Mart ayında okuduklarım // 4 kitap
Malazan’ın en hoşuma giden yanı, katmanlı kurgusunun derinliklerinde gezinirken her sayfasının manzaralarına hayran bırakmaya devam etmesi. O heyecan, o aksiyon, hiç ama hiç bitmiyor Çok çok çok iyi bir kitaptı. BAYILDIM!
Yazım yanlışları da almış başını gidiyordu, bir an acaba korsan kitap mı okuyorum bile dedim… Editörlük berbat.
20 Beğeni
Hızlı hızlı çıkartalım demişler demek ki. Çok can sıkıcı bir durum mu peki? Cümlenin yapısını bozuyor mu?
2 Beğeni
Cümlenin yapısıyla ilgili bir sorun yok ama göze batıyor ve can sıkıyor. Sonuçta ciltli bir kitap, üstelik oldukça pahalı. İnsan her detayında kaliteyi hissetmek istiyor bu yüzden
1 Beğeni
Anladım. Belki ileri baskılarda düzeltirler. Ama pek sanmıyorum.
1 Beğeni
Şubat’tan kalan birkaç kitabı bitirdim. Bu ay evdeydim maalesef. Elimden geldiğince okumaya çalıştım. Camus ayı olmuş. Tekrar okudum hepsini. Favorilerim, Bedenin Tarihi 1 , Lilith’in Dölü ve Jane Eyre Bir de Malinanın ikinci bölümünü okudum tekrar. Tamamını okumadığım için eklemedim.
Mutlu ve sağlıklı günler herkese
23 Beğeni
Ocak- Şubat- Mart okuduklarım. Kitaplar en alttan üste bitirme sırasına göre dizilmiştir. Hepsini (Biz hariç) beğenerek okudum. Biz’i ite kaka zor bitirdim. Biz dahil hepsi hakkında düşüncelerimi gün içi ya da akşam toparlayıp yazacağım yani umarım🙃. Bu arada sanırım ilk defa görsel paylaştım bu başlıkta, daha önce kitapların ismini yazıp düşüncelerimi paylaşıyordum. Demekki kitaplar ve telefon el altında olunca bu iş mümkünmüş.
Herkese bol okumalı, keyifli bir Nisan ayı dilerim.
20 Beğeni
Bilim kurgu okumalarına tam gaz devam.
Bitmeyen Savaş - Joe Haldeman
Stepford Kadınları - Ira Levin
Neuromancer - William Gibson - bitmek üzere
Kaçak Telemetri - Martha Wells
Bu sene BKK harici okuduğum tek kitap Katil Bot serisinden, yine bir bilim kurgu kitabı.
Bitmeyen Savaş çok iyi bir askeri bilim kurgu kitabı. Sadece sonu pek beklediğim gibi değildi.
Stepford Kadınları bilim kurgunun sınırlarında gezinirken, Neuromancer hakkındaki fikirlerimin netleşmesi için kitabı bitirmeyi bekliyorum. Bu seferki Katil Bot, Robot serisi gibi polisiye bilim kurgu havasındaydı. Biraz çerezlik, yeni bir şeyler sunmuyor artık ama yine de kendini okutuyor.
Çizgi romanlar:
Babylon Berlin - Arne Jysch
Beni Avlayamazsınız - Alfred
Gizli Imparatorluk Cilt 1 ve 2 - Nick Spencer
İki kitap arasında 3 yıl olunca Gizli İmparatorluk 2yi okumadan önce mecbur birinciyi tekrar okudum.
Fırsat bulursam Gizli İmparatorluk-Birlikten Kuvvet Doğar’ı da yeniden okumayı düşünüyordum ama olmadı henüz
12 Beğeni
Okuduğunuz kitapların kapaklarını hangi uygulamayla slaytlıyorsunuz böyle? Herhangi bir slayt uygulamasını mı kullanıyosunuz yoksa bilindik bir organizer uygulaması mı var? 1000kitap goodreads falan mı?
Nisan ayında okuduklarım // 5 kitap
Neuromancer dışında beğenmediğim kitap yok. Hiçbir şekilde bana hitap etmedi, belki o yüzden sevemedim. Kendine çekmedi, hatta itti diyebilirim.
Malazan yine müthişti, sevdiğim karakter öldüğü için biraz mutsuzum. Üçüncü bölümde kafamda yer edinen çoğu soru işaretine cevap bulabildim. Devam kitaplarını merakla bekliyorum.
Japon klasiklerini yine severek okudum. Yorumlarımın linklerini de bırakayım:
Japon Klasikleri 23: Musaşi Lordu’nun Gizli Yaşamı, Cuniçiro Tanizaki
Japon Klasikleri 24- Naomi: Bir Aptalın Aşkı, Cuniçiro Tanizaki
Japon Klasikleri 25: Galaktik Trenyolu’nda Gece Vakti, Kenci Miyazava
Herkese iyi okumalar
23 Beğeni
Yakınlıklar, Sonrası Kalır I-II, Iza’nın Şarkısı ayın favorileri. Sonrarı Kalır ciltleri enlerim arasında. Neredeyse külliyat bitirdim diyebilirim. Orhan Veli’nin sert eleştirileri sebebiyle tüm eserlerinden çıkardığı İkindi Üstü favorilerimden biri. İlk başta II’yi okudum ben iyi ki de öyle yapmışım. Ustalıklar sonraya kaldı gibi oldu. Sinekkuşu başlangıcıyla kendini sevdirmişti, ortalara doğru biraz sıkıldım. Bazı bölümler çok iyiydi. Başlangıcı ve sonu için okunur. Iza’nın Şarkısı ise kocaman bir burukluk bıraktı gitti. Ölümü ve yası çok farklı bir şekilde hissettim.
Herkese mutlu sağlıklı günler.
24 Beğeni
Uzun bir zaman sonra, birden fazla kitap okuyabildiğim bir ay olmuş Nisan. Pek tatmin edici, ayıla bayıla okuduğum bir kitap olmadı ama içlerinde. Razzie ödülümü Neuromancer a verdim Çoğumuzda bir hayal kırıklığı oldu sanırım.
21 Beğeni