Bacaksız Araba Kaçakcısı - Rıfat Ilgaz
Her Şey Çok Güzel Olacak - Cem Yılmaz
Gümüş Şimşek - Michael Knight ![]()
Porsche’sini Satan Bilge - Yazarın ismini unuttum
Evcillere kitap basligiyla atacaktim ama tahmine birakmak daha keyifli olacak, konuk oyuncu olalim:
Edebiyat tarihinin en onemli kitaplarindan.
Dedemin bakkalı şermin yaşar
Yanlış cevap aradığınız kitap bir çocuk serisinde yer alıyor.
Görsel o kadar zengin bir anlatıma sahip ki, ister istemez aklımıza bir çok seçenek geliyor. ![]()
Hangi Türk yazarın porsche marka merakı var
Çok ketumsunuz.
Muzaffer izgü ökkeş serisi mi?
Alper Bey, görselleriniz bence soyut kalıyor ve ipucu da vermiyorsunuz. Konu sizde takılı kalıyor hep. Ben şahsen birçok kişinin görsel hakkında fikri olsun isterim. @AlperYlcnky1903
Birkaç kişi yanlış yanıt verdiğinde ipucu düzeyini arttırsak daha iyi olur bence.
Çocuk kitabı ipucu bana yeterli geldi. ![]()
Cin Ali’nin Galerisi.
Abartmayın lütfen. Çözüm kümesinde hepi topu 10 bin kitap var. Forum olarak el ele verirsek birkaç yıla buluruz.
Levent - Arabaların Kahramanı
Nerden Aldım Bu Porşu Nalet Gelsin, Saldıray Abi,
Yazarın ismi Ezel dizisinde Dayı karakterine hayat veren oyuncu ile aynı. Yazdığı serinin isminde ufaklık geçiyor.
Şu an bu başlık altında bulunan forum üyeleriyle birlikte tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Kayıprıhtım üyeleri hariç yerküre üzerinde yaşayan hiçbir Ademoğlu George R.R. Martin’in Yedi Krallık Şövalyesi ile Tuncel Altınköprü’nün neşrettiği Serüven Peşinde - Kızıl Ejder kitabını ne birlikte gördü ne de onları ardı ardına gelecek şekilde sıraladı. Kırk yıl düşünsem görsellerle kitap tahmini yapılan bir oyunda George Martin’in kitabından sonra Tuncel Altınköprü’nün sorulacağını tahmin edemezdim. İşte bir kez daha görüyoruz ki doğada ne amaç vardır ne ereksellik. Hatta erekselliğin e’sinden dahi söz edemeyiz. George R.R. Martin ile Tuncel Altınköprü’yü yanyana ve ardı sıra getiren kozmik sonsuzlukta amaç aramamız beyhude bir çabadan ibarettir; zira bir sonraki kombinasyon dizesinde Isaac Asimov’un ardından Kemalettin Tuğcu da gelebilir, Sadece Şeyma kitabının yazarı Şeyma Subaşı da.
Evet sorduğum kitap Kızıl Ejder idi doğru cevap.
Her ne kadar zor bir tahmin olsa da “Eğlence Kulesi” konusunda forum ahalisiyle beraber renkli bir tahmini geride bıraktık. Soruyu bilmemin yanında yapılan yorumlardan ayrıca keyif aldım. Kuleyi boş bırakmaya gelmez. Şimdi gelelim benim soruma:
Görsel içindeki nesnelerle ilgili değil daha çok hissettirdiği, içinde bıraktığı duygu ile postmodern bir roman…