Fahrenheit 451
Yakma Zevki
Dirk Gently’nin Holistik Dedektiflik Bürosu
Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati
Kanını Satan Adam
İşte İnsan
Dr. Moreau’nun Adası
Geçen ay hiç kitap okumamıştım, bu ay 7 kitap okudum. Çok dengesiz gidiyorum. Umarım 2020 yılında her ay böyle bir performans sergilerim. 2019’da okuduğum kitapların listesini tutmamıştım, 2020’de düzenli bir şekilde tutacağım. Okuduğum her kitap için de forumda inceleme yapacağım. Yıllık hedefim 50 kitap, umarım hedefimi aşarım.
[images (6)]
Dr. Moreau’nun Adası - H. G. Wells
Kitap Edward Prendick isimli karakterimizin bulunduğu geminin kaza yapması sonucunda vahşi hayvanlarla dolu biyolojik istasyon gibi bir adaya düşmesini konu alıyor ve bu adada Dr. Moreau’nun canlı hayvanlar üzerinde yaptığı deneylere şahit oluyoruz.
H. G. Wells benim için bilimkurgunun babalarından birisi. Bu kitabı da diğer kitapları gibi tahmin edilebilir olarak ilerliyor, okuru pek şaşırtmıyor. Buna rağmen kitabı elinizden düşüremiyorsunuz, …
[images (4)]
İşte İnsan - Michael Moorcock
Kitap dini arayış içinde olan, kafası sorularla dolu olan Karl Glogauer’in zaman makinesi ile Hz. İsa’nın son zamanlarına şahit olmak için M.S. 29 yılına yolculuk etmesini ve orada yaşadıklarını konu alıyor.
Kitap geçmişi ve geleceği karışık bir şekilde anlatıyor. Tam olarak bilimkurgu denilebilecek bir kitap değil bence. Bilimkurgu kısmı sadece kitabın başında yaşanan zaman makinesi ile yolculuk yapması. Tarihi kurgu demek daha doğru olur. Kitap 16…
[images (3)]
Kanını Satan Adam - Yu Hua
Bu kitabı ilk kez forumda kitap kulübüne seçildiği zaman görmüştüm. Mesleğimden ötürü adı çok ilgimi çekmişti, merak edip aldım. Kitabı alalı 1 seneden fazla geçmesine rağmen anca okuyabildim. Açıkçası farklı bir kültüre dair kitap okumak hoşuma gitti, daha önce Çin edebiyatına ait bir kitap okumamıştım. Sizi zorlamayan, basit akıcı bir dile sahip. Benim için kısa sayılabilecek 2-3 gün gibi bir sürede bitirdim kitabı.
Kitabın konusu Xu Sanguan isimli k…
[images (1)]
Yakma Zevki - Ray Bradbury
Kitap beklediğimden de iyi çıktı. İçerisindeki hiçbir öykü sıkmadı, acaba hangi öykü daha iyi diye düşündüm ama cevabını bulamadım çünkü hepsi gerçekten güzel. Özellikle Fahrenheit 451 evreninde geçen öyküler.
Fahrenheit 451 evrenini daha iyi anlamama ve evrenden daha iyi etkilenmeme yol açtı. Fahrenheit 451 okuyan birisi kesinlikle Yakma Zevki’ni de okumalı. Fahrenheit 451 kitabını pek beğenmemiştim ama bu kitabı okuyunca düşüncelerim değişti. Geceyar…
[images]
Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati
Dirk Gently serisinin ilk kitabı gibi başlaması zor bir eser değil, sizi içine çok çabuk alıyor ve elinizden bırakamıyorsunuz. Boş bir gününüzde tek oturuşta bitirebileceğiniz türden, kitap 316 sayfa ama bana daha çok 50 sayfaymış gibi geldi. Bana göre ilk kitabından kat kat daha güzeldi. Tadı damağımda kaldı, keşke Dirk Gently serisi daha uzun olsaydı da veda etmek zorunda kalmasaydım.
Bu kitapta Dirk Gently’nin yanı sıra İskandinav tanrıları, lanetli …
[images (1)]
Dirk Gently’nin Holistik Dedektiflik Bürosu
Benim için başlaması zor, bitirmesi kolay bir kitap oldu. Başlarda sıkılırken olaylara Dirk Gently’nin de dahil olmasıyla elimden düşürmedim. Yaklaşık 3-4 gün içerisinde bitirdim ve bu benim kolay yapabildiğim bir şey değil.
Dizisini çok sevdiğim için almıştım, diziyi unuttuktan sonra başlarım diye yaklaşık 1 sene beklettim, oysa ki bunlara hiç gerek yokmuş. Diziyle tamamen çok farklı ve bu bence iyi bir şey. Farklı bir Dirk Gently hik…
Fahrenheit 451 - Ray Bradbury
Kitaba başlangıcım çevirmen yüzünden kötü oldu, biraz soğuk başladım. Kötü başlangıca rağmen kısa sürede bitirdim ama açıkçası pek hoşuma gitmedi. Akıcı bir kitaptı ama sonu tatmin etmedi. Daha vurucu bir son bekliyordum. Belki de çok büyük beklenti içerisinde olduğum için böyle oldu, bilemiyorum. Takdir ettiğim en büyük konu ise 1953’te yazılmış kitabın hala güncelliğini yitirmemesi. Mesela entelektüelin küfür olarak görülmesi, insanları “entel” diyerek iğnelemek.…
4 Beğeni