Asimov’un Robot serisini bitirmiş oldum. Çok beğendiğim bir seriydi. Artık Vakıf serisinde kaldığım yerden devam edebilirim.
Rahatsız etmeyeceksem bir sorum var: Robot serisi Vakıf serisinden önce mi okunmalı? Sizin böyle seçmenizin bir sebebi var mı?
İnternetten hızlıca bir baktım, Robot ve Vakıf serileri birbirinden bağımsız, fark etmez deniliyor.
MAYIS '22 ;
- Will Elliot - Pilo Family Circus
- Richard Matheson - I Am Legend
- Jeff Smith - Bone Cilt 4&5
- Thibault Damour - Kuantum Evreninin Gizemi
Arada birkaç hikaye ve tarih kitaplarından bölümler de var. İyi bence ya yeter
E-kitap olarak okuduğum birkaç kitap daha var; Virginia Woolf/Mina Urgan, Yanık Sular/Carlos Fuentes, Çılgın Palmiyeler/William Faulkner, Doğum Günü Mektupları/Ted Hudges, Moskova’da Yanlış Anlama/Simone de Beauvoir
Bu ay çok dolu geçti, çapraz okumalar yaparak ilerledim. Sonuç beni çok mutlu etti. Diğer hobilerime daha az zaman ayırarak kendimi okumaya verdim. Farklı türlerle çapraz okuma yapmak hem hedeflediğim kitap sayısına ulaştırdı hem de daha konforlu bir okuma sağladı, benim için. On yedi kitap ile ayı kapatmışım, Kum Tefrikaları belki ay sonuna kadar bitmeyebilir. Sakin sakin, tadını alarak okuyorum. Deniz Feneri’ni başka bir yayınevinden okumak istediğim için yarım bıraktım.
Merhaba Vakıf Evreni Okuma Rehberi gibi detaylı bir konu var forumda
Merhaba. Aşağıda @Srbs nin yanıtladığı gibi, ben o listedeki şekliyle okuyorum. Sonsuzluğun Sonu’ndan başladım, Vakıf 1-4 okudum. Ben Robot ve Robot serisi şeklinde devam ettim. Sadece Nemesis’i okumadım. O da hem bulunmuyor hem de çok alakalı bir kitap değil diye söylenmişti.
Teşekkürler, çok yardımcı oldu.
The Sheep Look Up okuduğum en iyi distopyalardan olabilir. John Brunner’ın eserlerini düzgün bir şekilde dilimizde görmek dileğiyle…
Okuma sürelerimi biraz biraz arttırmaya çalıştığım bir dönem olunca uzun süre sonra birden fazla kitap okuyarak kapatabildim bir ayı. En beğendiğim Mevki Uygarlığı, sonrasında Dünya’ya düşen adam oldu. “Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)” başlığında kitaplara dair görüşlerimi paylaştım.
Haziran ayını biraz fantastik ağırlıklı geçirmeyi planladım bakalım.
Mayıs ayında okuduklarım / 7 kitap
Kayıp Zamanın İzinde serisine yer verdiğim, dolu dolu bir ay oldu. Görüntü olarak sadece yedi kitap olsa da, daha fazlasını barındıran ve okura gerçek edebiyatı veren bir şeyler var bu seride. Proust’u başka hiçbir şey okumadan tek bu eserleriyle tanımam güzel oldu benim için. Araya başka kitaplar girseydi bu kadar beğenmezdim diye düşünüyorum. Karakterler ve yerlerin önemi büyük olduğundan bağlantıyı koparmak istemedim. Proust ile tanıştığım için mutluyum
Elektrikli Düşler ile Norveç Masalları’nı çok beğendim, severek okudum.
Mujik, yazarın ölümü sebebiyle tamamlanamamış bir kitap. Bu yüzden yazarla tanışmak için yanlış bir seçim. Ben böyle olduğunu bilmeden okudum yine de beğendim.
Gotik Öyküler kitabında iyi öyküler de vardı ama benim için hayal kırıklığı dolu bir okumaydı.
Bir kitabı ise yarım bıraktım. O yüzden buraya eklemedim.
Geçen aydan kalan Oblomovu bitirdim. Kitap okuma açısından çok kötü iki ay geçirdim resmen.
Yarım olan kitaplarım:
Ölü Ruhlar Ormanı - Grange
Akşam Toplantıları - Gogol
Yaşlı Adamın Savaşı - John Scalzi
Uzun zamandır ayda bir veya iki ayda ancak bir kitap okuyabiliyordum. Sayıyı artırabildiğim için mutluyum. Sayının bir önemi yok ama okuyabiliyorsam zihnim; daha sağlıklı, odaklanma konusunda daha az problemli demek benim için. Bu yüzden mutluyum.
Mayıs ayında bu kitapları okudum. Yüzüklerin Efendisi üçlemesini üçüncü kez okuyup bitirmenin sevinci içindeyim.
Ayın hayal kırıklığı yaratan kitapları:
Salon Köşelerinde - Safveti Ziya
Senin İçin - Tevfik Fikret
Ayın tavsiye kitabı:
Mahmut Esat Bozkurt - Atatürk İhtilali