Kingfisher’ın kitabını okuyup üzerine Usher Evinin Çöküşünü okumayı bu ay ben de düşünmüştüm. Hatta Joe Hill’in Ushers’ını da okuyup karşılaştırma yapacaktım ama ÖKŞ’i bitiremedim, gitmedi kitap bir türlü. Yattı güzelim taktik.
Siz nasıl buldunuz kitabı? Devam edeyim mi okumaya yoksa başladığı gibi bitiyor mu? Kadın karakterin gereksiz betimlemeleri mesela.
Ben önce Usher evini sonra Ölüyü Kıpırdatan Şey’i okudum
Gereksiz betimleme okuduğumu hissetmedim tek sıkıntım bir süre ana karakterin kadın mı erkek mi olduğunu anlayamamam. Orijinalinde erkek olduğu için ilk başladığımda öyle sanmıştım sonra anlayamadım falan bir o kısmı şaşırttı.
Bunun dışında Usher Evinde açıkça bahsedilmeyen olayları ÖKŞ’de yazar kendine göre genişleterek anlatmış. Hastalığın nedeni, olayların sonrası vs beni tatmin etti. Kitabı baya beğendim ![]()
O zaman devam edeyim okumaya. Bu arada ben de anlayamadım karakterin kız mı erkek mi olduğunu ilk başta.
Ek olarak bir de Güzel Filmler Çabuk Biter var dinlediğim. Mart bilimkurgu ayı olmuş ya bana, hepsini toplarken fark ettim
. Planladığımdan 2-3 kitap eksik kalmışım. Her ay bir Diskdünya bir kurgu dışı okuyayım diyordum ama yetişemedim ki ayın son günlerine doğru kendimi zorladığımı hissettim. O yüzden 1 hafta/10 gün falan okumaya ara verdim, biraz nabzımız yerine gelsin
. Testaments’ı da diziyi izlemeden okuyayım diyordum bu ay, o da yetişmemiş. Tersini yaparım artık.
Hepsine forumda yorumlarım mevcut ama kısaca Wells’ler dönemine göre çok iyi ama günümüze göre old tabi. O yüzden minimal beklenti ile okunup kapabildiğini almak lazım. Silo da çok iyi başlayıp paraşütsüz düşüyor, sonra az biraz toparlayıp derli toplu bir kapanış yapıyor ama eksikleri de kalıyor maalesef. Yine de ilk kitabı acayip iyi, ilgisini çekenin ilk kitabı okuması önerimdir.
@ivy hemen 1 günde bitirmiş. Sevmiştir diye düşünüyorum ![]()
Güzeldi bence de. Bir an önce bitirmek istedim, sonunu merak ettiğimden.
İzlemediğim için bir şey diyemeyeceğim ama kitabı beğenmene sevindim ![]()
Genji’nin Hikayesi bende olan bir kitap okumayı düşünüyorum ama bir türlü sıra getiremedim. Kitabı yorumladığınız bir yer varsa fikirlerinizi merak ediyorum. İnsta da bu kitabı yorumlamamışsınız gibi… ![]()
Dip not: Bu konuda aylık okumalarınız moralimi bozuyor. Çok okuyor herkes arkadaş. Bu kadar vaktim yok. Gençliğimde bu ortalamanın çok üzerinde okuduğum zamanlar oldu ama şimdi maksimum bir ayda 2bin sayfa anca çeviririm o da üst limit yani. Yemeden içmeden kesilip okumam lazım. ![]()
David Gemmell kitabı görünce sormak istedim. Sene 2006 filan Artemis basmıştı bu kitabın ilkini o zaman almış okumuş çok etkilenmiştim. Sonra çok yalvardım devamını basın diye. Çevirmenine ulaşmıştım o zaman Facebook tan.
O da demişti ki “ben çok kitabını çevirdim ama kitaplar satmadı devamı da yayınlanmayacak herhalde”
Çok sonraları ithaki bu üçlemeyi yayınladı bende hala okumadım. ![]()
Şimsek Kalkanı 2. kitap 1.yi de okuduğunuzu düşünerek fikrinizi sorabilir miyim?
Merhaba, henüz yorumumu paylaşmadım. Hikâyelerde ve açıklamada kısaca düşüncelerimden bahsetmiştim sadece. Yorumumu paylaştığım zaman size haber vereceğim mutlaka.
@Overaged
Mesajınızı geç fark ettim.
Şu anda da 3. kitabı okuyorum. Aslında Okuyorum (Görsel Başlık) da paylaşıp bir kaç cümle yazacaktım ama sorunuz üzerine buraya yazayım. Kitapların hikayesi tanıdık bildik şeyler diye açıkçası uzun süre mesafeli kaldım ama adına kitap ödülleri verilen bir yazarı okumadan geçmek fantastik kurgu seven biri olarak içime de sinmedi. Üçüncü kitabın ortasındayım iyi ki başlamışım diyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim kitaplarda fantastik öğeler yok denecek kadar az. Yazar bizim yunan mitolojisinden bildiğimiz hikayelere Odysseus’un insanları eğlendirmek için abartarak anlattığı anılar olarak yaklaşmış. Yunan tanrıları ise yine bizim günlük hayatta kullandığımız “Allah korusun, Allah yardım eder v.b.” şekilde karakterlerin sözlerinde geçiyor sadece. Yazar mitolojik bir hikayeye gerçekçi bir alternatif tarih anlatısı yazmış. Ama müthiş bir kahramanlık hikayesi. Edebi olarak da inanılmaz keyif alarak okuduğum ve okumaya devam ettiğim kitaplar. Kitapları okurken bir çok duyguyu hissediyorsunuz. Güldüm, gözlerim doldu, heyecanlandım. Ben David Gemmell’in yazdığı her şeyi okumak isterdim ama sizin de yazdığınız gibi satmadığı için bu üçlemeyle kalacak gibi görünüyor şimdilik. Ama kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
Artemis in çıkarttığı ilk kitabı ve Legend (Efsane) isimli seriye bağlı olmayan diğer kitabını okumuştum 2005-06 gibi yıllarda. Bu üçlemeyi de almıştım. Birinci kitap olarak okuduğumla ortak diye düşünüyorum ama bende listeme alayım en baştan okumak üzere… ![]()