Gaziantepliyim dediniz merakta bıraktınız doğrusu. :)) Eğer atmayı düşünürseniz dört gözle bekliyor olacağız. Şimdiden ellerinize sağlık!
Jüpiterli sen ne zaman bir şeyler paylaşacaksın?
O zaman ufaktan atayım bir kaç tane vardı galeriden :)) Günah benden gitti. Sunum için kusura bakmayın hazırlıksız yakalandım.
@Rena aksine hiç öyle değil severek yapıyorum. Sevmediğim tek şey, yarın öbür gün evleneceksin ayağına bütün yemekleri bana kitliyorlar. Ama yapım aşamasını hep severek yaptım.
En Meşhur Yemeklerimizden Birisi: Ekşili Köfte
Sıyırma Kabak
Ve olmazsa olmazlarımızdan (kendi evim için diyorum ) Patates Tavası
Bu dedikleriniz sunumu kötü olanlarsa -ki bence hepsi harika- iyi dediklerinizi düşünemiyorum. Ellerinize sağlık çok başarılı olmuş!
Bizim Jüpiter’de yemek yapmayız, olmayan havayla besleniriz
Benim değil yapmaya, yemek yemeye bile vaktim olmuyor, pek ilgim yok, yemeye bile Sahi ya bugün ne sabah ne de öğlen yemedim
En son ne zaman yemek yapmıştım, unuttum. Yaz gelince, bekleyin
O değil de ismim Jüpiterli kaldı galiba
Çörek otunun gözü yaşlı
Sıyırma kabak
Çok teşekkür ederim. Çok harika yemekler var aslında, fakat tabi bunlar da çok güzel. Hele de ekşili köfte kendi başına bir efsanedir. İyi bir sunumla atmak isterdim ama kısmet, bir dahaki sefere.
@isos81 çok harika. Hele de pilavla ama ben demiştim. Sorry
Belli bir saatten sonra burada görsel paylaşım yapmayalım bence
Hepimizin iyiliği için
O cherry kek bitirdi beni ya !!!
Bir dahaki sefere beyran bekliyoruz. Fıstıklı baklava ile şovu tamamlarız.
yok o kadar iddiam yok. Çıtayı yükseltmeyelim lütfen.
Sıkma filan mı göstereceksin bize? Çıta zaten düşük değil hani. Gördüklerime dayanarak yazmıştım. Mütevazi olmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Maalesef hamur işlerinde pek iyi değilim😕.
Sıkma falan da hayal benim için . Ama çok iyi pişiririm. Harcını hazırlarım :)) Kendimi bir an gezi programlarındaki teyzeler gibi hissettim. :)) O zaman biraz şımarayım. Aç kalmak yok bizde. Hihihi
Herkesin midesi mutlu olacak .
@Artorias sıkma dediniz canım çekti. Kaç aydır annem yapacağım yapacağım diye avutuyor beni. Sabah, öğle, akşam sıkma var dese gıkımı çıkartmam.
Hamur işi kolay ama önce hazırlanması lazım. Ben de iyi pişiririm ama o hamuru hazırlaması zor iş gerçekten. Pizza yaparken işim rast gitti biraz yoksa o pizzayı göstermeyebilirdim. Ya da ibretlik olsun diye paylaşırdım bilemiyorum. Nasıl yapılmamalı diye yazardım.
@SJack Ahmetin de canını çektirdik bak. Ahmet, sıkma yapmasında bir şey yok sen rahatça yaparsın bence. En kötü sıkmaya benzer bir şey olur bizler de bakarız yorumlarız.
Ablam Gaziantep’te yaşıyor dediğin gibi aç kalmak yok sizin orada. Sanırım bir tek nohut ekmek dediğiniz şeyi beğenemedim. Bunun dışında her şey çok güzeldi.
Yıllar önce gecenin bir vakti öyle bir acıkmışım ki kendime sıkma yapayım dedim. Aç uyuyamam ben. Hamur da vardı zaten. Açması unu vs derken 2 tane yaptım yedim. O an dünyalar benimdi valla.
@SJack ama haklı. Neyse gece gece kim kalkıp yapacak
Evet hamur çok sıkıntılı. Açması bile ayrı dert ://
Bu arada bir Gaziantepli olarak ben de nohut yiyemiyorum. Hatta nasıl Anteplisin sen diye çok laf yediğim oldu . (Bu ve başka konularda)Bence de sevilecek tarafı yok ama adamlar yiyor. Anlamış değilim.
@Artorias gece gece canım çekti şimdi. Tek benim değil hepimizin. Mutlu musun
Götürdüler beni, bir baktım metrelerce kuyruk var. Allah dedim müthiş bir şey geliyor. İçeri bir girdim patates kızartması filan koyuyorlar. Dedim ben yemiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam içine bir de ketçap, mayonez filan sıkıyorlardı.
Dondurmanız filan hele Maraş’tan daha güzel bence. Gece gece çok iyi geldi ya. Tam acıkmalık konu oldu. :
Simit katmeri ablam bilmiyordu, ben böyle bir şey varmış diye götürmüştüm.
Afiyet olsun. Gaziantep’in dondurması best.