Görsellerden Kitap Tahmini

Görünmez Adam - H. G. Wells

1 Beğeni

Maalesef doğru cevap değil. :blush:

1 Beğeni

Yol-Cormac McCarthy?

1 Beğeni

Albert Camus - Yabancı

1 Beğeni

@midousuji maalesef doğru cevaplar değil
@BiblofilYouTube
Tema itibariyle yaklaştınız.

Başka bir ipucu Emil Cioran çok sevdiği onunla ilgili anısı olan bir yazar…

2 Beğeni

1 Beğeni

Godot’yu Beklerken - Samuel Beckett

1 Beğeni

@Srbs @Kitsune
Cevaplar yanlış arkadaşlar serisi olan bir kitap…

1 Beğeni

Tutunamayanlar, Oğuz Atay.

1 Beğeni

kayıp zamanın izinde

1 Beğeni

Jean-Paul Sartre - Özgürlük Yolları olabilir mi?

1 Beğeni

Birbirleriyle bağlantılı bir serinin kitabı oluyor. Genel bir seri ismi değil. Yazarın düşünsel hayatını tanınmasını sağlayan önemli bir eserinden biridir. Bu nedenle son yazılan cevaplar doğru yanıt olmuyor.

1 Beğeni

Bu çok genel bir tanımlama.

1 Beğeni

Rorschach testi gibi oldu :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Yazarın ismi daha önceki tahminlerde bulundu. Eserin bulunması adına genel bir söylemde bulundum.

1 Beğeni

Albert Camus - Veba.

Çok zor soruyorsunuz yalnız. Azıcık benim gibi kolay sorun :joy:

1 Beğeni

Samuel Beckett’in Molly, Malone Ölüyor ve Adlandırılamayan üçlemesi olabilir mi? Kitap içeriklerini bilmediğim için eleyemedim.

2 Beğeni

Seriyi buldunuz resimdeki anlamsızlık ile birleştirince sizce hangi kitabı olabilir?

@melih kitabı okumak ismini bulmaktan daha zor yalnız :smiley:

2 Beğeni

Adlandırılamayan olabilir mi? :blush:

1 Beğeni

Tebrik ederim sonunda buldunuz :blush: Devamı size devrediyorum.

Kırmızı Kedi’den çıkan serinin ikinci kitabı olan Malone Ölüyor kitabının önsözünde yazılıdır.

“Önceki gün Lüksemburg Bahçeleri yolunda Beckett’i fark ettim, bana karakterlerinden birini hatırlatır şekilde gazete okuyordu. Sandalyeye oturmuştu, düşüncelere dalmıştı, her zamanki gibi. Pek iyi gözükmüyordu. Yaklaşmaya cesaret edemedim. Ne diyecektim? Onu çok seviyorum ama konuşmasak daha iyi. Çok ketum! Sohbet, belirli oranda kendini koyvermeyi gerektiren rol yapma formudur. Beckett bu oyun için yaratılmamış. Ona dair her şey sessiz bir monologa delalet ediyor.”

Emil Cioran
Eylül 1968

Absürt tiyatronun ve düşüncenin en önemli yazarlarından biridir Beckett. Nobel Edebiyat Ödülü törenine bile katılmaz. Röportaj yapmak isterler ve sonuç:

Hiçliği adlandırılamadığını hatta adlandırılmasının bile anlamsız olduğu söyleyerek başta beni olmak üzere tüm düşünsel dünyayı sarsmış bir insandır. Çünkü Godot hiç kimsedir.

4 Beğeni