Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Bu ayın son günleri benim için biraz hareketli geçtiği için son günlerde okuma tempom düşse de genel olarak iyi geçen bir aydı. Özellikle Witcher serisinin sonuna geldikten sonra biraz boşluğa düştüğümü söyleyebilirim. Şurada seri hakkındaki yorumlarımı paylaşmıştım. Yüzüklerin Efendisi’ni saymazsak okuduğum ilk fantastik seriydi ve çok memnun kaldığım için daha fazla seri okumayı dört gözle bekliyorum. Önerilerinizi şimdiden alabilirim. :blush:

Geri kalanına gelecek olursak eğer, bu ay beni okurken en çok zorlayan kitap Golem’di. Yer yer bilinç akışı tekniği ile yazılmış, rüya ile gerçeklik arasında geçen enteresan bir kitaptı. Yazarın edebi üslubunu beğendim ve kitap okuması zor olsa da ilgimi çeken okült bir havada yazılmış olduğu için yazarın farklı kitaplarını da okumayı düşünüyorum.
7/10

Sir Gawain ve Yeşil Şövalye okulda işlediğimiz için konusuna aşina olduğum bir epik şiir. İngiliz edebiyatının Orta-İngilizce denen döneminin mihenk taşlarından biri olduğu için ilgisi olan kişiler keyifle okuyacaktır. Bilmeyenler için konusu: Kral Arthur’un yeğeni olan Gawain’in Yeşil Şövalye tarafından meydan okunması üzerine onu ararken yolda yaşadığı maceraları anlatan, bir şövalyenin olgunlaşmasını konu alan ve alt metninde moral mesajlar barındıran bir şiir. Kendinden bekleneceği üzere Nazmi Ağıl’ın çevirisi oldukça başarılıydı.
8/10

Olalla İspanya’da bir şatoda geçen gotik bir hikaye. Robert Louis Stevenson tarzı gizem seven herkesin keyifle okuyabileceği, 50 sayfalık sürükleyici bir hikayeydi.
8/10

Koralin Neil Gaiman tarzı bir Alice Harikalar Diyarında kitabı gibiydi. Daha çok genç yetişkinlere hitap edecek tarzda bir öykü olmasına rağmen Gaiman kitabı karanlık bir havada yazmaktan geri tutmamış kendini. Oldukça beğendiğim, akıcı ve ilgi çekici bir kitaptı.
8/10

Kızıl Kahkaha yazardan okuduğum ilk kitaptı ve hem konusunun çarpıcı oluşu hem de yazarın bunu işleyiş tarzı ve kalemi beni çok etkiledi. Savaşın askerler üzerindeki psikolojik yanını ele alıyor ve okurken insanı geriyor, başka dünyalara götürüyor. Söylenecek çok şey yok, herkese öneririm.
10/10

Vampir Mitinin Doğuşu hala okuduğum ve ilk yarısından bile çok beğendiğim bir kitap oldu. Vampir mitinin yanı sıra genel olarak değindiği unsurlar fazla olduğu için hem bilgi verici hem de ilgi çekici bir kitap.

1000Kitap hesabımda okuduktan hemen sonra kitaplar hakkında birkaç paragraf da olsa düşüncelerimi paylaşıyorum.

36 Beğeni