Teşekkür ederim.
Şubat ayında 4 kitap ve 1 manga okudum. Bu kitaplar dışında Dostoyevski’den Budala kitabını da okumaya başlamıştım. 200 küsür sayfa okuyup bıraktım. Devam etmeyi düşünmüyorum. kitap beni çok yorduğu için Şubat ayının son günleri başka kitap okuyamadım.

Esir şehir bir türlü bitmediği için bu ay sarktı.
Görünmez Kentler ve Erbain dışında hepsini beğendim.
Böyle kat kat kitap paylaşan arkadaşların ya çocukları yok ya da özel güçleri var. Ben ancak çocukların oyuncakları ile kule yapabiliyorum kat kat Evde elime aldığım her kitap ufaklık tarafından yere savruluyor hemen.
Fotoğrafı ancak çekebildiğim için şimdi paylaşıyorum. Genel olarak vasat bir aydı benim için. Hem okuduğum kitap sayısı nispeten azdı hem de birkaçı hariç hayal kırıklığıydı. Ayın keşfi ise Cormac McCarty oldu benim için. Size de olmuştur muhtemelen. Bazı yazarları okumadan seveceğinizi düşünürsünüz ve okuyunca yanılmadığınızı anlarsınız. Mccarty şiirsel dili, kurgusunun dinamikliği ve işlediği sert konuyla bu ay beni en çok etkileyen yazar oldu.
H.G. Wells çok yetenekli bir adam. Bilimkurguda da, karanlık,tuhaf, fantastik kurguda da çok güzel at koşturabiliyor. Hemen her öyküsünde hem konu hem de kurgusuyla insanı memnun eden bir kıvam tutturuyor. Körler Ülkesi Ve Diğer Karanlık Öyküler’de kötü diyebileceğim bir öykü yok. En sevdiklerim ise Güve, Pollock ve Porolu Adam, Merhum Bay Elvesham’ın Hikayesi, Tuhaf Orkide’nin Çiçek Açışı ile Körler Ülkesi oldu.
Cehennemin Kızıl Hakikati Barker’dan okuduğum en vasat kitap maalesef. Potansiyeli yüksek bir hikaye fakat fazla dağınık ve kafası karışık bir işlenişe sahip. Yazarın, bu kitabın el yazmasının 2000 küsur sayfa tuttuğunu, sonrasında çeşitli süreçlerden geçtiğini falan anlattığı bir söyleşini okumuştum. Bir sürü daha mesele var da şu an aklımda değil. Velhasılıkelam kitap daha güzel olacakken Barker’a göre vasat bir kitap olmuş. Yine de Barker severlere öneririm. Tabi yazım yanlışlarından başınız dönerek okuyabilecekseniz.
Colorado Kid iki oturuşta bitirdiğim çerez bir kitap. Okurken zevk aldım fakat sonunun havada kalması dolayısıyla bir parça kızsam da King bunu yapıyor bazen. Sis’ten beri antrenmanlıyım. Yine de olayın gizeminin açıklanmasını isterdim.
Ek olarak; Wallace Stevens/ Şiirler
Merdivenler kentini ay bitene kadar yavaş yavaş okumak istiyorum. Gelsin Nisan… Paketleyip kaldıracağım için erkenden paylaştım. Herkese iyi forumlar.
Ben de bu ay her zamanki okuma ortalamı tutturdum. Tanrı’nın Gözündeki Zerre kitabı çok yavaş aktığından ayın yarısını yedi.
Çok az okudum yine.
Iain Reid - Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum
N. H. Keinbaum - Ölü Ozanlar Derneği
Safia Amor - Homofobiye Hayır
Anthony Burgess - Otomatik Portakal (yarıda kaldı)
Stan Lee&Moeibus - Silver Surfer Alegori
Kısas 1, 2 ve 3. fasiküller
Bu ay okuduğum kitaplar. Malesef Kızıl Soruşturma hoşuma gitmedi. Sherlock Holmes serisine bundan sonra devam eder miyim bilemiyorum belki bir şans daha verebilirim. Onun haricinde hepsi güzeldi.
Beyond The Rift için biraz yorumda bulunabilir misiniz?
Mart ayı okumalarım
Mart ayının tartışmasız en iyi işi Dan Simmons’un Hyperion’u idi. Buradan bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Devamını çok beklemeyiz diye ümit ediyorum.
İlk kitabını geçtiğimiz ay okuduğum İthaki Kapsül serisinin tüm kitaplarını okumuş oldum.
Siyah Tom’un Baladı H.P. Lovecraft’ın “Red Hook’ta Dehşet” öyküsünün yeniden yazımıymış. Öyküyü okumadım o yüzden övgünün ne kadarı H.P. ye gitmeli emin değilim ama şuana kadar seri içerisindeki en iyi kitap bence. Kurucular ise en net olan kitap seri içerisinde. En az beğendiğim iş ise İçerinin Haritası oldu. Seride sıralamam: 1- Siyah Tom’un Baladı, 2-3 Kurucular - Ve İşte Zaman Savaşını Böyle Kaybedersin 4- İçerinin Haritası.
Her ay bir Dune okumalarıma bu ay da devam ettim. Seri içerisinde beğenim her kitapla biraz daha azalırken şu ana kadar en beğenmediğim kitap kesinlikle 4. kitap Dune Tanrı İmparatoru oldu. Kalan iki kitabı da önümüzdeki iki ayda okuyup seriye nokta koymayı düşünüyorum. Hanedanlar üçlemesini yakın zamanda okuma düşüncem yok.
Jose Saramago’nun son eseri Mızraklar, Mızraklar, Tüfekler, Tüfekler malesef tamamlanmamış bir roman. Yazarın ölümü ile öykü şeklinde kalmış.
Osprey büyük komutanlar serisi ikinci kitap Napoleon’u okudum ve bu seriyi alıp okumaya devam edeceğim. Üçüncü kitap Atilla’yı önümüzdeki ay okumayı düşünüyorum.
İhtiyar Logan 10. sayı ve devamı Ölü Adam Logan ile bir dönem kapanmış oldu. Serinin güzel bir kapanış yaptığını düşünüyorum.
Planetary 3. ciltle birlikte sona bir adım daha yaklaştık. İthaki’den 4. cildi bekliyorum yakın zamanda.
3üz hikaye ve çizimleri ile beğendiğim bir başka eser.
Cosmic Ghost Rider Marvel Tarihini Yok Ediyor ve Savage Avengers 1 ile Marvel’a, Bu Bi’ Kuş, Luthor, Batman & Superman 4 ve Trinity 2 ile de DC evrenine biraz zaman ayırdım bu ay da.
Ayrıca Rebith dönemi Superman serisinin ilk cildini okudum. Ay bitmeden 2. ve 3. cildi de okurum diye tahmin ediyorum.
Mart ayı okumalarım;
Sethanon’da karanlık
Her şeyi bitirmeyi düşünüyorum
Dune
Ve böylece mart ayı bitmiş oldu. Önceki aylara nazaran çok daha verimli ve güzel geçti.Eş zamanlı şekilde From Hell, Mahşer ve Üç’ün Çekilişi kitaplarını okuyorum ama onlarda okuma hızım çok yavaş…
-
Dark Knight, Saga 1/2 ve Definite History of the Dark Knight benim için bu ayın açık ara en iyi kitapları oldular.Çizimler, baskı kaliteleri, ve hikayeleri ile her birisi ayrı harikaydı, özellikle Dark Knight’da Frank Miller’a bir kez daha hayran kaldım.Saga 3 umarım en kısa sürede çıkar.
-
100 All-Time Favorite Movies ve Michelangelo okuması çok zevkli 2 kitaptı, Taschen’in bu serisinden elimden geldiğince almaya devam edeceğim.Baskı kadar içerikleri de dolu dolu.
-
Yargıç Dredd 1-2, Mercy, Planetary 1-2-3 ve Kana Diz Kana bu ay okuduğum kitaplardan bazıları, Dredd şimdilik iyi gidiyor.Mercy gerçekten baştan sonra çok tatminkar bir hikaye sunuyor, çizimleri hikayeyi çok iyi yansıtıyor ben gerçekten çok beğendim.Bu ayın okuduğum en iyi kitaplarından.Dredd ve Planetary serileri ise gayet tatminkardı.Planetary’nin işleyişi yer yer biraz kopuk ama genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim.Dredd serisi aynı şekilde iyi gidiyor.Devam ciltlerini merakla bekliyorum.
-
Koçi Bey Risaleleri uzun yıllardır okumak istediğim kitaplardan birisiydi, Kabalcı gerçekten harika bir baskı ortaya çıkarmış.Koçi Bey’in IV. Murad’a verdiği tavsiyelerin seviyesi ile Sultan İbrahim’e verdiği tavsiyelerin seviyesi arasındaki farkı görmek beni oldukça mutlu etti.Tespitleri gerçekten takdire şayan, tek tek bahsettiği her nokta üzerinde çok uzun süreler araştırma yapılacak alanlar.Her bir tavsiye Osmanlı için can alıcı noktalardaki eksiklikleri bir bir ortaya seriyor.Sultan Murad’a yaptığı üslup başka iken Sultan İbrahim’e söylediği sözlerdeki üslup çok farklı, Sultan İbrahim’in bir Sultan Murad olmadığı aşikar o yüzden, “Benim saadetli padişahım, padişahlara sorup öğrenmek asla ayıp değildir.Belki sormamak, öğrenmemek ve bilmemek ayıptır” benzeri cümleleri fazlasıyla kuruyor.Sultan Murad’ın alınmaması için dikkat eden Koçi Bey Sultan İbrahim’e bu konuda çok daha dikkatli davranıyor.Tarih seven herkesin muhakkak okuması gereken kitaplardan birisi, kesinlikle tavsiye ediyorum.
-
Star Wars Jedi Fallen Order ve Uncharted 4 sevdiğim oyunlardan, art booklarını aradan çıkarmış oldum.Oyunları seviyorsanız bu kitaplar oldukça zevkli gelecektir.Çizgilerle Madame Curie ise bu ay okuduğum en kötü kitap olabilir…Çok yüzeysel bir kitap olmuş.
-
Priest mangasının ilerleyişi başarılı, bu ay neredeyse sona geldim.Serinin bitmesine 3 kitap kaldı.Genel olarak 7/8’lik bir seri, umarım final tatminkar seviyede olur ve seri aklımda iyi bir seri olarak kalır.Priest’den birkaç sayfa bırakıyorum.
Bu zamana kadar en çok okuduğum ay oldu sanırım. Bol bol çizgi roman okudum. Bu kitapların dışında Parsel Parsel ve Turnike kitaplarını okudum ama onları 1000kitap’a girmek istemedim. 5 tane de yarım olan ve devam ettiğim kitap var.
Ayın son kitabı Domingo Yayınlarından Sessiz Hasta en beğendiğim kitap oldu. Şahane bir Psikolojik Gerilim kitabıydı.
Deadpool çizgi romanlarının tamamına yakınını bu ay okudum ve hepsini çok sevdim.
JBC’den Harleen hem çizimleriyle hem de hikayesiyle çok sevdiklerimden oldu.
-
Agatha Christie - On Kişiydiler 8/10
-
Horace Walpole - Otranto Şatosu 2/10
-
J.K. Rowling - Harry Potter ve Felsefe Taşı 8/10
-
J.K. Rowling - Harry Potter ve Sırlar Odası 6/10
-
Stefan Zweig - Satranç 4/10
-
J.K. Rowling - Harry Potter ve Azkaban Tutsağı 7/10
-
Stephen King - Korku Ağı 7/10
-
Sabahattin Ali - Kuyucaklı Yusuf 8/10
-
J.K. Rowling - Harry Potter ve Ateş Kadehi (Daha bitirmedim)
Mart ayı böylece bitmiş oldu.