Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Evet ben beğendim kitabı.

Kitabı okurken finali biraz beklentim dışında oldu ama aslında Afşin Kum 80’li sayfalarda hikayenin ana karakterine türümüze ilişkin yaptırdığı 2-3 sayfalık analiz ile finalin nasıl olacağının ipucunu vermişti.

1 Beğeni

Hayır o farklı bir şey. Tolkien’in akademik metnini kimse çevirmez sanırım. :frowning:

Hım… Muhtemelen çevirilmesi imkansızla yarışır o halde.

2 Beğeni

Tut ki bir rüya gördün’ü nasıl buldunuz?

1 Beğeni

Kitap öykülerden oluşuyor. Yanlış hatırlamıyorsam 23 öykü var. Genel anlamda beğendim. Dizide yayımlanan kitaplardan dizinin genel durumuna en uygun kitaplardan birisi.

Kitaba ismini veren ve kitabın ilk öyküsü olan “Tut ki Bir Rüya Gördün” öyküsü “Orman” ve “Kendi Suretinde” öykülerini daha çok beğendim.

3 Beğeni

Benim de favorim Hepsine Sahip Olamazsın , Uluyan Adam ve Yeni Komşular oldu. Demek ki farklı zevklere hitap edebiliyor :grin:

1 Beğeni

Okuyamadan geçirdiğim iki aydan sonra tempomu yükselttiğim güzel bir aydı. Kitaplara gelirsek,
Bilinmeyen Adanın Öyküsü, Körlük’ü çok sevmiştim. Seveni varsa saygı duyarım ama üzerine konuşmaya değecek bir öykü olduğunu düşünmüyorum.
Harry Potter FT, mükemmeldi filmle bağlantısı çok çok yakındı. Sırlar Odası bir sonraki kitabım olacak
Garp Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, gün içinde bitirdim etkisinden çıkamıyorum, savaş piskolojisi temalı bir şey okumak isterseniz mutlaka şans vermenizi öneririm.
Ölü Canlar, öncelikle rus edebiyatına bayılıyorum. Çok da önemli bir eser olarak görülüyor ama eser eksik olduğundan mıdır başka bir sebepten midir, kesinlikle aradığımı bulamadım.
Medyum, King’in en iyi kitabı olarak kabul ediliyor, güzel bir kitaptı. Filmi de henüz izlemedim ancak öyle ahım şahım bir kitap olduğunu düşünmüyorum. İdare ederdi diyebilirim. Hayvan Mezarlığı örneğin çok daha iyi bir eserdi şahsi düşüncem.
Olasılıksız, Bir dönem bunu okumayanı dövüyorlardı, nasıl bir şeymiş bakayım dedim. Açıkçası vasat bir kitaptan fazlası değil :grinning:
Hepinize güzel bir mart dilerim

24 Beğeni

Siz yazınca hatırladım, bunu da ekliyorum beğendiklerime. :slight_smile:

Geçen ayki yüksek performansımdan ve martta aşırı yoğun olacağımdan dolayı bu ay 20 kitap bitirmeyi kafaya koymuştum. Ancak gün sonunda hedefimin maksimum %55’ini tamamlayabileceğim de göz önünde bulundurulduğunda ağır bir hezimete uğradığım söylenebilir :frowning:.

İyi tarafından bakacak olursak, bu ay okuduğum hiçbir kitap beni hayal kırıklığına uğratmadı. Özellikle Diaspora ve Gnomon Bilim-kurgu’nun iki zıt kutbunu çok güzel temsil ettiler.
Şubat, fantastik açısından da verimliydi benim için. 10 numara bir Mannerpunk olan Riverside’la tanıştım. Dying Earth’le hayal kırıklığına uğratan Jack Vance, Lyonesse’iyle gönlümü aldı.

Bu ay okuduğum kitapların yalnız birinin (o da yakın zamanda) Türkçe’ye kazandırılmış olması ise üzdü ancak şaşırtmadı. Marta okuma verimliliği açısından ne kadar karamsar baksam da şubat gayet iyiydi benim açımdan.

19 Beğeni

Çok verimli bir ay olduğunu söyleyemeyeceğim maalesef. Sınava hazırlık, ders çalışma, 100-200 civarı test çözme derken anca geceleri kitap okuyabiliyordum. O da sadece 1 veya 2 saat sürdüğü için bir kitabı 1 haftaya bitiriyordum neredeyse. :woman_facepalming:t2: İşte Şubat ayında okuduğum kitaplar:

1. At ve Çocuk - (Narnia Günlükleri) C. S. Lewis.

Aslında bu kitabı geçen ay okumuştum ama iyi anlamadığım için bir kez daha okudum. :sweat_smile:

1. Ölümlə Görüş (Ölümle Randevu) - Agatha Christie.

2. Qara Qəhvə (Acı Kahve) - Agatha Christie.

3. “A” - Qaraqan/ Elxan Zeynallı.

Diğer Şubat ayında başladığım kitapları hâlâ okumaya devam ediyorum:

1. Karamazov Qardaşları (Karamazov Kardeşler) - Dostoyevski.
    Mart ayında da bitmeyecek bu kitap sanırsam. :sweat_smile:

2. Milenaya Məktublar (Milena’ya Mektuplar) - Franz Kafka.

3. Prens Caspian (Narnia Günlükleri) - C. S. Lewis

Mart ayının daha verimli geçmesini diliyorum. :nerd_face:

@Howl geçmiş olsun. Umarım çabucak iyileşirsiniz. :slightly_smiling_face:

16 Beğeni

Jack Vance’ın kitabını yorumlayabilir misiniz acaba? Çok merak ettiğim bir yazar ama sanırım hiçbir yayınevi el atmayacak yazara. Bir de GAP serisini de yorumlayabilirseniz sevinirim.

Hay hay efendim.

Lyonesse başlangıçta 80’lerin tipik fantastik özelliklerini gosteriyor. Geleneksel denebilecek Arthurian bir fantezi. İngilterenin güney sahillerindeki, büyünün gerçek olduğu hayali adalarda, Kral Arthur efsanesinden önce geçiyor. Hikaye 10 parçalanmış adayı konu edinse de "Bizim Dünya"nın aitolan: Hristiyanlar, Keltler de tehditler arasında. Başlangıçta romantize edilmiş Orta Çağ’ın romantik bir hikayesi gibi gelse de Allah’tan hikaye farklı yerlere evriliyor. Çoğu okuyucu kitabı karanlık bir peri masalına benzetmiş. Jack Vance’ın güçlü kalemi: trajedi, mistizm ve komedi arasındaakıcı bir şekilde gezinerek “Melankolik” havayı çok güzel sağlamış. İdealist kahramanların yanında gri hatta amoral karakterler bulunması, epikten ziyade politik-fantastiğe kayması, politik fantastiğin karanlık taraflarına değinebilmesi ve bunu yaparken kendine has tonunu koruması hikayenin beğendiğim unsurlarıydı.
Lyonesse, övmesi kolay olsa da açıklaması zor bir kitap.

Gap Cycle ise açıklaması zor, övmesi daha zor bir seri. Donaldson, Wagner’ın 15 saatlik ‘’ Nibelung Yüzüğü’’ operasından esinlenerek bir uzay operası yazmaya koyulmuş, ancak seri fazlasıyla sert ve karanlık. Üç ana karakteri (ki Angus Thermopyle’in anti-kahraman olarak dahi nitelenemyecek aşağılık biri olduğunu belirtmeden geçmeyeyim) düşman, kurban ve kurtarıcı rollerine büründürmüş ve bu rolleri ustalıkla değiştirtmiş. Bir bilim-kurguda okumak istemeyeceğimiz ‘‘Hassas konuları’’ tüm çıplaklığyla ve ciddiyetiyle ele almış bence Donaldson. Yazara yöneltilen ‘‘misognist’’ söylemine pek katılmasam da okuması zor olduğu kadar mükafatlandırıcı gibi duruyor Gap üçlemesi.

7 Beğeni

Geçtiğimiz ay okuduğum kitapların hepsi çok iyiydi. İçlerinden en çok Az’dan etkilendim. Uzun zamandır bu kadar çarpıcı bir kitap okumamıştım.

27 Beğeni

Güle güle Şubat’cık :blush:

Enteresan bir ay oldu. Her telden takıldık.

26 Beğeni

15 Beğeni

3 aydır okumamanın verdiği hantallık dolayısıyla zorlandığım bir ay oldu;
Vicdan Zorbalığa Karşı, Stefan Zweig
Gecenin Sonuna Yolculuk, Louis-Ferdinand Celine
Kesin İnançlılar, Eric Hoffer

8 Beğeni

20210301_174703

Douglas Adamstan sadece 5. Kitap dahil bu ayki okumama. Yani Çoğunlukla Zararsız.
Genel olarak güzel ve verimli bir ay geçirdiğimi düşünüyorum. Ben boşken bile maksimum kapasitem bu sanırım :slight_smile: kitapların hepsini öneririm hepsi birbirinden harika kitaplardı. Herkese iyi okumalar :slight_smile:

28 Beğeni

Şubat ayının kısa olmasından mıdır işlerin yoğun olmasından mıdır bilmem bu ay beklentimin altında okumuşum.

E kitap olarak da şunlar ;

Hayalet Kitap 6,5/10
Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç 7/10
İstanbul Treni 5/10
Sapık 8/10
Roger Ackroyd Cinayeti 6/10
Körlük 8,5/10
Malafa 8/10

27 Beğeni

Çanlar Kimin İçin Çalıyor’uu dil ve akıcılık anlamında nasıl buldunuz? Uzun süredir toplu alışveriş yapmadığım halde merak ettiğim için öncelikli tutup tek başına satın aldığım bir kitap fakat kitap okuma düzenim bayağıdır bozuk olduğundan hergün okuma yapamıyorum ve kitap uzun olduğu için beni daha da yavaşlatıp hevesimi kırar mı acaba diye endişeleniyorum. Bu şartlar altında normalde beğeneceğim bir kitaptan eşit derecede keyif alamamak üzer beni.

Bu yüzden kitabın akıcılığı konusunda fikrinize muhtacım, ona göre öncelikli okuyacaklarım listesine alayım. :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Beğeni

Okuyun bekletmeye gerek yok. Kitapta çok fazla ispanyolca kelime ya da deyiş verilmiş. Bunlar italik şekilde yazılmışsa arkadaki sözlükte anlamları verilmiş. Sık sık arka sayfalara bakmak gerekiyor. Bunun dışında sürükleyici bir eser. Maceralı falan güzel yani. Bir iki bölüm dışında sıkılmazsınız.

1 Beğeni