Forumda böyle bir konu bulamadım, uzun yıllardır ilgilendiğim ve yatırım yaptığım için eğer başka arkadaşlarda varsa fikir alışverişinde bulunabiliriz ya da bu konu hakkında sormak istediği şeyler olan arkadaşlara yardımcı olabiliriz ama en baştan belirtelim hiçbir mesaj Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Son zamanlarda futbol coini olarak anılan CHZ ile çok oynama şansım oldu. Şuan bütün piyasa sert bir düşüşte olsa da chiliz çok doğru adımlar atıyor. Daha dün Trabzonspor ile anlaştılar. Eğer Chiliz daha durağan bir coin olursa ileride neden belli paralar bu yol ile kulüplere kazandırılmasın?
Bende uzun zamandır yatırım yapıyorum. Genellikle al-sat işlemleriyle ilerliyorum. Gözlemlediğim kadarıyla kışın(Ekim-Şubat) yatırım azalıyor, yazın (Mart-Eylül) ise yatırım artıyor. Kısaca aynı seviyede gidiyor gibi gözükseler de duruma göre değişiyor. Bunlara kendiniz bakıp analizinizi yapıp ona göre devam edebilirsiniz.
Kısa orta uzun vadeli planlarda ne kadar yatırım yaptığınıza göre değişir. Döviz ya da borsa kağıdı almak yerine kripto para alabilirsiniz. Kendi yaşadıklarımdan örnek verirsem doğru zamanlama ile en çok kazandıran yol diyebilirim.
Açıkçası asıl tablolar onlar bu sayede analiz yapmak kolaylaşıyor. Türk sitelerini çok kullanmıyorum. Sorun yaşatıyorlar. Ayrıca papara varsa işlemlerin çok hızlı oluyor. Aynı anda işlemleri yapabilirsin.
Yatırımının seviyesine göre var. Döviz, bono, tahvil, hisse senedi vb. yatırım gereçlerinde bulunan durumlar burası içinde geçerli yatırım coinini seç işlemini yap kazan-kaybet işlemlerine devam et şeklinde ilerliyor. Hızlı işlem olduğu için günde 5-6 farklı coin içerisinde al-sat işlemleri yapabilirsin.
Al-sat yapmıyorum sadece çok sempatik geldiği için dogecoin alıyorum. Dogecoin’in topluluğu çok eğlenceli olduğu için çeşitli etkinliklerde kullanıyorum o coinleri de baya zevkli oluyor.
Chz kadar şişirme coin görmedim bu kadar haber başka coine yapılsa uçar kaçardı. Bunun yanında VeT, Erd ve Ankr ile çok iyi kârlar yaptım. Gel gelelim benim sıkıntıma. İflah olmaz bir kumar düşkünüyüm. Parayı çöp ettim
Erd artik Gold olmuş durumda,
Analizlerine çok güvendiğim Salvatore isimli Twitter kullanıcısı sayesinde geliştirdim bayağı kendimi. Oytun ve Altuğ da güzel işler yapıyor.
İyi takip edince para kazanılabilir. Ama düzenli bir para kazanç kapısı değil gibi. Mesela kardeşim cep telefonundan düzenli takip ediyordu, 200 dolar kazandı geçen ay. Şimdi durgun.
İki türlü para kazancı var, al sat veya uzun süreli yatırım. Duyumlarla paranın eski durumları ile uzun süreli pusuya yatarak paranın yükselmesini bekleyebilirsin. Mesela Waltonchain, tanıdıklarımdan yatıranlar var, yıl sonuna artış bekliyorlar. Genel bir bilgi olması açısından söyledim.
İlk defa acaba satsam mı diye düşündüm. Ama Gamestop olaylarından sonra safları sık tutarak zarar etsem de satmayacağım Sonuçta bir devrimin içindeyiz.
Aslında ilk fitili Wallstreetbets yaktı. Dogeyi 1 dolar yapacağız diye konuşmaya başladılar. Sonra Musk da tweet atınca iyice çığırından çıktı iş Şimdi biraz düştü ama yine çok yükseklerde. WSB 1 dolara kadar yolumuz var diyor ama ne olacak bilmiyorum
0.0095’ten almıştım 1 hafta önce. Arkadaşlar dedi ki Elon Musk bunu 0.0020’lere düşürüp tekrar 90’lara çıkartıyor, sat gitsin 20’den alırsın dediler. Bil bakalım ne yaptım?
Toplam ne kadar aldım bilmiyorum açıkçası. Çünkü hep eğlence, topluluk, yardım şeylerinde harcıyorduk. Topluluğu çok sevdiğim için de sürekli alıyordum. 3-4 cüzdanda var o yüzden dogeler. Şu an cüzdandakilerden kat kat fazlasını harcadım ama pişman değilim Doge’nin ruhunu seviyorum. O yüzden tam bilemiyorum ama dolar olarak 4 haneli olması lazım.