Grimm Masalları Yayınevi Önerisi

Önümüzdeki ay Grimm masallarını almak istiyorum. Baskı kalitesi güzel ve özellikle çeviride sadeleştirme ya da sansür yapılmamış olsun. Hikayeler orjinal hallerinde, çocuklar için değiştirilmemiş olsunlar.

YKY, Pinhan ve Artemis’den yayınlanmış sanırım. Hangisini tavsiye edersiniz?

1 Beğeni

Ben artemis ten yeni aldım baya iyi gibi geldi bana. Malzeme kalitesi.

2 Beğeni

Tek cilt olması okumayı zorlaştırır mı? Diğerleri iki cilt sanırım.

Biz ciltli delisi olduğumuzdan alışığız ama tabi bir miktar zorlaştırabilir. Malzeme kalitesi yüksek olduğundan ağırlığı da az değil.

1 Beğeni

@narpal Sansürsüz olarak pinhan yayınlarını tavsiye ederim inceleme fırsatı bulamadım ama okuduğum yorumlarda sansür olmadığını,herşeyin açık bir şekilde yazıldığını ve çocuklara uygun olmadığı yazılmıştı.

1 Beğeni

Evet yorumlarda da özellikle sansürsüz olduğu için Pinhan’ı tavsiye ediyorlardı. Artemis de sansürsüzse ilk önceliğim o yoksa Pinhan.

1 Beğeni

Pinhan (20 karakter)

1 Beğeni

Artemis’ten okuyan varsa sansürlü olup olmadığını yazabilir mi acaba? :upside_down_face:

Evet lütfen. Konuyu canlandırmış olacağız ama benim de almayı planladığını bir kitaptı.

1 Beğeni

Pinhan baskısı 20 TL daha fazlaya geliyor, iki cilt olarak. :sweat_smile:

Merhaba Smartestidiot, elimde hem 2 ciltlik Pinhan yayınevinin hem de tek edisyonluk Artemis yayınevinin Grimm masalları var. İkisini de karşılaştırıp okumuş birisi olarak şek ve şüphe duymadan Artemis’in Grimm Masalları’nı almanı öneririm, Pinhan’ın çevirisi sansürsüz olmasına rağmen oldukça yavan ve di’li geçmiş zaman anlatımı ile masal masallıktan çıkmış, masal atmosferi bozularak yapay bir anlatıma bürünmüş. Artemis’deki Grimm Masalları ise olması gerektiği gibi masal geçmiş zamanı, -miş ile ve su gibi akan bir dille sansürsüz çevrilmiş, üstelik masallar, dönemin Alman
tıpkı basımı sırasına göre dizilmiş. Artemis yayıncılık iyi bir iş çıkarmış. Masalların çevirmeni Türkan Çolak ile görüşüp emekleri için teşekkür ettim, bana Andersen Masallarını da çevirdiğini ve aynı yayınevinin yakında basacağını söyledi. Kitapyurdu sitesine kitap hakkında yorumumu yazmıştım, ordaki tek yorum da bana ait zaten, istersen oradaki yorumumu okuyup fikir edinebilirsin.

11 Beğeni

Harika bilgiler gerçekten, çok teşekkür ederim. Öyleyse direkt, hiç düşünmeden Artemis baskısını alacağım. :blush:

1 Beğeni

YKY de yeni baskı yapmışken konuyu hortlatalım. YKY’nin çevirmeni meşhur Kamuran Şipal o yüzden gözümde bir sıfır önde ama Artemis veya Pinhan daha iyi diyen varsa görmek isterim.

1 Beğeni

Ben de şurada yerimi alayım, YKY ve Artemis arasında kaldım.

YKY baskısını bilmiyorum ama Artemis baskısını gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz arkadaşlar, çok keyifli. Elimde Pinhan baskısı da var ama henüz onu okumadım fakat Artemis baskısı da oldukça hacimli. Henüz bitirmedim ama okumak isteyenlere tavsiyemdir.

1 Beğeni

Sansür var mı Artemis baskısında?

Hayır sansür yok sevgili Estranged, gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz .

1 Beğeni