Forumun Kripto Para Borsası

Maalesef yok, şu hype döneminde yakın zamanda gelir gibi görünmüyor ama belli olmuyor bu işler. Balinalar piyasayı çok fena sarsıyor.

Bu dünün haberi mesela, belki bu olursa BTC 70K’ya yükselebilir ama son zamanlarda böyle çok haber çıkmaya başladı, artık ters tepiyor gibi bir gözlemim var. Özellikle Musk’ın tweet’lerine dikkat etmek lazım.

2 Beğeni

Bu hususta Nassim Taleb reyizin hoş bir yazısı var hocam. Nassim reyize katılmadığım baya bi nokta var, ama bu makalenin altına net imzamı atardım.

Hocam bana bu spekülatif volatilite aşırı tehlikeli geliyor, cryptoparaların geleceği açısından. Obi-Wan gibi “Dağıtık ve güvenilir bir değer saklama ve takas aracı olacaktın, manyağın teki kafasına göre basamıycaktı harcamaları engelleyemiycekti bu ne hal” diye bağırasım geliyor. Bu spekülatif yatırım aracı kategorisinde oluş mevzusu, en yakın ayı piyasası durumunda çok ağır regülasyonları hatta yasaklamaları getirir gibi geliyor bana. Zaten şimdiden KYC demeyen exchange yok gibi bişey, privacy konusunda kredi kartından daha kötü. Hatta bu işin sonunda Venezuela stayla devlet eliyle basılan mecburi merkezi kriptolar olur, her kuruşumuz kontrol altında olur gibi geliyor.

Allah affetsin, insanlık olarak baya büyük bi fırsatı teptik diye düşünüyorum şahsen. Ama belki de ben fazla kötümserimdir. Bu işlerde yetkili bir abimiz olarak siz ne düşünürsünüz?

1 Beğeni

2 seneden daha uzun süredir 7x24 kripto borsaları ile uğraşıyorum. Gördüğüm kadarıyla insanlar hemen 3-5 atayım, o para da 3-5x yapsın, hemen araba ev alayım derdinde. Bu da haliyle dişinden tırnağından ayırdığı 3 kuruş paranın yok olup gitmesine yol açıyor. FOMO zaten en büyük düşman, panik de üstüne gelince maşallah tepeden alıp dipten satıyor insanlar. Ben şunu gördüm, teknik indikatör, temel analiz, price action filan faydalı şeyler ama bu kadar volatil ve balinaların bu kadar rahat cirit atabildiği bir piyasada bizim gibi küçük hatta minik yatırımcıların çok şansı yok.

O yüzden ben trade işini bıraktım, arbitraj ve defi projelerine bakıyorum. Bazı projeleri görüyorum (mesela avax 3 dolarken fark etmiştim 60 dolara çıktı sonra bir bug sebebiyle 40lara düştü ya da BNB gibi 50 dolardan 300 dolara fırladı) ama dediğim gibi, bu kadar volatil bir piyasada ön görü yapmak falcılık gibi gelmeye başladı son zamanlarda. BTC 20K’dan 4K’ya düştü, 55’ten 5’e düşmeyeceğini de bir garantisi yok. Tabi 360K dolar olacağını söyleyenler de var.

Bu konudan emin olamıyorum, zaten sağlam bir ayı sezonu yaşandı ama herhangi bir regülasyon gelmedi. Bir dahaki düşüşte ne olur kestirmek güç ama ben böyle bir regülasyon ön görmüyorum.

3 Beğeni

Tek başına olsa belki bir iki şişme-inme döngüsü daha geçirebilirdi bence de, ama şuanki piyasa şartları normale döndüğünde scapegoat olacak diye bir çekincem var biraz.

Benim crypto işine gönül vermiş arkadaşlarım da bu yolu seçmişlerdi. Sanırım aklın yolu bir. (buraya disclaimer ekleyeyim: herkesin şartları öncelikleri farklıdır elbet, tek doğru yol diye bir şey olmadığı gibi en doğru yolun da kişiden kişiye değişeceğini ekleyeyim. herkesin yatırım stratejisi kendine)

Buna direkt katılıyorum.

2 Beğeni

Özgür Demirtaş zil takıp oynar artık :smiley: Kaç gündür chde vergi vergi diye çığırtkanlık yapıyordu. Amacına ulaşmış. Ülkeden ayrılana kadar kripto paraları çekmeyeceğim bu gidişle.

Bu çok uzun zamandır konuşulan bir mevzu ama sanırım ilk kez resmi bir açıklama geldi. Mealen ağzımızın suyu akarak sizi izliyoruz diyor. :slight_smile:

1 Beğeni

tp

anlık böyleler…

3 Beğeni

Paraları cukkalıyonuz hani bize demişler. Geç bile kaldılar.

Kaybettiğimiz zaman kimse olmaz etrafta tabi.

1 Beğeni

Dur gözünü seveyim, eşeğin aklına karpuz kabuğu sokma. Şimdi gidip “zarar vergisi” de çıkartırlar. :slight_smile:

1 Beğeni

Yazarken aklıma geldi aslında :smile: Muhtemelen zarar da etsen kar da etsen aradan payını alıp çıkarlar. Aynı kapıya çıkar. Kasa hep kazanır. Bizim kasa da bu ara boş biraz. Mecmur kazanacak.

Ben durumu anlamadım. Nasıl takip edecekler? Kripto paralar hiç bir yere bağlı olmayan paralar değil mi? Ben Türk şirketi kullanmayacağım kritopta para işlemleri için nasıl bir izleyecekler.

Para atıyorum Binance’te ise takip edemezler ama o parayı bankaya havale ettiğiniz zaman takibe alabilirler.

İlgilenen arkadaşlar izleyebilir. Hukuksal boyut ve vergilendirme.

Bitçi sağlam gidiyor. Uygulaması çok kötü yalnız. Yakın gelecekte umudum var.

Binance’te BAKE epeydir düşüşte :slight_smile:
.Tabi ytd.

Kesin vergi geliyormuş dostlar. Dikkat edin.

BAKE’in huyu bu uzuuunca süre düşüş yapar sonra 2 gün rokete biner. Üstten milletin eline verip salar aşağı. Sabit coinlerim var benim. Ankr, Vet, Bat, Zil, Enj ve tabi ki Ada. Bunlar sepette hazır ol! hep. İçlerinden en güvendiğim ve projesini sağlam gördüğüm Vet. 9 kuruşlardan beri tutuyorum. B.chain olmadan önce 4 dolar olduğu zamanları vardı. YTD tabi ki :grin:

Hiç anlamıyorum şu kripto para işinden :smiley:

2 Beğeni

Eth/Try 0.1 TL’ye kadar düşüp tekrar yükselmiş. 1 TL’den alım yapabilen botlar 33 bin kat kazandı. :slight_smile:

2 Beğeni

Alım fırsatı verdiğini sanmıyorum orada, bildiğim kadarıyla o kadar alta emir yazdırmıyor. :slightly_smiling_face:

İki aydır bu kripto piyasasından ne çektik iki gün yeşil gitse 20 gün kırmızı… :woozy_face:

1 Beğeni

O seviyelere piyasa alım girilmiyor ama satışı da sonuçta bir yere yapmak gerek. Botlar almıştır o emirlerdeki satışları.

Diyelim ki maks yüzde 20 düşüğe emir giriliyor olsun. Fiyat da 1000 dolar olsun. Bu durumda en düşük limit emir 800 dolar olur. Panik satış ile birisi marketten satış verip de fiyatı 800’e çekerse o anda birisi 640’a emir girebilir. Bu böyle domino gibi devam eder.

İşlemler 1 dk’da olup bittiği için belli ki botlar halletmiş bu işi.

2 Beğeni