Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Klasik Bilimkurgu Öyküleri

Toplamda 7 öyküden oluşan bir derleme kitap. Geri Giden Saat dışında bütün öyküleri güzel buldum. Bir tek Çukur Halkı bu derlemeye nasıl girmiş onu anlamadım. Bence gönül rahatlığıyla edinip okuyabilirsiniz.

Jun’ichiro Tanizaki - Anahtar

Yeni bir yazar tanıma hevesiyle ve kapağının güzelliğine aldanarak aldığım bu kitabı, öyle çok araştırmadan, bir kaç yoruma bakıp seçmiştim. Okuduğuma pişman mıyım? Değilim. Önerir miyim? Bilemedim. Kitabı özetlersem, geleneksel usullere göre evlenmiş bir çiftin şehvet savaşları/oyunları diyebilirim. Bu kitaptaki gibi ketum karakterler/insanlar beni hep gıcık etmiştir. Oysaki pek çok şeyi çözebilirlerdi…

Samipaşazade Sezai - Sergüzeşt

Pek çok kişinin görüşlerine katılarak “evet” diyorum. Çok uzun betimlemeler var. Bunu bir kenara bırakırsak. İşin aşk kısmını da çıkarırsak, ne kalır geriye bu kitaptan? Çocukluk kalır. Esaret kalır. Zaten en içe dokunanı da bunlar değil mi?

James Sallis - Sürücü

Kelepir olduğu için aldığım bu kitabı beğendiğimi söyleyebilirim. Ayrıca filme de uyarlanmış vakti zamanında. (Kavinsky - Nightcall güzel soundtrack bu arada) Tek derdim bir kaç yerde şimdi "Nerdeyiz? Kimleyiz? " gibi kafa karışıklığı yaşamam oldu.

Dürtme

Bu kitabı ünlü bir hocanın önerisi üzerine okumak istiyordum. Başlayıp sonunu getirememiştim. Bu ay gayret edip bitirebildim. Kısacası insanları özgür bırakıp, sadece onlara sunduğumuz seçimleri etkili hale getirerek, onları iyiye yönlendirmeye dürtme diyoruz. Detayları da bu kitapta. Tavsiye eder miyim? İlk 100 -150 sayfayı okuyup bırakırsanız neden olmasın. :smiley:

Nurettin Topçu - Türkiye’ nin Maarif Davası

Yaklaşık 1 senedir rafta bekliyordu, kısmet bu zamanaymış. Ülkemizde eğitim(her adımda) nasıl olmalı? Bu soruya kendince cevap vermiş yazar. Şahsım adına bazılarına katılmakla birlikte, bazılarına katılmıyorum.

Stephen Emmott - 10 Milyar

Bu kadar insan ne yiyecek? Harbiden nereye gidiyoruz? Dünya ne kadar daha bizi yaşatır? Elektrikli araba tercih etmek doğa için yeterli mi? Rahat okunabilen bir kitap, farkındalık açısından okunabilir. En son Kitapyurdunda epey ucuza alınabiliyordu.

Bu ay da böylece bitmiş oldu.

18 Beğeni