Normalde kitaplıktan çıkarmaya üşeniyorum ama bu ay zaten düzenleme yapıyordum. Resim çekerken eklemeyi unuttuklarımı ya da elimden çıkardıklarımın resmini ayrı koyuyorum.
Don Quijote
Don Kişot’a geçen ay başlamıştım. İlk cildi geçen ay okudum sayılır. Klasik okuyamayan zorlanan varsa mutlaka bir şans versin, özellikle ilk cilt mükemmeldi. Okurken eş zamanlı olarak zaten YKY baskısına da önsöz yazan Jale Parla’nın Don Kişot Yorum, Bağlam, Kuram kitabına da bakmanızı tavsiye ederim. Çoğu noktada alt metin konusunda aydınlatıcı olmuş. Sanki sohbet ediyormuşsunuz havasında yazılmış ve tam aklınıza takılabilecek noktaları açıklamış. Bunun dışında Nabakov’un Don Quijote Dersleri diye bir kitabı var onu da inceleyebilirsiniz, ben almıştım ama henüz okumadım.
Flix’in Don Kişot çizgi romanı alternatif bir Don Kişot senaryosu çok sevemesem de okunabilir.
NTV’den çıkan çizgi romanlar ise iki cilt, ilk cildi okudum en güzel noktaları güzel şekilde işlemişler, beğendim. İlk cildi %50 indirimde KY’nda, 2.cilt ise en son tükenmişti.
Filiz Hiç Üzülmesin
Sabahattin Ali’ye dair farklı bilgiler öğrenmek isteyenler için bir alternatif, kızı oldukça güzel resimler eşliğinde anılarını anlatmış.
Doktor Uyku
*Medyum’*un devamı niteliğinde olan bir kitap bazı karakterler bu kitaba taşınmış ve özellikle baş kısımlarda Medyum’u okumamış olursanız tam olayların içine giremeyebilirsiniz. Medyum’un üstüne King’e çok ısrar edildiği ve kendisi de bu hikaye devam etmeli dediği için yazılmış. Ben Medyum kadar sevemedim ama gene de güzeldi.
Ray Bradbury
Daha önce Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana kitabını okumuş sevememiş, Fahrenheit 451’i okumuş ve ortalama bulmuştum. Bu ay yazarın iki kitabını okudum. Önce okuduğum Cadılar Bayramı Ağacı’nı beğenmedim, eğer okuyacaklarımı daha önce belirlememiş olsam muhtemelen yazardan uzun süre kitap okumazdım. Planlamamı bozmamak için Resimli Adam’ı okumaya başladım ve işte bu dedim. Öykülerini beğendim şu an hala okuyorum bugün içinde bitiririm. Bence yazara başlayacak olanlar için ilk tercih bu kitap olmalı, sevme ihtimaliniz diğer saydığım kitaplara göre çok çok daha fazla.
Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam
Doğu Yücel’in daha önce Düşler, Kabuslar… kitabını okumuş ve sevmiştim, bu kitabını da beğendim. Tarz olarak Müfit Özdeş’in Son Tiryaki kitabındaki öykülere benzettim. Yapay zeka, dijital çağ, mizah öğelerinde hoşlananlar şans verebilir.
Al Midilli
Steinbeck’in diğer okuduğum kitaplarına göre biraz daha az başarılı bulsam da keyif alarak okudum.
Sarı Duvar Kağıdı
Korku öğeleri barındıran kitaplar arasında uzun zamandır en sevdiğim kitap oldu. Özellikle Sallanan Sandalye çok iyiydi.
Şu an da Moby Dick okuyorum sonlarındayım ama onu bugün bitiremem.