Teşekkür ederim. Kurbağa kısmı bana hitap ediyor. Bende gerçekten eski baskı var ama hangisi anımsamıyorum. O dönem bir arkadaşım aldırtmıştı. Ben de 10-15 seneye okurum demiştim. Vakti geldi.
Bu ay sadece “Dünyanın Çehresini Değiştiren Seyahatler” kitabını okuyabildim. Benim için rezalet bir aydı. Oyun oynamak kitap okuma alışkanlığımı baltalıyor. Bu başlıkta sizlerin yorumlarınızı okuyarak utanmayı düşünüyorum. Kaç sene oldu hala kütüphanemdeki tüm kitapları okuyamadım. SHAME!
Yolu hazırlayın, halka haber verin! Shame yürüyüşleri toplu geçit töreni başlayacak. Koluma gir ki birbirimizden destek alalım.
Ray Bradbury - Resimli adam
Andrzej Sapkowski - Kader kılıcı
Andrzej Sapkowski - Elflerin kanı
Turgenev - Rudin/İlk aşk/İlkbahar selleri
Balzak - Bette abla
Andrzej Sapkowski - Nefret çağı
Arthur C. Clarke - Rama’yla buluşma
Arthur C. Clarke - Rama II
Arthur C. Clarke - Rama bahçesi
Arthur C. Clarke - Ramanın sırrı
Bu aylık bunlar Son insan eserine de başladım ama bu ay bitmez o
Bu ay okuduğum kitaplar bunlar

NOT: Satın aldığım kitapları kidegadan aldım ve kitaplar geç gelmelerine rağmen, Bay Less’in kapağındaki ufak aşınma haricinde, sağlamdı.
Yüzüklerin Efendisi 1000 sayfa ve küçük punto olduğu için benim için verimli bir ay oldu diyebilirim.
Yılın ikinci yarısı Temmuz’da olan taşınma işleri, sonrasında iş kurma, ufak tefek hastalıklar derken dramatik bir düşüş gösterdi Aylık en az 4-5 kitap okuyorken sayı 2-3 e düştü. Yavaş yavaş toparlanıyor.
Genellikle bir kurgu kitap, bir kurgu dışı kitap şeklinde gitmeye çalışıyorum.
..:: TEMMUZ ‘19 ::..
- Manly P. Hall - Tüm Çağların Gizli Öğretileri
- John Berger - Görme Biçimleri
- Daniel Kehlmann - Dünyanın Ölçümü
- Scott Baker - Kayıp Denklemler
..:: AĞUSTOS‘19 ::..
- C. W. Ceram - Tanrılar Mezarlar ve Bilginler
- Philip K. Dick - Ölüm Labirenti
..:: EYLÜL‘19 ::..
- Richard Dawkins - Gerçeğin Büyüsü
- Homeros - Odysseia
..:: EKİM‘19 ::..
- Agatha Christie - Cinayet Alfabesi
- Clive Barker - Muhteşem Gizli Gösteri
- Jerry Toner - Antik Dünya
..:: KASIM’19 ::..
- Frank Herbert - Dune
- Carl Sagan - Kozmos
- Elizabeth Kostova - Tarihçi
Bu ay okuduklarım:
Ölüm Oyunu - Koushun Takami
Karanlık Sular - Paula Hawkins
Japon Masalları - Theodora Ozaki
Gay Manifesto - Carl Wittman
Kara Kediler Kem Gözler Modası Geçmiş Batıl İnançlar Kitabı - Chloe Rhodes
Cadılar Bayramı Ağacı - Ray Bradbury
Ay Işığı Sokağı - Stefan Zweig
The Smiths - Ahmet Asaf
Bir Yaz Gecesi Rüyası - William Shakespeare (yarıda kaldı)
Şeytankaya Tılsımı - Ahmet Mithat Efendi
Altıncı Koğuş - Anton Çehov
Küçük Şeyler - Samipaşazade Sezai
Kızılgerdan - Jo Nesbo ( devam ediyor)
Vize haftası, proje çizimleri ve raporlar derken çok yoğun bir ay geçirdim. Aylık okuma kotamında baya gerisinde kaldım, verimsiz bir ay oldu diyebilirim. Dönüşüm bomba gibi olacak, bekleyin.
Kısa Bir Cehennem Ziyareti çok güzeldi. Ben çok beğenmiştim.
Son dönemde okuduğum en güzel kısa kitaptı diyebilirim. Tek oturuşta bitirdim, Kara Çınar’dan devam etmeyi düşünüyor.
Aynı fikirde olmak sevindirdi. Sizler de beğendiğiniz zaman daha şiddetli tavsiye edebiliyorum. Okuyan beğeniyor, ay ahali!
Normalde kitaplıktan çıkarmaya üşeniyorum ama bu ay zaten düzenleme yapıyordum. Resim çekerken eklemeyi unuttuklarımı ya da elimden çıkardıklarımın resmini ayrı koyuyorum.

Don Quijote
Don Kişot’a geçen ay başlamıştım. İlk cildi geçen ay okudum sayılır. Klasik okuyamayan zorlanan varsa mutlaka bir şans versin, özellikle ilk cilt mükemmeldi. Okurken eş zamanlı olarak zaten YKY baskısına da önsöz yazan Jale Parla’nın Don Kişot Yorum, Bağlam, Kuram kitabına da bakmanızı tavsiye ederim. Çoğu noktada alt metin konusunda aydınlatıcı olmuş. Sanki sohbet ediyormuşsunuz havasında yazılmış ve tam aklınıza takılabilecek noktaları açıklamış. Bunun dışında Nabakov’un Don Quijote Dersleri diye bir kitabı var onu da inceleyebilirsiniz, ben almıştım ama henüz okumadım.
Flix’in Don Kişot çizgi romanı alternatif bir Don Kişot senaryosu çok sevemesem de okunabilir.
NTV’den çıkan çizgi romanlar ise iki cilt, ilk cildi okudum en güzel noktaları güzel şekilde işlemişler, beğendim. İlk cildi %50 indirimde KY’nda, 2.cilt ise en son tükenmişti.
Filiz Hiç Üzülmesin
Sabahattin Ali’ye dair farklı bilgiler öğrenmek isteyenler için bir alternatif, kızı oldukça güzel resimler eşliğinde anılarını anlatmış.
Doktor Uyku
*Medyum’*un devamı niteliğinde olan bir kitap bazı karakterler bu kitaba taşınmış ve özellikle baş kısımlarda Medyum’u okumamış olursanız tam olayların içine giremeyebilirsiniz. Medyum’un üstüne King’e çok ısrar edildiği ve kendisi de bu hikaye devam etmeli dediği için yazılmış. Ben Medyum kadar sevemedim ama gene de güzeldi.
Ray Bradbury
Daha önce Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana kitabını okumuş sevememiş, Fahrenheit 451’i okumuş ve ortalama bulmuştum. Bu ay yazarın iki kitabını okudum. Önce okuduğum Cadılar Bayramı Ağacı’nı beğenmedim, eğer okuyacaklarımı daha önce belirlememiş olsam muhtemelen yazardan uzun süre kitap okumazdım. Planlamamı bozmamak için Resimli Adam’ı okumaya başladım ve işte bu dedim. Öykülerini beğendim şu an hala okuyorum bugün içinde bitiririm. Bence yazara başlayacak olanlar için ilk tercih bu kitap olmalı, sevme ihtimaliniz diğer saydığım kitaplara göre çok çok daha fazla.
Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam
Doğu Yücel’in daha önce Düşler, Kabuslar… kitabını okumuş ve sevmiştim, bu kitabını da beğendim. Tarz olarak Müfit Özdeş’in Son Tiryaki kitabındaki öykülere benzettim. Yapay zeka, dijital çağ, mizah öğelerinde hoşlananlar şans verebilir.
Al Midilli
Steinbeck’in diğer okuduğum kitaplarına göre biraz daha az başarılı bulsam da keyif alarak okudum.
Sarı Duvar Kağıdı
Korku öğeleri barındıran kitaplar arasında uzun zamandır en sevdiğim kitap oldu. Özellikle Sallanan Sandalye çok iyiydi.
Şu an da Moby Dick okuyorum sonlarındayım ama onu bugün bitiremem.
Ayın ilk onbeş gününde Çöl Mızrağı dışındakileri okudum. 15 günde Çöl Mızrağı ancak bitti. Çok güzeldi ama hızlı okuyamadım nedense.
Ben: Hâlâ vaktim var, hâlâ vakt… hâlâ… anaaa ay bitmiş.
Ben foto atmayayım rezil olacağım yoksa.
Azizim kaba hesapla günde bir kitap bitiriyorsunuz. Nasıl yapıyorsunuz, sırrınız nedir? Ben bir ayda üç kitabı zor bitirdim.
Niteliksiz Adam’ı okumanız başlı başına başarıyken bir de üstüne 13-14 kitap okumuşsunuz tebrik ediyorum