30 sayfa maarif takvimi okudum. Yetmez mi?
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyoruz ://.
Daha ay bitmedi 1 Şubat’ı bekleyin xd gideyim de iki üç kitap daha okuyam xd
Reklam sloganı gibi Bekliyoruz bakalım
2021’in ilk ayını tamamen çizgi roman ve manga ile bitiriyorum…King’in Mahşer ve Üç’ün Çekilişi kitaplarını ay başından beri, From Hell’i ise son 1 haftadır okuyorum ama şubatta ancak bitiririm sanırım.Özellikle Mahşer’i oldukça yavaş okuyorum.2 yılda 5. başlayışım, umarım yine yarıda bırakmam.
-
Toujuushi Bestiarius, Batman Harvest Breed, Le Monde Perdu serisi, The World of Cyberpunk 2077, Batman Yeni Dünya, Otel Pasifik ve Notes on a Case of Melancholia ortalama/ortalama üstü kitaplar.Okurken gayet keyif aldım.Özellikle Batman Harvest Breed’in çizimleri muazzam başarılıydı.
-
Hakaijuu serisini iyice yarıladım, sanırım şubat veya mart gibi bitecek.Beklentimin üzerinde çıkan manga serilerinden oldu.Mükemmel değil ama gayet akıcı ve kaliteli bir seri.
-
Uzay Anıları ve Dark Country bu ay beni şaşırtan kitaplar oldu.Özellikle Dark Country Thomas Ott çizimleriyle daha bir etkiliydi.Uzay Anıları ise Enki Bilal’in harika bir işi olmuş, içerisinde 5-6 adet hikaye var ve hepsi birbirinden güzel.Priest yeni başladığım mangalardan, ilk kitabı bitirdim ve beğendim.Bu yüzden serinin devamını oldukça merak ediyorum.
-
Punisher Max ve BONE serilerinin sunduğu heyecanı/hazzı çok az çizgi roman serisinden aldım.Gerçekten muazzam seriler.İyi ki okumaya başlamışım diyorum.
-
Geldim bu ayın en iyisi ve en kötüsüne…Craig Thompson’ın Habibi kitabı beni kendisine hayran bıraktı.Ocak ayında en beğendiğim kitap oldu, Flaneur’un baskısına hayran kalmamak elde değil.Craig’in bir başka eseri Blankets’a sonra başlayacaktım lakin @Anita da önerince okuma listemde öne çektim, okumaya başladım.Şimdilik gayet güzel gidiyor.Ardından bu ayın en sevdiğim diğer kitapları ise Jodorowsky’nin Bouncer serisi oldu, beni adeta kaliteye boğdu.
Beyefendinin çizimlerine, hikaye sunuşuna hayranım.Marmara Çizgi’de gayet güzel bir baskı ortaya koymuş.
Ve son olarak Tsumitsuki…Benim için bu ayın en kötüsü oldu…Hakkında fazla yazmak istemiyorum, potansiyelini iyi kullananamışlar, 5/10’lık bir kitap olmuş.
Okuduğum tüm kitapları -Tsumitsuki hariç- okumanızı tavsiye ederim.Bu ay böylece kapanmış oldu.Umarım şubat ayında Mahşer’i bitirdim diye yazabilirim.
Sanırım Otostopçu içinde benim de sevemediğim tek kitap. Genel akışla alakasız gelmişti bana, çok da gülememiştim (bisküvi olayı hariç). Ford, Marvin, Zaphod gibi isimler de az yer alıyordu yanlış hatırlamıyorsam kitapta. Son kitap ilk üç ayarında, onu söyleyeyim.
Kendi adıma konuşmam gerekirse bir masanın vb. yerin üzerinde çekilmiş fotoğrafların özenli görsellerden daha akılda kalıcı olduğunu düşünüyorum. Elbette bazılarımızın e-kitap olarak okuduğunu veya okuduktan sonra birtakım paketleme işlemi yaptığını biliyorum ama nedense daha akılda kalıcı bir görüntü oluyor gibi geliyor. Yani bu benim algılama biçimimle de alakalı olabilir. Belki bana daha samimi geliyordur.
Kesinlikle katılıyorum. Genel olarak Arthur Dent’in geri döndükten sonraki yaşamını ele aldığından, dediğiniz gibi komik olan asıl karakterleri barındırmadığından (bir nebze Ford olaya dahildi) ve son olarak uzayda geçmediğinden bana da biraz yavan geldi. Bisküvi olayında ise çok haklısınız, yıllar önce bu hikayeyi okumuştum ancak buradan alıntılandığını bilmiyordum. Hoş bir sürpriz oldu O halde sizin de telkininizle son kitaba bir an önce başlayayım
Sen istedin diye çektim Cadı Hazretleri .
Taşlanmalara, inanılmamaya inat atayım. Belki bir yerden füze bile yerim. Kim bilir.
Ek olarak Amber Yıllıkları serisini de okudum.
Nedendir bilmem üstüme bir durgunluk yapıştı. Keskin Bıçak kitabını hâlâ okuyorum hem de 4,5 gündür. Sanırım duraklama dönemine giriyorum.
Hocam bu yaptığınız tıbba ihanet ! Bir insan en fazla 3 bilemedin 3,5 kitap okuyabilir siz bu kuralı hiçe saymış görünüyorsunuz Bu kabul edilemez!!
Şaka bir yana Douglas Adams’ın bu üçlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben okuyup okumama konusunda bayağı bir tereddütteyim.
Yapıyoruz öyle şey. Üç dört kitap kesmiyor. Ne yapayım. Aramızda tıpçılar da var. @Okuryorum hocam siz ne diyorsunuz. Tedavi edilemeyecek türden bir vaka mıyım?
Sanırım kuşkucu somon da bu seriye dahil ediliyor ama belki denk gelirsem okurum. Ama ben iki kitap olarak da bütüncül düşünüyorum. Uçuk kaçık bir seriydi. İkinci kitabı daha iyiydi. İskandinav mitolojisiyle ilgili olması beni içine daha çok çekti. Üstüne dizisini izlemeyi düşünüyorum. Ben seriye genel olarak 7 veriyorum. Ama Douglas amcanın güzel mizahi yeteneği var. Bu tamamen benim neşesiz huysuz zamanıma denk geldiği için de olabilir. Otostopçu serisinden de daha karmaşık olduğunu eklemek istiyorum.
İlk taşı ben atıyorum çünkü en günahsız benim xd
Fablehaven zaten 3 günde biter. O yüzden çok da bir şey okumamışsın aslında. Senin gibi boş olsam yarışabilirdik. Gerçi bir dönemler öyleydi. Güzel günlerdi.
Kimse bir cadıyla yarışamaz . Ben sakin sakin takılıyorum. Evet fablehaven çok akıcıydı. Sırf hava atmak(!) için koyduğumdan daha kabarık durdu. Bütün olayı bozdunuz :((
Harika bir hastalık doğrusu, daha fazla insan yakalanır umarım. Sadece bizim değil, geleceğimizin de okuyan zihinlere ihtiyacı var, çünkü okumak zekayı kibarlaştırır. Tüm bunların haricinde, tekrardan aramıza katıldığını görmek çok güzel.
Füze yok idare et
Bayağı verimli geçmiş Açlık Oyunları serisinin 3.kitabın devamı mı, yoksa bağlantı yok mu? Devamı ise mecbur bir ara alacağım
Ekleme: 4.kitabı okumamışsın yeni gördüm
İsyannnnn.
Şaka bir yanı şu Fablehaven serisini ve Karanlık Cevheri okumak istiyorum ama uzun bir süre kitap alışverişi yapmamam lazım.
Çok teşekkür ederim. Karamazov Kardeşler’in etkinliği için geldim. Yoksa kafamda iki hafta daha vardı. Odinin katkıları çok büyük. Sizleri görmek de benim için öyle oldu.
@MelihAntepli sanırım öncesini anlatıyormus. Yani biraz tekil bir kitap gibi. Ben hiç bulasmayacagim. Roket de olur :))
@ohyespatates cadı duymasın ama Fablehevan’ı vaovv diye bulmadım. Tamam güzeldi ama ne bileyim. Karacevher çocuksu güzel bir evren. Küçükken filmini izleyip çok sevmiştim. Sanırım dizisi de var. Ne okusam dizisi filmi var. Ne ara yetişecegimi bilmiyorum.
İyi o zaman almama gerek kalmadı teşekkürler
Ülkede birçok insanın toplamda bu kadar kitabı yoktur. Kendini kötü hissetmek yerine kendinle gurur duymalısın, en azından ben senle gurur duyuyorum (Kendimi abin gibi hissediyorum ).