Mart ayını faha verimli geçirebilirdim ama son bir hafta bir sayfa bile işe başlamam nedeniyle okuyamadım. İşe alışma zamanlama derke bi 10 gün daha gidecek gibi. Daha sonra okumaya devam. Gelelim bu ayki okuduklarıma;
Mart ayını faha verimli geçirebilirdim ama son bir hafta bir sayfa bile işe başlamam nedeniyle okuyamadım. İşe alışma zamanlama derke bi 10 gün daha gidecek gibi. Daha sonra okumaya devam. Gelelim bu ayki okuduklarıma;
Virüs sebebiyle okullar iptal olduğu için kitaplarım ayrı kaldı. Şu günlerde kitap okumayı sevmenin kıymetini daha iyi anladım, çok sıkılmadan rahat rahat kaliteli zaman geçirebiliyorum.
Geçen ayı atmamıştım. Yani sol taraf şubat ayında, sağ taraf mart ayında okuduklarım. 
Kendimi karantinaya almışken dersaneye götüremediğim kalın kitaplarımı okumaya başladım iyi oldu. Özellikle söylemek istediklerimse;
Sis: King’in en başarılı bulduğum hikaye derlemesi oldu.
Trainspotting: Kaçıncı okumam hatırlamıyorum
kitapta küfür kıyamet gibi olduğundan, bu durumdan rahatsız olmayacaklara incelemelerini öneririm. Aşkla bağlandığım bir kitap kendisi.
Anna Karenina: Yordam Kitap’tan okunmalı. Kapağı kötü ne yazık ki ama çevirisi çok iyi.
Tepedeki Ev: Biz Hep Şatoda Yaşadık’tan daha çok sevdim. Shirley Jackson kitaplarında çok değişik bir yabancılaşma var, tedirgin ediyor. İnsanları sevmediğinizi hissediyorsunuz.
Oniki: Güzeldi ama beklediğim gibi değildi. Vampirler konusunda klasik bir insanım. Hatta aristokratik bir hava beklerim. İstediğim vahşeti verse de o soylu havayı vermiyor.
Mart ayı okumalarım. Senenin başında beyin okumaları yapmaya niyetlenmiştim, bu fırsatta ağırlık vermeye çalışıyorum. Beyin: Senin Hikayen ve Başkalarının Aklı daha genel düzeyde bilgiler verirken Beyindeki Hayaletler daha özelleşmiş konular üzerinde yazılmıştı. Okurken zorladı. Duygulara Sadakat felsefe kategorisindeydi, biraz tekrara düştüğünü düşünsem de güzeldi.
Bu ay benim için oldukça verimsiz geçti. Nisan ayında eski okuma hızıma ulaşırım inşallah. Tek tesellim bu ay, daha önce okuduğum ve sevdiğim 2 kitabı tekrar okumam oldu.
1.William Shakespeare - İki Soylu Akraba
2.Jules Verne - Zacharius Usta
3.Adrienne Mayor - Mithradates
4.Gabriel García Márquez - Kırmızı Pazartesi (2. kez okuma)
5.Charles Dickens - İki Şehrin Hikayesi (2. kez okuma)
6.İlber Ortaylı - Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
7.Montesquieu - Romalıların Yücelik ve Çöküşünün Nedenleri Üzerine Düşünceler
Hocam hangi uygulama acaba? Rica etsem paylaşır mısınız?
Edit: @Erdal_01 teşekkür ediyorum. 
Mart ayında sadece Otomatik Portakal’ı okuyabildim. 
1000kitap uygulaması
Rica etsem Küçük Gölgeler Evi’ni yorumlar mısınız? Yazar ve kitaplarını merak ediyorum ama kararsızım.
Kitap, Korku-fantastik öğeler içeriyor. Söylediğim şeyler spoiler olabilir o yüzden kısaca konudan bahsedeyim. Gizemleri olan bir köy ve pek çok sırrı barındıran bir evde geçiyor olaylar. Müzayedecilikle uğraşan Catherine isimli bir kızımız var. Doldurulmuş hayvanlar ve kuklalarıyla ünlü bir adamın yaptığı eserlerin müzayedesi için eve davet ediliyor ama liste yapmak için orada kalması gerekince ürkütücü bir gece yaşıyor. Olayların içinden bir türlü çıkamıyor. Betimlemeler, evde yaşananlar, köyün içindeki yaşamın anlatımı ürkütücü ve etkileyici. Yazardan okuduğum ikinci kitap oldu ve ıkisinde de gerçekten ürkerek okudum. Film gibiydi adeta.
Teşekkürler yorum için. Ekledim listeme.
Kendimi karantinaya aldığımdan okuduklarımı yanımda getirmedim. Ondan dolayı foto yok.
Wardstone 2-3-4
Vakıf ve imparatorluk
İkinci vakıf
Olmedo şövalyesi
Nisan ayı içibde yanımda getirdğim kitapları okumaya odaklanacağım. 
Bu ay okuduklarım bu kadar. Bugün yoğun olduğum için pazartesi cumartesiden başları bitiremedim. Onun incelemesini gece ya da yarın eklerim.
Okuduğum kitapların listesini Excel ortamında kaydediyorum ama aylık olarak değil yıllık olarak. O yüzden çok yazamıyorum bu konuya. Mart başında okuduğum kitabın fotoğrafını çekmişim o yüzden bu ay okuduklarım belli.
Hannibal Lecter serisini oldukça beğendim, bu ay diğer kitaplarını okumaya devam edebilirim.
Kolıma Öyküleri de güzel fakat konusu ve kısmen yaşanmışlıkları da içerdiği için okurken iç burkuyor.
Kıyamate Koşanlar Kulübü akıcı ve ortalama bir kitap.
Dracula’nın sonunu okumadım henüz ama çok beğendim.