Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Ocak 2026 ayında okuduklarım:

1. André Aciman - Sekiz Beyaz Gece (New York’un karlı Noel haftasında geçen ve sadece sekiz gün süren bir tanışma ve duygusal türbülansa ve iletişim dengesizliğine sürüklenme hikayesi. Anlatım oldukça yoğun ve içsel. Aciman’ın eserlerini okumadan önce ilk olarak bu romanından başlamamanızı öneririm. Sırasıyla Adınla Çağır Beni ve Bul Beni romanlarını okumanız, yazarın anlatı diline alışmanız açısından daha uygun olacaktır.) 8/10

2. Azra Erhat - Mitoloji Sözlüğü (Her bir maddesini kısa bir öykü ya da masal gibi okuyacağınız çok kapsamlı ve bilgi dolu muazzam bir kaynak. Edebi anlatısı yüksek ve mitolojinin hayatımızdaki yerinin büyüklüğünü anlamak açısından birçok efsaneye yer veren ve ayırdığınız vakte değecek değerli bir çalışma.) 9/10

Şubat 2026 ayında okuduklarım:

1. Stefan Zweig - Korku (İlk defa altı sene önce okumuştum, tekrardan okumak için bu sefer Behçet Necatigil’in çevirisini tercih ettim. Hatırladığım kadar güzeldi. Tek okumada biten, psikolojik gerilimi, sadakatsizliğin ve bir anlık sıkılmanın yarattığı içgüdüsel pişmanlıkların bedelini ödeme korkusunun ilk sayfasından son sayfasına kadar yansıdığı çok iyi bir kısa roman. Zweig amca bu işi biliyor.) 9/10

2. Stefan Zweig - Yıldızın Parladığı Tarihsel Anlar (Tarihte önemli yere sahip olan on dört farklı olayın Zweig amcanın anlatısı ve detayları minyatür gibi işlemesiyle zenginleştirdiği harika bir kitap. Sanki kendisi birebir bu olaylara tanıklık etmiş gibi anlattığı için en ilginç bulmadığınız yaşanmışlık bile sizin ilginizi çekebiliyor. Bir Gecelik Dâhi, Eldorado’nun Keşfi ve Okyanusu Aşan İlk Söz anlatılarını okumanızı özellikle öneriyorum.) 9/10

3. André Aciman (Editör) - Proust Projesi (Yazarın Türkçeye çevrilmiş olan tek okumadığım kitabı bu kalmıştı, onu da aradan çıkartmak istedim. Marcel Proust’un Kayıp Zamanın İzinde isimli yedi kitaplık serisinin Aciman ve onlarca farklı yazar tarafından serideki en sevdikleri bölüm üzerine düşündüklerini ve hissettiklerini yazdıkları güzel bir edebi eleştiri kitabı. Roza Hakmen’in çevirisinden faydalanılarak roman serisinden yapılan alıntılar duygusal anlamda birçok kez süzülmeme sebep oldu ve bu değerli eseri yakın zamanda okumayı istemem konusunda fazlasıyla heveslendirdi.) 8/10

4. Stephen King - Medyum (Baştan sona merak yaratan unsurları bir an olsun elinden bırakmayan, kitaptaki otelin içindeki varlıkların insanın zaaflarını hedef alarak onları alaşağı etmesini engellemekle mücadele eden ışıltı (Shining) sahibi çocuk Danny’nin ailesiyle birlikte kış sezonunu Overlook Oteli’nde hem görevli hem de misafir olarak yalnız başlarına geçirmelerini anlatan şahane bir roman. Otelin adının Overlook (Göz Ardı Etmek) ismine sahip olmasının da unutulmaması gereken Amerikan Tarihi’ni simgelemesi esere bambaşka bir şekilde bakmamı sağladı.) 9/10

20 Beğeni

Bu ay az kitap okumamın tek sebebi Oyunların Oyuncusu’dur. Hiç sevemedim, elim gitmedi bir türlü bütün ay süründü. Onun dışındaki diğer üçünü ise oldukça beğendim.

20 Beğeni

Verimsiz bir aydı :pensive_face:

18 Beğeni

Oyunların Oyuncusu kitabı hakkında bilgim yok ama diğerleri için hipnotik etki yaratacak dolu dolu bir okuma ayı olmuş, harika seçimler :+1:

1 Beğeni

Etkinlikte yeteri kadar konuştuk. Okuduysanız göz atmanız yeterli olacaktır.

1 Beğeni

20 Beğeni