Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Ben kitaplarımın tozlanmasını vs istemiyorum. Bütçem el verdikçe jelatin poşet alıp içine koyuyorum.

5 Beğeni

Kıyamete Koşanlar Kulübü - Adrian J. Walker

Kıyamet sonrasını konu alan bu roman bence çok sürükleyici ve de güzeldi. Kuzey yarım kürenin neredeyse tamamına meteorlar düşer, ortalık yangın yeri olur, çoğu insan ölmüştür… Olaylar ise karakterimizin (pek de iyi bir baba olduğu söylenemez) ve ailesinin etrafında şekillenir. Tabii dostlarını da unutmamak gerek.

Sophokles - Aias

Okuduğum ilk Yunan Tragedya’sıydı (türün genel adı bu sanırım, yanlışsam düzeltin). Korktuğum gibi olmadı gayet akıcı bir okuma yapabildim. Tabii bilmediğim kelimeler vardı ama çok engel olmadı diye düşünüyorum. Zaten daha çok baskı hakkında konuşmak istiyorum. İş kültürün bu kitabında açıklamarı son not olarak arka sayfada toplanmış, bu olayı seven varmı bilemiyorum ama ben sayfa sonlarında olmasını daha işlevsel buluyorum.

Hay Bin Yakzan - İbn Tufeyl / İbn Sina

Daha önceleri bu kitaptan ve “robinsonad” türünden haberim yoktu. Forum ve o arkadaş(ismi hatırlayamadım, kusura bakmasın) sağolsun, onların sayesinde öğrenmiş oldum. İlgimi çekmesinin sebebi tahmin edeceğiniz üzere çocukluğumdan bu yana en sevdiğim kitabın Robinson Crusoe olması. Peki bu kitabı heyecanla alıp, aradığımı bulabildim mi? Hayır. Olaylar adada geçiyor olsa da asıl mevzu Hay’ın düşünerek varlığı, dünyayı, tanrıyı bulmasını konu aldığı için biraz sıkıcı geldi bana. Şunu eklemeliyim YKY’nin bu baskısı içinde sadece Tufeyl’in Hay Bin Yakzanı yok. Epey geniş bir çalışmayla hazırlanmış.

Kaçış - Elmore Leonard

İthaki’nin kelepir kitaplarından olduğu için almıştım. Bu sefer nedense çok sürüklemedi desem yeridir ama çok da kötü değil. Daha iyi bir seçenek olmadığı zamanlarda çerezlik okunabilir. Roman bir banka soyguncusunun, hapisten kaçmasını ve sonrasında olanları konu alıyor. Tabii bu kadar da basit değil, arada ilginç gelecek olaylar da yok değil.

12 Beğeni

ocak şubat

10 Beğeni

Siz neden paylaşım yapmıyorsunuz bu konuda :smiley: @alper

2 Beğeni

Abdülhamid Han basıldı? Necip Fazıl’a devam etmek istiyorum.

2 Beğeni

4 Beğeni

Bir nedeni yok, genelde forum olarak benzer kitapları okuyoruz, farklı ya da yeni çıkan bir kitap okursam ya “ne okuyoruz” başlığında ya da kitapla ilgili haber başlığı varsa oraya yazıyorum.

Her ay değil ama başlıkta paylaşım yaptığım aylar benim de var. Arama kutusuna alper diye yazar ve bu konuyu ara diye işaretlerseniz bulabilirsiniz.

2 Beğeni

Bu ay biraz Witcher ile meşgul oldum. Seri güzel bir şekilde son buldu. Hemen hemen çoğu şey bir yere bağlandı. Ucu açık bir tek sonu vardı. Onu da yazar bize bırakmıştı.

Bu ay okuduğum son kitap Yeraltından Notlar ise beni etkiledi. Bu türe daha yeni başladığım için ilk başlarda ağır geldi ama alışınca yağ gibi aktı gitti. Bu kitabı okuyan çoğu kişi bir noktada yeraltı adamında kendini görmüştür diye düşünüyorum. Bazı yerler muazzamdı. (Birgün subaya yol vermesini hazmedemeyip, kendi kendine kızması ve bunu kafaya takması. Bir sonraki karşılaşmada kendisinin çekilmeyip subayın yol vermesini istemesi ve bunun için gidip kendine yeni kaban alması. Karşılaşma anında ise yine kendinin yol vermesi.:grin:) İleride birkaç kez okurum diye düşünüyorum.

17 Beğeni

Şubat ayı da fena geçmedi.

24 Beğeni

Şubat ayı benim için oldukça iyiydi. Ölüm Yadigarları’nın kalan yarısı bu ayda bitti. Romeo ve Juliet de okuduğum ilk tiyatro metni oldu. Sandığımdan daha keyifliymiş. :slightly_smiling_face:

17 Beğeni

Harry Potter’ın sonunu getirdiysen, küçük bir boşluk olacaktır bu ay. Bana öyle olmuştu. Yine de zevkler farklı tabi. Çok beğenerek okuduğum bir seriydi.

4 Beğeni

Benim için de oldukça özel bir seri. Bitirdikten sonra aklımdaki şey “Neden on beş kitap değil ki?” oldu. Anlatılacak çok şey anlatılmamış gibi hissediyorum.

4 Beğeni

Benim için şubat ayı çok da verimli sayılmazdı sadece üç kitap okuyabildim.

1. Çelik Mağaralar - Isaac Asimov
  2. Güneşin Tanrıları - Isaac Asimov
  3. Rüzgarın Adı - Patrick Rothfuss

Gönül isterdi ki Asimov’lar tazecik baskılar olsa şöyle güzel güzel resimlerini koysam buraya ama malesef epub.

10 Beğeni

şubat kitaplarım, az ve öz😇

10 Beğeni

15 Beğeni

Mart ayını sadece 4 + 1 ile kapatıyorum.

14 Beğeni

24 Beğeni

Hiç yoktan iyidir :confused:

25 Beğeni

15 Beğeni

Belgariad Serisi 4. Kitap Büyülü Şato - David Eddings
Simon, Homo Sapiens’e Karşı - Becky Albertalli
Travma - Wulf Dorn

12 Beğeni