İki ay önce İnstagram’ı hayatımdan çıkardım. Hesabımı kapattım. Ona ayırdığım zamanı kitap okumaya ayırsam nasıl bir sonuç elde ederim acaba diye deney yaptım kendimce. Sonuç :
Aylardır Bıçicinin Kasırgasını okuyorum. Aslında her zamanki gibi çok sevdiğim bir kitap okurken de zevkle okuyorum ama son zamanlarda bir türlü kitap okumaya veremiyorum kendimi. ![]()
Ocak ayında House of Chains (Steven Erikson) ve Apothecary Diaries 5’i okudum ben de.
Birini kaçıncı kez okudum Allah bilir, diğeri Allah affetsin profesyonel imajımı bozmamak ve karizmayı çizdirmemek adına ofiste insan içinde falan okumaktan imtina ettiğim bir kitap. Ama olsun sahalara yavaş bir dönüş şeklinde yorumluyorum bu durumu
.
Ramses serisinin ilk kitabını çok beğendim. Tarihi kurgu sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum.
Mola Yeri ince bir korku/gerilim romanı. Yazarın ilk okuduğum kitabıydı, ince bir kitap ve kesinlikle sıkıcı değil ama ne en ufak korktum, ne gerildim. Öyle dümdüz okudum ![]()
Cthulhu’nun Çağrısı güzel bir mangaydı. Çizimler falan hoşuma gitti. Lovecraft seviyorsanız eğer seveceğinizi düşünüyorum.
The Witcher serisinin ilk kitabını bitirdim ve çok beğendim. Kolay okunan, su gibi akan bir fantastik kitap.
Bunların yanında iki tane de kısa rus öyküsü dinledim ama genel anlamda istediğim verimde geçiremedim bu ayı. Yeni bir seriye başlarım diyordum, olmadı. Miller’ın kitapları ve Dünyayı Değiştiren Kitap biraz elde süründü, ayın yarısını çaldılar. Yaşlı Adam ve Deniz de şıp diye bitecek bir kitap normalde ama sarmayınca o da 3-4 günü çalmış oldu
. Diğerleri beğendiğim kitaplar, hepsine forumda uzun yorum bıraktım.
Bu arada bilgi yayınları, fotoyu atarken fark ettim. Aferin
Hep böyle ters gidin, bir doğru siz olun. Sırtı tersten yazınca ne oluyorsa artık
.
Mart için detaylı bir okuma planı yapayım bakayım yarın, planlı olunca seriye daha bir gazla girerim. Daha evde dokunulmamış çok seri kitaplar var
.
Bu ay Apothecary Diaries 6-7-8-9-10’u okudum. Bir de Midnight Tides dinledim.
İnsan gerçekten ne oldum dememeli. Genç yetişkin kategorisine yeni girdiğimde sadece felsefe ve grimdark okurdum. Kategoriden çıkalı yıllar oldu, geldiğim vaziyette romantik komedili detektif hafif romanları okuyup toplu taşımada kikirdiyorum. Hayat.
Şubat’ta okuduğum ve dinlediğim kitaplar
Beğendiğim kitaplar; Geber Aşkım, Genji’nin Hikâyesi (Cilt-1), Yelkovan Yokuşu, Yanık Saraylar ve Unufak. Favorilerim ise Marcel Proust ya da Bir Roman Yaratmak, Şehit! ve Kıskanmak. Beğenmediğim bir kitap olmadı. Ramazan ayının ilk haftaları denk geldiği için mi bilmiyorum ama okumalarım birdenbire bereketlendi. Uzun zamandır bir ay içinde bu kadar çok kitap okuma fırsatım olmamıştı, özlemişim. ![]()
![]()
![]()
Tek kitap!
Gerçi Oyunların Oyuncusu sonrası Phlebas’ı Hatırla’yı okumaya başladım ve yarılamak üzereyim.
Herkes ne kadar bereketli bir ay geçirmiş.
Ben bu ay hiç okuyamadım resmen. ![]()