oturuyorum yarım saat uzun uzun yazıyorum. Bazen de hiç içimden gelmiyor, ya da vakit o an için olmuyor 3-5 dk yazıp geçiyorum. Ki ortalama bir kitabı okurken 10-15 saat mesai verdiğimizi düşünürsek yorum yazmak onun yanında devede kulak
.
Valla aslında biraz toparladık gibi son zamanlarda ya
Bu konuda biraz ihmalkarlık yaptığımı üzülerek de olsa itiraf ediyorum. Yarın ve sonrasında umarım daha aktif olurum.
Bu yorumdan sonra kısa da olsa yorum yazdım inceleme başlığına ![]()