Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Yaşlı Adamın Savaşı serisini çok beğendim. Sanırım İthaki de bunu tahmin etti ki 5. ve 6. kitapları basmak yerine aynı yazarın yeni iki serisine başladı ve onları da yarım bıraktı. Brandon Sanderson’a acemilik eseri olarak düşünmek istediğim Elantris ile başladım ve fena da bulmadım. Bilmem kaç yıllık bilmem kaç alt markalı yayınevine rağmen okumaya değebilir.

25 Beğeni

O kitabı görsel başlıkta yazmıştım diye eklememişim. :slight_smile:

2 Beğeni

Teşekkür ederim :slight_smile:
Bu arada eklediğiniz başlığı ilk kez görmüş oldum :relaxed:

2 Beğeni

Kapaklar:

2

26 Beğeni

Siyah Tom’un Baladı: Kapsül dizisinden okuduğum tek kitap ve çok beğendim. LaValle bu işi biliyor. 4/5

House of Suns: Kelimeler yetersiz. 5/5

Alp Dağları’ndan ve Miss Chalfrin’in Albümünden: YKK reyiz ne yazsa okutuyor, buradaki denemelerin de çoğu lezizdi. Kitabın ilk yarısında kendi gözünden Avrupa medeniyetine eleştirel gözle bakmış, bazen yermiş, bazen göklere çıkarmış. İkinci yarısında İstanbul’da uzun yıllardır yaşayan, Türkiye aşığı kurgusal bir İngiliz kadının gözünden bu sefer de Türkiye’yi ve Avrupa’yı karşılaştırmış. 4/5

Hav: Beğenmedim. Eğlenceli başlamıştı, ancak ortada ne bir olay ne bir kurgu olduğu için beni sıktı. Çok ilginç bir kitap olduğu kesin ama. 2/5

Resimli Adam: Muhteşem bir derlemeydi. 5/5

24 Beğeni

Bu ay tayindi, evdi, taşınmaydı derken bu kadar okuyabildim ki beklediğimden fazla da okumuşum aslında. :slight_smile:

29 Beğeni

Hocam üstünü karalayarak bizlerden gizlemeye çalıştığın kitabı uzun uğraşların sonunda ve 2 kW elektrik harcadıktan sonra tespit ettim:

27 Beğeni

Böyle ifşa etmesen iyiydi hocam, hesabı kapatmam lazım artık. :joy:

6 Beğeni

Sonuçlarına katlanacaksın hocam, yapabileceğim bir şey yok…

7 Beğeni

Şu kitabın arka kapağını görmedim ama şuna benzer birşey yazdığına yemin edebilirim.

“Son zamanlarda okuduğum en sarsıcı kitap” Stephen KING

14 Beğeni

“Öyle böyle değil” - Neil Gaiman

(Eksik kalmasın :slightly_smiling_face:)

6 Beğeni

Sırf meraktan soruyorum, bu kitap mıydı? @Pyrewrath

5 Beğeni

Evet bu, geçen ay okuduğum için bu aya dahil olmasın diye çizmiştim ama büyük oyunum çözülerek aleyhime çevrildi. :sweat_smile:

3 Beğeni

@Abraxas (ve @Matelot) temsili:

EtQdc8MXYAQ-AvA

8 Beğeni

Eylül ayı boyunca bu kitapları okumuşum. Benim için gayet verimli bir aydı.

22 Beğeni

Hocam Işık Tugayı ile ilgili yorumunuzu alabilir miyiz?

1 Beğeni

Merhabalar, başlıkta yorumlamıştım. Askeri bilim kurgu olarak fena bir yerde değil. Bence şans verilebilir bir kitap.

3 Beğeni

Adsız
:face_with_raised_eyebrow:

19 Beğeni

image
Dün uyuya kaldığım için Denememeler’i bitirememiştim, daha yeni bitirebildim. Selvi Boylum Al Yazmalım’ı ise sesli kitap olarak bitirdim.

23 Beğeni

İçerinin Haritası çok kötüydü hiç beğenmedim. Lise yarışmasında yazılmış olsa kabul edilebilir ancak üst seviye bir eser değil kesinlikle. Örneğin Mehmet Yaltırık’ın hikayelerinin çok gerisinde. Kızıldereli kültürüne özel ilgi duyuyorsanız okuyabilirsiniz aksi halde hiç tavsiye etmiyorum. 1/5

Seçilmiş Kişi bu ayın süprizi oldu. Beklentimin çok üzerinde bir eser. Romantizm temalı genç yetişkin distopyası beklerken Cesur Yeni Dünya esintili ve oldukça karanlık bir eserle karşılaştım. Hikaye ve evren çok karanlık, okuduğum en sert distopya evrenlerinden birisi olabilir. Seriye devam edeceğim. Tabii şunu da ekleyim, evren ve hikaye karanlık olmasına rağmen genç yetişkinlere hitap edecek rahatsız etmeyecek bir üslupla yazılmış. Buna rağmen kitabın içerisinde +16 unsurular bol miktarda bulunuyor. 4/5

Demokratik Despotizm oldukça kaliteli bir eser. Alexis de Tocqueville sosyolojinin kurucularından sayılan önemli bir isim. Bu eserde de onun fikirlerinin özetinin özetini okuyoruz aslında. Metodolojisini çok beğendim. ABD’yi incelerken Avrupa feodal yapısından yola çıkıyor, bu çok etkileyici. ABD’de olmayan kurucu kültür unsurunu inceleyerek ABD’nin ne olduğunu anlatmaya çalışıyor. Yani ilk önce ABD’nin ne olmadığını anlamalıyız ki, ne olduğunu ve neden böyle olduğunu anlayabilelim. 1800’lü yıllarda yaşadığını düşünürsek bu çok etkileyici, günümüz Türkiye’sinde dahi bu akıl yürütme ve kıyası yapabilen akademisyen oranı çok düşüktür. 4/5

Şeyler nesneleri odağına alan bir hikaye. Modern insanın nesnelere olan tutkusu üzerinden, anlam arayışını anlatıyor. Genel olarak postmodern edebiyat sevenler bu eseri de sevecektir. Yazarın kendine has bir üslubu olduğunu da söylemeden geçmeyim. 4/5

Dans Dans Dans yorumum da burada;
Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme) - murgul tarafından #9938

21 Beğeni