Mesajınızı geç fark ettim.
Şu anda da 3. kitabı okuyorum. Aslında Okuyorum (Görsel Başlık) da paylaşıp bir kaç cümle yazacaktım ama sorunuz üzerine buraya yazayım. Kitapların hikayesi tanıdık bildik şeyler diye açıkçası uzun süre mesafeli kaldım ama adına kitap ödülleri verilen bir yazarı okumadan geçmek fantastik kurgu seven biri olarak içime de sinmedi. Üçüncü kitabın ortasındayım iyi ki başlamışım diyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim kitaplarda fantastik öğeler yok denecek kadar az. Yazar bizim yunan mitolojisinden bildiğimiz hikayelere Odysseus’un insanları eğlendirmek için abartarak anlattığı anılar olarak yaklaşmış. Yunan tanrıları ise yine bizim günlük hayatta kullandığımız “Allah korusun, Allah yardım eder v.b.” şekilde karakterlerin sözlerinde geçiyor sadece. Yazar mitolojik bir hikayeye gerçekçi bir alternatif tarih anlatısı yazmış. Ama müthiş bir kahramanlık hikayesi. Edebi olarak da inanılmaz keyif alarak okuduğum ve okumaya devam ettiğim kitaplar. Kitapları okurken bir çok duyguyu hissediyorsunuz. Güldüm, gözlerim doldu, heyecanlandım. Ben David Gemmell’in yazdığı her şeyi okumak isterdim ama sizin de yazdığınız gibi satmadığı için bu üçlemeyle kalacak gibi görünüyor şimdilik. Ama kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.