Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Bu ay okuduğum kitaplar.

20 Beğeni

Raistlin’in devam kitabını okurken tüylerinizin diken diken olduğuna eminim.:joy:.

1 Beğeni

17 Beğeni

Daha fırsat olmadı, inşallah bugün başlayacağım devam kitabına.

1 Beğeni

Benim bu şakalar hep böyle oluyor hocam kusura bakmayın. Ruhdöveni’nin yanında Kujo’yu görünce yine bir başarısız espri denemesi yapayım dedim. Bırakacağım bu huyumu inşallah.

2 Beğeni

Random yasak mı bilmiyorum da random atmışım gibi düşünün. İnanılmaz komik ilkte aklıma geldi de bunu kast etmemiştir diye düşündüm, beni güldürdünüz Allâh’ta sizi güldürsün hocam.

1 Beğeni

17 Beğeni

13 Beğeni

Bu ay okuduğum kitaplar. Paşa’nın Rotası ile Atatürk Fotoğraflarının Hikayesini mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

16 Beğeni

Ben resmin arakasındaki kaktüslere takıldım nasıl bu kadar büyüttün :slight_smile:

2 Beğeni

Yıllardır bizdeler ama bakımlarını annem yapıyor, ben sadece izlemesini seviyorum. :slight_smile:

1 Beğeni

Bu senenin en verimli ayı eylül oldu kitapların hepsini beğendim :woman_fairy:

11 Beğeni

8 Beğeni
  • O Muydu? - Stefan Zweig
  • Bir Zanaatla Beklenmedik Karşılaşma - Stefan Zweig
  • Dune Çocukları - Frank Herbert

Ek olarak her ne kadar bitiremesem de Dakikalar İçinde Atatürk ve Dünyası (İlber Ortaylı) ile Bütün Şiirlerinden Seçmeler (Rainer Maria Rilke) kitaplarını okuyorum. Bu ay Dune’ a gitti resmen, zor bir okuma oldu :sweat_smile:

4 Beğeni

“O” kitabını da henüz on ikiyi geçmeden bir kaç saat önce bitirdim. Mükemmeldi. Okuması oldukça zor olur diye düşünüyordum fakat hikaye ve anlatım kendisine öyle güzel çekti ki akıp gitti.

12 Beğeni

Buddenbrooks: kuzey almanyada orta ölçekli bir ticaret kenti, dede-baba-torunlar, aristokrat çevre, doğumlar, ölümler, nişanlar, düğünler, törenler… alt alta siralasak abartisiz onlarca sayfa tutacak masa, sandalye, perde, koltuk tasvirleri, insan betimlemeleri. dönem panaromasını sunmada yetersiz, sıradan bir anlatım, alelade kurgu. Doğan büyüyor, evleniyor, bir iki talihsiz tercih, ölüm. 800 sayfalik döngü. Buddenbrooks bilindiği gibi edebiyatın büyük romanlarından sayılıyor. Pek anlam veremediğim bir durum. Son derece sıradan bir roman, mesela Cevdet Bey ve Oğullarının bundan esinlenildiği söylenir, öyleyse boynuz kulağı geçmiş. 6/10

Mıntıka; 5-6 saatlik bir tren yolculuğu ve flashbackler. Flashbacklerin kronolojisini yapmak okuyucuda. Bu kitabın romanlığı da tartışılabilir bence, bir genel kültür kirliliği, bilgi gürültüsü. Mesela konuyla hiçbir bağlantısı olmayan bizim Seyit Onbaşıyı 1 sayfa, İnebahtı Savaşını 3 sayfa anlatıyor. Bu bir yerden sonra öyle bir kabak tadı veriyor ki ne okuyoruz biz ?! e dönüyor olay. Eh işte, biraz bir şeyler öğrendik 6/10

Gecenin Sonuna Yolculuk: Sıradan bir serserilik hikayesi olarak okudum, bu kitabı acayip etkili bulan, ruhları sarsılanlar var. Savaş karşıtı, anti militarist bölüm diyebileceğimiz ilk bölüm mesela; ya hu bunu yazan adam Nazi, adam kendisi etkilenmemiş kitabından ne diyelim daha, ben de hiç etkilenmedim, edebi olarak da sarmadı. 6/10.

11 Beğeni

15 Beğeni

Üst üste koyunca bi yer tutar gözüktü ama aslında yine çok az vakit ayırabildim bu ay okumaya :confused: En beğendiğim kitap Küçük Tanrılar oldu. Pan’ın Labirenti de fena değildi, akıcı ve güzel çevrilmiş.

20 Beğeni

Bir kaç tane daha çizgi roman var aslında ama kompozisyonu bozmayayım dedim :confused:

15 Beğeni
  1. çeyrekte okuduklarımla herkese merhaba. Bu sefer çok uzun tutmayacağım. Genel olarak okuduklarımı beğendim, ingilizce kitaplarla ilgili yorumlarımı ilgili başlıklarda paylaştım, çok matah şeyler olmadıkları için buraya almıyorum tekrardan. Sadece sona görsellerini bırakıyorum.

Temmuz

Bay Mercedes
Daha önce okumak isteyip 70. sayfada bırakmıştım. Hem tam olarak beklentimi karşılamadığı için hem de şimdiki zaman kullanılarak yazıldığı için. Şimdiki zaman kullanması okumayı çok zorlaştırıyor. Öyle veya böyle bu seferki okumamda kitabı bitirebildim ve Billy Hodges’a baştan sona kadar sinir oldum. Zibidi.

Callahan Günlükleri
Evet bu kitabın bende yeri bu çeyrekte ayrıydı. Sayesinde zırt pırt şaka yaptım durdum millete. Forumda bile bir dünya anlaşılmayan şaka yapmışımdır. Bu şakaların tek sebebi Callahan’ın Yeri’nde fazla takılmamdır. Ve her gittiğimde de şakalı gününe denk gelmemdir. Neyse bereket martaval gününe denk gelmedim yoksa mahvolurduk. 3 kitabın birleşiminden oluşan kitapta çok acayip bk öyküleri okuyacaksınız. Bu öyküler birbirinden bağımsız yer yer ama tüm öykülerde Callahan’ın Yeri müdavimleri ya oyuncu ya da dinleyici rollerinde. Kitabın üslubunu Terry Pratchett ve Douglas Adam ayarında diyorlar ama bence sadece Douglas Adam ayarında. İngiliz mizahı ve bk seviyorsanız güzel bir kitap okuyacağınızı bilin yine de. Favori öykümü yazacaktım ama düşününce hiç biri aklımda kalmamış. Tonla şaka, martaval vs okurken öyküler arka planda kaldı haliyle.

Soruşturma
Yarıya kadar tek solukta okudum, sonra bir müddet ara verdim, daha sonra bitirdim. Yıldız Güncesi sonrası pek randıman alamadım Lem’den. Konu ilgi çekici ama nedense içine çekemedi beni.

Tam da bu cümlelerle yaparım yorumumu diyordum kitapta son düzlüğe geldiğimde. Okuduklarımın nereye varacağını hiç bir şekilde kestiremiyordum sonra sıkılıp arka kapak yazısına baktım malum orada kesin spoiler vardır diye ve Lem’in bu kitabı bizle dalga geçmek için yazdığını anladım. Sonra hiç kafa yormadan sonuna kadar su gibi okudum. Çok farklı bir şeyler denemiş yine Lem. İstatistik bilimi ve ölülerin dirilmesi konseptini beğeniyorsanız okuyun gitsin.

Ağustos

Midas’ın Müritleri
Babil Kitaplığında okuyup beğendiğim 3 kitaptan birisi oldu. Şahane bir Jack London seçkisi. Martin Eden sonrası pek yıldızımız barışmadı (Callahan etkisi devam ediyor) Yıldız Gezgini sağolsun ama bu seçki bir harika. Bu kadar iyi olacağını beklemiyordum. Mapuhi yine normal bir öykü gibiydi ama sonrası çok güzeldi. Eğer MM aklınızda Mother’s Milk olarak kaldıysa da Midas’ın Müritlerini okuyana kadar bekleyin. Favori öyküm MM tabiki.

İçindekiler:
Mapuhi’nin evi
Hayatın kanunu
Yüz karası
Midas’ın müritleri
Gölge ve parıltı

Mevki Uygarlığı
BKK içinde kesin okunması gereken kitaplardan birisi de bu kitap. Konusunu anlatmak için şöyle bir soru sormak yerinde olur. Bir gün gözünüzü tamamı suçlulardan oluşan hiç bilmediğiniz bir yerde hiç bir şey hatırlamazken açsanız ne yapardınız? Peki ya suçlarınızdan tövbe edip temiz yaşamaya çalışırsanız bunu başarabilir misiniz? Güzel bir zihin jimnastiği yaptım ben okurken. Her kısmı güzel ama son kısmı en vurucu yeriydi. 10/10

Çağların Kahramanı
Sissoylu 1. Çağ ile ilgili genel yorumumu Sanderson başlığında 2222. yorum bana denk gelirse yapacağım. Gelmezse şununla yetinelim. Harika bir üçleme.

Ogres, 10/10

Acadie 10/8

Hasbüyü
The Annotated Pratchett File v9.0 - Sourcery. Bu blogda tüm seride geçen göndermeler yer alıyor. Hasbüyü özelinde kitabı okurken kimlerle, nelerle karşılaşabilirsiniz (gönderme olarak)? Narnia Günlükleri, Mendel, Napolyon, Captain Marvel, D&D ve daha fazlası. Tabi bunları okurken yakalamak mümkün değil. Gerçi çok da elzem değil bunları yakalamak ama Diskdünya’nın işleyişini iyice anlamak istiyorsanız siteye bakmakta yarar var. Bunun haricinde bu kitabın gönderme yaptığı kitaplar şunlarmış, tekrar okumada faydalı olabilir diye yazayım. Fantastik Işık, Piramitler, Hanımlar ve Beyler, Tırpanlı Adam. Kendi başlığının altına nerede kime gönderme yapıldığını gösteren bir liste hazırlayıp paylaşmayı düşünüyorum bakalım umarım Küçük Tanrılar müsaade ederde başarırım. Son olarak TENET kelimesinin kökeninin ne olduğunu yazacaktım. Bu kelimenin kökeni SATOR imiş. Bu kelimeyi 5×5 olacak şekilde her satır veya sütunda bir harf atlayarak yazarsanız 3. satır ve sütunda TENET kelimesini göreceksiniz. Siteden ve kitaptaki yerinden alıntı yapayım.

[p. 88] “The market in Sator Square, the wide expanse of cobbles outside the black gates of the University, was in full cry.”

The word ‘Sator’ refers to a famous magic square (magic square, get it?) dating back to the times of the spread of Christianity in Europe. ‘Sator’ means sower or farmer. The complete square is:

S A T O R
A R E P O
T E N E T
O P E R A
R O T A S

This square is palindromic in all directions. The sentence you get reads: Sator Arepo Tenet Opera Rotas, which means, more or less: “The sower [i.e. God] in his field controls the workings of his tools [i.e. us]”. Some correspondents questioned the correctness of this translation, so if anyone has a good reference to something else I’d love to hear it.

The magic Sator square also has the property that it can be ‘unfolded’ into two “A PATER NOSTER O” strings that form a cross with the ‘N’ as a pivot element (sorry, proper graphics will have to wait until a future edition of the APF). The ‘A’ and the ‘O’ stand for alpha and omega.

Eylül

Light Chaser, konusu hariç 10/10, konu 10/7.

A Pilgrimage of Swords, 10/7

Kranken’s Tooth, 10/7

Maymunlar Gezegeni

Topraktan Dönenler

Gölge Oyunu Bradbury Anısına Yepyeni Öyküler

Güzel bir seçki. Öykülerin hepsinde Bradbury havası var. Daha çok Resimli Adam ve Mars Yıllıkları havası alınıyor. Topraktan Dönenlerle ilgili spoiler yazan Mitchard sağolsun eğer daha öncesinde TD okumasaydım yiyecektik spoilerı. Favori öykü çıkartmayacağım bu sefer. Bradbury anısına yepyeni çok güzel öyküler yazılmış zaten. Bir tek Gaiman yazamamış. Zaten içindekiler kısmını yazarken herkesin ismini yazdığı öykünün isminden virgülle ayırdım, sadece onunkini ayırmadım. Öyküde Bradbury’ye gönderme yok. Şaka şaka ama bu espri kaçmazdı. Callahan son etkisini de gösterdi.

İçindekiler:
Ray Bradbury’yi Unutan Adam Neil Gaiman
Baştan Hayat, Margaret Atwood
Kötü Adam, Jay Bonansinga
Cenaze Evindeki Kız, Sam Weller
Yoldaşlar, David Morrell
Takas, Thomas F. Monteleone
Rahatsız Kaepenin Üzerindeki Kedi, Lee Martin
Champlain Gölü’nün Gümüşi Sularının Kıyısında, Joe Hill
Küçük Amerika, Dan Chaon
Telefon Görüşmesi, John McNally
Genç Seyyahlar, Joe Meno
Uyku Vakti Makinesi Çocukları, Robert McCommon
Sayfa, Ramsey Campbell
Işık, Mort Castle
Büyülü Çağrı, Alice Hoffman
Max, John Maclay
Tıpatıp, Jaqouelyn Mitchard
Şişman Adam ve Küçük Çocuk, Gary Braunbeck
Dövme, Bonnie Jo Campbell
Sevilla’da Tornistan, Audrey Niffenegger
Dünya, Charles Yu
Hayleigh’in Babası, Julia Keller
Kim O?, Dave Eggers
İzole Bölge 2020, Bayo Ojikutu
İki Ev, Kelly Link
Yorgunluk, Harlan Ellison

Orsinya Öyküleri
Ursula ile aramız bir bozuluyor bir düzeliyor. Bu kitapla yine bozuldu. Bana bk ile fantastikle gel ablacım. Ben anlamıyorum bu öykülerden.

İçindekiler:
Fıskiyeler
Höyük
İle Ormanı
Gece Sohbetleri
Doğuya Uzanan Yol
Kız Kardeşler ve Oğlan Kardeşler
Taşrada Bir Hafta
An Die Musik
Ev
Moge’un Hanımı
Hayali Diyarlar

RUR

Lady Anne Susuyor
Saki bu kitabıyla 4. beğendiğim babil kitaplığı kitabı oldu. Favorim Mawsle Barton’da birbirine büyü atan ninelerin sağladığı Huzur öyküsüdür.

İçindekiler:
Lady Anne Susuyor
Masalcı Amca
Tavan Arası
Gabriel- Ernest
Tobermory
Derisi ve Gerisi
Dinlenmeme Kürü
Mowsle Barton’da Huzur
Bıldırcın Yemi
Açık Pencere
Siredni Vaştar
Araya Girenler

Peri Masalı
King yine güzel bir kitap yazmış. Pandemi de kendini motive edecek bir kitap yazmak istediği için böyle bir kitap yazmış. Kingseverler için biraz hafif gelebilir. Benim canımı sıkan tek nokta kitapta her bölümün başında yer alan görseller. Her bölümün başında değil de sonunda yer alsa daha iyi olurmuş. Başında olunca spoiler gibi oluyor bazıları ve okuma zevkini baltalıyor.

Bonus: Geçen çeyrekte yorum yazmadığım Alçaklığın Evrensel Tarihi ile ilgili bir görsel paylaşmak istiyorum. Güzel bir tesadüf. Benim bunu hatırlayıp çıkarmam da ayrı bir mesele. More to Read okuyalı 7-8 yıl olmuştur nerden baksan.

Borges de bu arkadaşı kitaba Akla Ziyan Sahtekar Tom Castro ismiyle almış.

Mini etkinlik kitapları

indir
indir (1)
indir (2)
indir (3)
indir (4)
images

Herkese bol okumalı keyifli bir ay dilerim.

22 Beğeni