Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Nisan ayı okumalarım;

- Oberon’un Eli, Kaos Sarayları(amber yıllıkları 4. Ve 5. kitap)
- Tatar çölü (Dino Buzzati-hayatımın kitaplarından oldu)
- Dinin kısa tarihi (alfa yayınları)
- Elveda ve bütün o balıklar için teşekkürler (otostopçunun galaksi rehberi 4. kitap)
- Ruhlar evi (İsabel Allende-şiddetle tavsiye)
- Yenilmez (Stanislaw Lem)
- Anna karenina (Mükemmel. Henüz bitmedi ama iki güne bitecek gibi)

16 Beğeni

1 - Dostoyevski - İnsancıklar
2 - Ursula K. Le Guin - Sürgün Gezegeni
3 - Ziya Gökalp - Kızıl Elma
4 - J. R. R. Tolkien - Hobbit
5 - Mark Twain - İnsan Nedir?
6 - Yekta Kopan - Sakın Oraya Gitme
7 - Alan Moore, Dave Gibbons - Watchmen
8 - Peyami Safa - Fatih Harbiye

16 Beğeni

Maalesef bu ay az okuyabildim… :sleepy:

1- Stephen King - Kujo
2- Ian Mcewan - Çocuk Yasası
3- James Dawson - Adımı Söyle
4- Alan Dean Foster- Yaratık
5- Angie Thomas - Sessiz Kalma
6- Paulo Coelho - Veronika Ölmek İstiyor

Birde biterse Doris Lessing’in ‘Jack Orkney’nin Günaha Çağrılışı’ bu listeye eklenecek. Umarım önümüzdeki ay bu sayı en azından ikiye katlanır.

16 Beğeni

Bu ay okuduğum kitaplar arasında en beğendiğim ikinci kitap (ilki Cehennemlik Yürek) idi. Çok keyifli bir hikayeydi bence, zaten aklınızdaymış alıp okuyun ben hiç beğendiğim kısımları falan söyleyip kitabın tadını kaçırmayayım.

4 Beğeni

Teşekkürler mutlaka okuyacağım. :slightly_smiling_face:

Şu Yüzüklerin efendisine bir türlü başlayamadım. Narnia da bitmek bilmiyor. :sweat_smile:

3 Beğeni

17 Beğeni

23 Beğeni

Bunların dışında Witcher 1-2 ve Yüzüklerin Efendisi İki Kule’yi de tekrar okudum. Sanırım çok uzun süredir ilk defa bir ayı bu kadar çok kitap okuyarak geçirdim. Tabi ki sebep korona …

23 Beğeni

14 Beğeni

İçeriden ölmek’i beğendiniz mi, nasıl?

@krampusnaht
Tanrı olmak zor iş’i nasıl buldunuz, diğer strugatski romanlarına kıyasla akıcı mı?

2 Beğeni

Diğerlerini okumadım,kıyas yapamam ama bu kitap gayet akıcıydı.Karanlık bir ortaçağ tasviri ile politik eleştiriler barındıran bir kitap.Düşündüren ve sorgulatan bir eserdi.
Kurgu biraz zayıftı ama.Politik eleştiri yapalım derken biraz hikayeden kısmış yazarlar.
Genel olarak beğendim kitabı.Tavsiye ederim.

3 Beğeni

Yetki ve Kabulleniş kitapları nasıldı? O serinin ilk kitabı babamda var ama okumayı hiç düşünmemiştim. İlk defa birinde görüyorum. 3 ve 4 yıldız vermişssiniz ama yine de bir sormak istedim.

3 Beğeni

Teşekkür ederim.

Ben Kıyamete Bir Milyar Yıl ile Uzayda piknik’i okumuştum. İlkini çok beğendim, ikincisi biraz süründürdü. (2.sinin sinema uyarlaması olan Stalker mükemmel bir film.)

@Xerhias
Teşekkür ederim, sonra okurum o zaman :slight_smile:

3 Beğeni

@Voldemort İçeriden Ölmek adının hakkını veren bir kitap. Depresif telepatik güçleri olan bir adamın hikayesini anlatıyor. Bu gücü kullanmanın iyi bir şey mi kötü bir şey mi olduğunu sorgularken aslında kitabın bir varoluşu sorgulamaya döndüğünü görüyoruz. Aslında güzel bir kitap ama ben bir türlü kitabın içine giremedim. Sanırım sebebi de fazla depresif olması ki pek benim tarzım değil.

@ilydious dürüst olmak gerekirse ben seriyi beğendim. Yazarın akıp giden bir kalemi ve Poevari bir üslubu var. Bir sebepten (!) dünya ile irtibatı kesilen bir bölgeye (X bölgesi) hükümetin sürekli keşif ekipleri göndererek orada neler olduğunu anlamaya çalışmasını konu ediniyor kitap. Sonuç olarak konusu dediğim şekilde basit gelmiş olabilir ama gerçekten çok farklı ve tuhaf bir şekilde işleniyor. Yukarıdaki kitap için varoluşu sorgulama dediysem, bu kitap için de yok oluşu sorgulama diyebilirim sanırım.

4 Beğeni

Anladım, çok teşekkür ederim. En azından hazır elimdeyken ilk kitaba bir şans vereceğim. :blush:

4 Beğeni

15 Beğeni

16 Beğeni

Bu ay 13 kitap okudum.
image
image image

23 Beğeni

16 Beğeni

Atakan Büyükdağ’dan Kavgamız ve Hesaplaşma ikilisi bu ay okuduğum en iyi şeylerdi. Özellikle Kavgamız’ı çok beğendim.

14 Beğeni