Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Nisan ayını tamamen çizgi romanlara ayırdım,harikaydı :drooling_face:

24 Beğeni

Nisan ayını böyle bitirdik. #StayHome

34 Beğeni

Mart ayındaki isteksizliğime çare olan bir ay oldu. İngiliz ve Türk edebiyatı arasında sıkışmam dışında çok keyifli okumalar yaptım. Okuduğum kitapların hepsini beğendim. Zaten az çok neyi beğenip neyi beğenmeyeceğinizi saptadığınız vakit iyi kitaplar seçiyorsunuz.

Bu ayın sürprizi Beş Sevim Apartmanı diyebilirim. Kendi alanında mükemmel bir iş olmuş. Şu an yazarın bir başka kitabındayım.
İnce Memed serisi mayıs ayında bitecek gibi. Şu anlık sıralamam 1-3-2. David Copperfield’ı çok sevdim. Kalınlığı göz korkutmamalı diye düşünüyorum. Agatha Christie yeni yoğunlaşma noktam olacak. Dizi ve film uyarlamalarına da merak saldım. Beş Şehir’in de Bursa ve İstanbul bölümlerini çok beğendim. Tanpınar’a iyi bir giriş oldu.

27 Beğeni

20 Beğeni

Nisan ayı da gayet güzel geçti benim için…

31 Beğeni

Daniel Defoe - Robinson Crusoe 4/5
H. G. Wells - Tanrıların Tohumu 2.5/5
Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna 5/5
Barış Müstecaplıoğlu - Korkak ve Canavar 4/5
Philip K. Dick - Vulcan’ın Çekici 4/5
Jules Verne - Ay’a Yolculuk 3.5/5
Agatha Christie - Doğu Ekspresinde Cinayet 5/5

Nisan ayını 7 kitap okuyarak kapatıyorum.

16 Beğeni

İlk 4 ay bu şekilde geçti :slight_smile:

OCAK ’20

• Umberto Eco - Foucault Sarkacı
  • Stephen King - Medyum
  • Clive Barker - Cehennemlik Yürek
  • Bryan Magee - Felsefenin Öyküsü

ŞUBAT '20

• Walter M. Miller, Jr - Leibowitz İçin Bir İlahi
  • Jean Baudrillard - Simülakrlar ve Simülasyon
  • Simon Adams, Philip Brooks, John Farndon, Will Fowler, Brian Ward - Tarih Ansiklopesi

MART ’20

• Terry Pratchett & Stephen Baxter - Uzun Dünya
  • Sebastian Fitzek - Terapi
  • Karen Armstrong - Tanrının Tarihi

NİSAN ’20

• James S.A. Corey - Leviathan Uyanıyor
  • Andrew Heywood - Siyasi İdeolojiler
  • Isaac Asimov - Sonsuzluğun Sonu
21 Beğeni

Bu ay okuduğum kitaplar ve dergiler. Benim için verimli bir ay oldu.

24 Beğeni

İblis Döngüsü serisi nasıldı. Rica etsem spoiler vermeden ufak bir yorum yapar mısınız?

1 Beğeni

İlk 2 kitap mükemmeldi o kadar kısa sürede okudum ki şaşırdım doğrusu. Olaylardan bir bütünlük yakalamaya çalışılırken bazı yerlerin çok uzadığı ve bazı yerlerin hızlı aktığı oldu. Yazar Doğu Batı kültüründen çok etkilenmiş onu söyleyebilirim. Bazı yerlerde direkt tipik arap bakış açısı kullanılmış o biraz can sıkıcıydı. Spoiler olmasın diye detay vermek istemiyorum. Seriyi bitirince bir boşluğa düştüm, memnun kaldım kendine oldukça bağlıyor. Eğer ilginizi çekerse ilk kitaba kesin şans verin zaten onu okuduktan sonra tamam veya devam kararı verebilirsiniz.

Serinin konusu olarak da arka kapak yazısını şöyle paylaşayım ;

Akşam karanlığının bastırmasıyla birlikte yerden garip bir sis yükselir ve bu sis, yaşayan tüm canlılara saldırıp karınlarını vahşice doyurmak isteyen aç nüvelikleri de beraberinde getirir. Bu korkunç iblislerle, ölümlülerin silahlarını kullanarak mücadele etmek hemen hemen imkânsızdır. O yüzden, insanların, büyülü muhafaza sembollerinin arkasına sığınıp, yaratıklar şafağın sökmesiyle beraber tekrar Nüve’ye dönene kadar koruma düzeneklerinin saldırılara dayanması için dua etmekten başka hiçbir seçenekleri yoktur. Daimi bir korku içinde yaşamanın kader olmadığını düşünmeye başlayan Arlen ise, kendini farklı bir yol izlemek zorunda hisseder. Nüveliklere karşı savaşılmalıdır!

7 Beğeni

Bu ay online ders, ödev derken anca bu kadar oldu…
Dracula’yı okumakta bu kadar geç kaldığım için kendime çok kızdım, favori kitaplarım arasına girdi.
Mısır Mitolojisi’ni ilk aldığımda sırtı çok hoşuma gidiyordu ama okurken kenarlarının soyulması çok canımı sıktı.
Umarım bu ay sonuna daha çok kitap okumuş olurum.

25 Beğeni

Nisan :slightly_smiling_face:

21 Beğeni

Normalde çok yavaş okuduğumdan paylaşmıyordum ama bu ay kendime göre iyi okumuşum :smile:

En beğendiklerim: Faust, Kitabül Hiyel, Aylaklığa övgü.

"Şiirler"in sadece 3-4 tanesini beğendim.
Son olarak Don Sandalio’nun farklı çevirisini tavsiye ederim.

22 Beğeni

Dikkate alıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Kitaplar bende var zaten. Yorumunuzun etkisiyle yakında başlarım. Esenlikler dilerim.

4 Beğeni

Ben teşekkür ederim. Keyifli okumalar. :slight_smile:

4 Beğeni

Bu kitap hakkında yorumunuz nedir? Kendisiyle alakalı bir makale yazacağım da. Bu kitap üzerinden işlemeyi düşünüyordum.

2 Beğeni

Vallahi yazmazsam rahat edemeyeceğim! Herkes bir ayda ne kadar çok edebi kitap okuyor, okuyabiliyor. Bense akademik okumalardan dolayı diğer okumak istediğim şeylere o kadar az zaman bulabiliyorum ki arada buraya bakıp, özenip, geri çıkıyorum. :rofl: Forumun bu kısmı beni inanılmaz gaza getirdi. Artık her ay edebiyat alanındaki okumalarımı buraya yazabilirim inşallah. Zira forumdaşlar siz mükemmelsiniz! Selamlar!!

9 Beğeni

• 38 cilt Saga

• 5-10 cilt kadar da Southern Bastards(Seriyi bitirdim ama bazı ciltleri geçen ay okumuş olabilirim)

Okuma sırası alttan yukarı doğru.
Yerli edebiyat zaten sevdiğim yazarlardı, yine beğendim kitapları.
Yu Hua’dan okuduğum ilk kitaptı, diğerlerini de okuyabilirim.
Bradbury’nin on sekiz öykülük kitabını da çok beğendim, içlerinden bazıları gerçekten iyiydi.
Yokyer farklı bir atmosferi vardı, güzeldi ama 20 yaşında okusam daha çok severdim sanki.
Hannibal yine seriye yakışır cinsten iyiydi…

26 Beğeni

24 Beğeni

bunlar da benden :innocent:

24 Beğeni