Görünmez Adam - H. G. Wells
Maalesef doğru cevap değil. ![]()
Yol-Cormac McCarthy?
Albert Camus - Yabancı
@midousuji maalesef doğru cevaplar değil
@BiblofilYouTube
Tema itibariyle yaklaştınız.
Başka bir ipucu Emil Cioran çok sevdiği onunla ilgili anısı olan bir yazar…
Godot’yu Beklerken - Samuel Beckett
Tutunamayanlar, Oğuz Atay.
kayıp zamanın izinde
Jean-Paul Sartre - Özgürlük Yolları olabilir mi?
Birbirleriyle bağlantılı bir serinin kitabı oluyor. Genel bir seri ismi değil. Yazarın düşünsel hayatını tanınmasını sağlayan önemli bir eserinden biridir. Bu nedenle son yazılan cevaplar doğru yanıt olmuyor.
Bu çok genel bir tanımlama.
Rorschach testi gibi oldu ![]()
Yazarın ismi daha önceki tahminlerde bulundu. Eserin bulunması adına genel bir söylemde bulundum.
Albert Camus - Veba.
Çok zor soruyorsunuz yalnız. Azıcık benim gibi kolay sorun ![]()
Samuel Beckett’in Molly, Malone Ölüyor ve Adlandırılamayan üçlemesi olabilir mi? Kitap içeriklerini bilmediğim için eleyemedim.
Seriyi buldunuz resimdeki anlamsızlık ile birleştirince sizce hangi kitabı olabilir?
@melih kitabı okumak ismini bulmaktan daha zor yalnız ![]()
Adlandırılamayan olabilir mi? ![]()
Tebrik ederim sonunda buldunuz
Devamı size devrediyorum.
Kırmızı Kedi’den çıkan serinin ikinci kitabı olan Malone Ölüyor kitabının önsözünde yazılıdır.
“Önceki gün Lüksemburg Bahçeleri yolunda Beckett’i fark ettim, bana karakterlerinden birini hatırlatır şekilde gazete okuyordu. Sandalyeye oturmuştu, düşüncelere dalmıştı, her zamanki gibi. Pek iyi gözükmüyordu. Yaklaşmaya cesaret edemedim. Ne diyecektim? Onu çok seviyorum ama konuşmasak daha iyi. Çok ketum! Sohbet, belirli oranda kendini koyvermeyi gerektiren rol yapma formudur. Beckett bu oyun için yaratılmamış. Ona dair her şey sessiz bir monologa delalet ediyor.”
Emil Cioran
Eylül 1968
Absürt tiyatronun ve düşüncenin en önemli yazarlarından biridir Beckett. Nobel Edebiyat Ödülü törenine bile katılmaz. Röportaj yapmak isterler ve sonuç:
Hiçliği adlandırılamadığını hatta adlandırılmasının bile anlamsız olduğu söyleyerek başta beni olmak üzere tüm düşünsel dünyayı sarsmış bir insandır. Çünkü Godot hiç kimsedir.