- R. Crumb - Genesis
- Mark Morris - Dead Island
- Kieran Gillen - Once And Future 1&2
- Georges Minois - Cehennemin Tarihi
- Frank Schatzing - Kelebeğin Tiranlığı (Yarım bıraktım)
- Gregory Benford - Timescape (Yarıladım sayılır. Önümüzdeki aya sarkar bitmesi
)
Eylül ayında okuduklarım // 10 kitap
İnceleme yazdığım kitaplar:
Nagasaki’nin Çanları
Ben, Claudius ve Tanrı Claudius
Kireç Ocağı’yla ilgili bir yazı hazırlamadım ama yazarla ilgili düşüncelerimi şöyle bırakıyorum: Thomas Bernhard ve eserleri hakkında
- Augustus ve Yeni Bir Hamlet kitapları için de inceleme yazmayı düşünüyorum. Bitirdiğimde buraya eklerim. Augustus’a bayıldım bu arada.
Dune serisi sonunda bitti. İlk iki kitabın yeri çok başka benim için. Gittikçe karmaşık bir hale geldi sonra. Beklentimin altında kaldı bu şekilde son bulmasıyla. Beşinci kitaba göre daha kolay okundu tabii.
Kara Bulut müthişti. Bilimkurgu türüne pek aşina olmadığım için inceleme yazamadım ama çok beğendim. Herkesin okuyabileceği bir kitap bence. Önerilir.
Beğenmediğim bir kitap olmadı bu ay.
Edit: Augustus ve Yeni Bir Hamlet yorumlarını ekliyorum:
Augustus
Yeni Bir Hamlet
-
J.C. Grangé - Sisle Gelen Yolcu
-
A. Sapkowski - The Road With No Return (epub)
-
J.W. Goethe - Genç Werther’in Acıları
-
S. Zweig - Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
-
P. Safa - 9. Hariciye Koğuşu
-
G.G. Márquez - Kırmızı Pazartesi
-
G.G. Márquez - Benim Hüzünlü Orospularım
-
J.D. Salinger - Çavdar Tarlasında Çocuklar
-
O. Veli - Bütün Şiirleri
-
J.C. Grangé - Mermer Adam (bitmek üzere)
Sonuncusunu hariç tutarsak, sevdiğim kitaplarımın tekrarları ile geçmiş bu ay. Çok zevkliydi, o ayrı konu ama yeni kitapları eski rahatlığımla alamaz oldum. Ne olacak bu kitap fiyatları böyle
-
Vişne Bahçesi
-
Ölüm Defteri 1-8
-
Sahaf Mendel
Bu ay yeni okula alışma, direksiyon kursu vs. derken berbat yorucu bir ay geçirdim. Umuyorum ki ekim ayında daha çok kitap okuyacağım
Eylül ayında okuduklarım;
1. Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar: Beklentilerimin uzağında kaldı.
2. Bıçağın Kendisi - Joe Abercrombie: Büyük keyifle okudum serinin ikinci kitabı için sabırsızlanıyorum.
3. Christine - Stephen King: Ben Christine’i okumadım, yaşadım. Stephen King ve onun müthiş anlatım kalitesi…
Ahoy, Rıhtım Sakinleri…
ÖLÜM ile olan satranç turnuvamız devam ederken bu ay bu kitapları da aradan çıkarttım. İçiniz rahat olsun yıl sonuna dek bu şekilde okuyacak pek fırsatım olmayacak. Sizi daha fazla strese sokmayacağım.
Pek fırsatım olmasa da ara ara uğrayacağım. Çok fazla yalnız kalmak da iyi değil. Tek gözüm üstünüzde, unutmayın.
Sanırım 2022 yılı boyunca bu kadar kitap okumadım
Sanırım ben bu sene dört yıllık hedefimi filan doldurdum. Şu an 2026 yılının stoklarını eritiyorum desem yalan olmaz.
Tebrik ederim gerçekten, azmine hayranım Cadı Denetmen
Her hafta birini bitirdim. Eskiden okulda ayrı, evde ayrı, nöbette ayrı, metroda ise apayrı kitapları aynı anda okuyordum. Şimdi sakin sakin sırayla okuyunca akıcı okuma deneyimi nasıl bir şeydi onu hatırladım. Belki okuduğum kitapların güzelliğinin de bunda etkisi vardır.
Diskdünya için onyüzmilyon puan veriyorum çok güzeldi yine.
Dune şimdiye kadar nasıl olur da okumam dediğim müthiş bir deneyimdi. Devamı olduğu için bu seneyi mutlu bitireceğim.
Osamu Dazai’nin hikayelerini okurken çok güldüm. Bana absürt fantastik eserlerin tadını verdi.
Burada 60 a yakın kitap var, bir ay içerisinde okuduğunuz kitaplar mı bunlar?
Sizi yeniden gördüğüme çok sevindim. Sağlıklı günler, zamanlar dilerim.
Okuduğunuz kitap sayısına imrenmedim adeta kıskandım