Gündem

Evet ama bu olay biraz farklı.

Bu insanlara işkence yapılmış. Bir dur kaç vur olayı değil. Adamları almışlar, karakolda işkence ile ikisini öldürmüş ikisini yoğun bakımlık yapmışlar. Kabul edilebilir değil, ne olursa olsun işkence insanlık suçudur.

Olayın faillerinin kim ya da ne oldukları önemli değil, adalet önüne çıkarılması ve yargılanması doğru bir hareket.

8 Beğeni

Hilal simgesi Arapların değil, Müslümanların genel simgesidir. Kimsenin hilal görünce aklına Araplar gelmez, Müslümanlar gelir. Bayrak, birilerini kudurtmak için değil, milli değerleri yansıtacak şekilde seçilir. Türkiye’nin laik bir ülke olması hukuk düzeniyle ilgilidir, kültürünün İslam’la iç içe ve halkının çoğunluğunun Müslüman olduğu gerçeğini değiştirmez.

7 Beğeni

POV: Temelleriyle problemli olduğun bir ülkeyi yönetmeye (sözümona) milliyetçilerle ittifak halinde adaysın.

Bin yılda bir görülen tam akıl tutulması. :sunny: :new_moon: :earth_africa:

1 Beğeni

Açıkçası gündem başlığında yazdığınız görüşleriniz bana doğru gelmiyor. Yani kafa yapımız uyuşmuyor.
Hilal simgesini de gelince evet Arapların. Bana göre İslam dini ilahi bir din değil. Tartışmaya gerek yok çünkü direkt zıttımsınız :joy::joy::joy:

4 Beğeni

Peki, hayat zıtlıklarla güzel. :joy:

2 Beğeni

İşkence yapıldığından haberdar değildim. Sınır güvenliği için ateş gücü kullanımana karşı değilim. Pek çok ülke bunu sert bir biçimde uyguluyor. İşkenceye karşıyım.

3 Beğeni

:+1:

Bana göre de İslam dini ilahi bir din değil

2 Beğeni

2 Beğeni

Bütün paganlarda ay kültü var. Eski Türklerde de var.

Hilal simgesinin İslami devletlerde kullanımı Emevilerle başlıyor. İslam’ın sembolü olarak dünya genelinde asıl yaygınlaşması ise İstanbul’un fethinden sonra oluyor. Kaynak

1 Beğeni

Şöyle bir cümle kurabilmeniz için kusura bakmayın ya zeka yaşınızın yedi sekiz yaş civarında olması lazım. Böyle diyerek zaten yukarıda bahsedilen bölücü partinin başındaki müptezelden zerre kadar farkınız kalmıyor. Yani siz de bu bayraktan rahatsız olmuş oluyorsunuz. Biraz araştırın bakalım Türklerde Ay-Yıldız motifinin ne kadar köklü bir geçmişe sahip olduğunu. Ondan sonra böyle saçma sapan konuşarak bu motifi kaldırıp atmayı hala düşünebilecek misiniz görelim.

Çinlilerin, Romalıların, Türklerin, Pakistanlıların ve bazı Arap halklarının bayrağında sembolik olarak yer alan ay-yıldız; eskiden Türklerde “kün-ay”, İranlılarda “Mihrü-mâh” Araplarda ise “şams-u qamer” şeklinde ifade edilmiştir (Mollova 1999: 135).
Hem güneş, hem de gün manasına gelen kün kelimesi, ay ile birlikte kullanıldığında “körüşmek” (güneş ile hilâlin gökte beraber görünmesi) anlamına gelmektedir. Bununla birlikte kün-ay; Kök Türkler (Göktürk), Uygurlar, Hakani Türkler döneminde ve sonrasında
hükümdarlık simgesi olarak da kullanılmıştır (Esin 1970:315-354). Türklerde hâkimiyet
ve bayrağın sembolü olan bu hilâl ve yıldız kut inancına da (Gök 2005:287) dayandırılmaktadır.
Kaynak: https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1195008#:~:text=Türk%20Kumaşlarında%20Görülen%20Ay%20-%20Yıldız%20Motifi,-Orkun%20çevresi%20mezar&text=İç%20içe%20hilal%20motifi%20şeklinde,itibaren%20Türk%20kumaşlarında%20da%20görülmektedir.

Kutsal Türk bayrağındaki Ay-Yıldız motifinin arapları ve müslümanları çağrıştırdığı için değiştirilmesi gerektiğini düşünmek düpedüz saçmalıktır kimse kusura bakmasın. Bayraklardaki motifler bir ulusu temsil eden, özel anlamlar içeren ve o milletin geçmişte yaşadığı tarihi ve siyasi olaylar doğrultusunda belirlenen motiflerdir. Ay yıldız demek koca Türk tarihinin yarısı demektir.

Siyasette bayraktan rahatsız olan bölücü hainlerin olduğunu biliyorduk da forumda bari böyle tiplerin fikir belirtmesi yasaklansın. Bu arada siyasette halen bu tartışmalar dönerken Hüseyin Nihal Atsız’ın ta 1959’da kaleme aldığı Z Vitamini kitabından bir kısmı paylaşmak istiyorum çünkü günümüze ışık tutması bakımından yerinde bir paylaşım olacak. (Z Vitamini Sayfa 90)

Söz sırası İçisleri Bakanı Karabet Öztürk’te idi:

• Aziz Şefim! Yirmi Birinci Yüzyıla her bakımdan çok ileri, çok medeni ve çok beşeri bir çehre ile
    girmeliyiz. Bayrağımızın kan renginde olması yüksek beşeri ülkülerle bağdaşan bir şey değildir.
    Bunu toz pembesi veya kıznazı rengine sokmak ne kadar ileri olduğumuzu bütün cihana ispat
    edecektir. Bir de ben bir tek yıldızı yeter bulmuyorum. Amerikanın 49 yıldızı olsun da bizim neden
    bir tane yıldızımız bulunsun? Onlardan daha talihli olduğumuzu belirtmek için bayrağımıza 149
    tane parlak sarı yıldız konulmasını ve irtica alâmeti olan ayın da kaldırılmasını teklif ediyorum.
    Beşeri şef, bu teklifi de sevinçle karşıladı:
  • Parlak ve feyizli bir düşünce… Fakat bunu halka nasıl kabul ettireceğiz?
    .
    .
    .
    Hasan Ali! Hangi renk olsun ?
    -Erguvani olsun aziz şefim!
    -Falih’im Sana göre ne renk olsun?
    -Renksiz olsun aziz şefim!
    Beşeri Şef bir kahkaha attı. Gözlerinden yaş gelecek kadar gülüyordu:
    -İlahi Falih’im dedi; bayrağı da kendine mi benzetmek istiyorsun?
    Sonra, fazla gülmekten doğan enerji kaybını gidermek için bir “Z” vitamini daha yutarak sorularına devam etti:
    -Beşeri birader Rıza! Sen ne dersin ?
    -Vallahi bana kalırsa altın sarısı renginde olmalıdır.
    -Sen ne dersin Kasım ?
    -Aziz şefim! Bana göre renk ikinci planda kalır. Bayrakta bir çarık resmi bulunmalıdır.
    -Bayan Itır ya sen ?
    -Aziz şefim! Bence renklerin en güzeli eflatundur.
    Beşeri Şefin yüzünde neşeli bir değişiklik oldu:
    -Seni gidin eflatuni çapkın seni…Nasıl da renk seçmesini bilirsin…
4 Beğeni

Yahu daha düne kadar ülkenin %90’ının ismini bilmediği terör tandanslı bir partinin genel başkanı ağzı ile anüsünün yerini karıştırdı diye neden ülkemizin temel kutsallarından olan bayrağımızı tartışmaya açıyoruz?

Daha 1,5 ay öncesinde ülkede resmi olarak ~50.000, tahmini olarak ~150.000 insan öldü, bir şehrimiz neredeyse yok oldu. İhmali, beceriksizliği, şovmenliği ülkedeki en geri zekalı insan bile gördü. Buna rağmen halkımız -sorumlusu her kimse ondan- hesap sormayı bile aklına getirmedi. Şimdi de oy oranı %0.31 olan ve vatan hainliğini apaçık itiraf eden bir aşağılığın çanak tuttuğu gündem değiştirme hamlesinin piyonu oluyor.

7 Beğeni

Ben bayrağımdan rahatsız olmuyorum. Ben Türkçü’yüm. Bölücü hizbullahçıya karşı öfkeden alay etmek amaçlı aslında bayrağımız bu olmalı diyerekten öfkemi alayla örttüm. Tabii sizin gibi derin düşünmeyen bazı kıt insanlar buzdağın görünen kısmını görüyor.

Karşısındaki kişiye hakaret eden biri gerizekalı diyen biri düşüncelerini hakaretsiz ifade edemiyor demektir. Bu yüzden zeka sorununuzun olduğunu benim kendim şüphelenmem daha doğru olur.

Ahahahahaha beni vatan haini ilan etti sığ düşünmeden dolayı. Bölücü oldum bir anda. Bir zamanlar profil resminde Yunan fesi olan diyor birde bana bunu. Tekrar diyorum ben BAYRAĞIMIZDAN RAHATSIZ OLMUYORUM.
Bölücü şeriatçıya karşı, ulus düşmanı olan birine öfkemi kusmak amacıyla GökTürk bayrağı yapalım dedim alaycı bir şekilde. Tabii bunu bile sözde kitap okuyan birçok insan bunu anlamamış ya şu an deliriyorum.

Hilal ve Yıldız’ın Türkler açısından köklü bir geçmişi olduğunu biliyorum. Ama bu Hilal ve Yıldız daha çok günümüzde Müslümanlar ile Araplar’ı çağrıştırıyor. Bu yadsınamaz bir gerçektir. Çoğu konuda asimle olduğumuz gibi birçok simgesel ögemizi de farklı milletlere kaptırdık.

Yani diyecek bir şey bulamıyorum sabah sabah gereksiz öfkelendirdiniz beni sağ olun gerçekten.

İsteyen de okuyabilir:

3 Beğeni

Şaka ve alay altında söylendiğinde bile yanlış anlaşılabilecek bir konu. Şahsen senin gibi düşünen bir ton insan olduğu için neyin ironi neyin gerçek olduğu anlaşılmıyor. Forum kurallarını ihlal etmemek adına tartışmayı uzatmak istemediğimden sadece şuna yanıt vermek istiyorum çünkü acayip güldüm.

Hocam o profil resmindeki fesli adam 2008 yılında Türkiye’de konser veren Metallica’nin frontmani James Hetfield ya. Hani anlamadıysanız diye açıklıyorum, İstanbul’a geldiği için fesle fotoğraf çektirmiş. Türkiye ya hani. Sabah sabah Neo-Osmanlıcı da ilan edildik iyi mi. :rofl:

1 Beğeni

Bence hakaret etmeden de “sert” konuşabilirsiniz ve kendinizi ifade edebilirsiniz. Hakaret etmek haklı olsanız bile sizi haksız gösteriyor. Hem çirkin hem de konuyu okuyanları rahatsız ediyor.

4 Beğeni

Olsun yine tanımadığın biri tarafından sırf yanlış anladığı için aşağılaması, hakaret etmesi, vatan haini ilan etmesinden iyidir. Ben bir zamanlar canımı dişime takarak bu vatan için Kara Harp Okuluna girmek için ecel teri akıtıyordum sonra ne oldu bir hiç Torpilli, Cemaat Öğrencilerini doldurdular ordunun içine. Bir daha birinin yazısına bakarak ve fazla derin düşünmeden vatan haini, bölücü demeyin lütfen insanı öfkelendiriyor ve üzüyor.

Haklısınız. Tartışmanın uzamasını istemiyorum o yüzden cümleleri düzelttim.

1 Beğeni

Söylendiğine göre işkence yapılmış. Sevmem, ülkemden gitsinler. Mülteci falan istemiyoruz. Ama işkence de olmaz, sınırı düzgün koruyun, hiç içeri girmesinler. Medeniyet seviyemiz nerede, işkence ederek öldürmek ne yahu? O da bir insan evladı.

3 Beğeni

Kurucuları mahkemelerde yargılanırken bir anda ne oluyorsa kendilerini serbest bulup böyle bir parti kuran insanlardan ülkenin %90’ının haberdar olmaması zaten neden gelip de laf anlatmaya çalışmanın beyhude olduğunu gösteriyor.

Gören de çok görmeyen de. Kuzenim ve ailesi Adıyaman’da enkazda kaldı kendimiz çıkardık cenazeleri bir arkadaşıma bu cümleyi aktarıyorum olur mu öyle şey ilk gün ben oradaydım AFAD vardı çadır vardı her şey vardı inanmıyorum diyor. Üstünden o kadar zaman geçti daha bir gece net uyuyamadım. Hâlâ kabuslarımda olduğum bina çöküyor ailemin yarısı arkamda yarısı önümde kalıyor.

Buraya da yazdım yukarılarda. Milli olma kisvesiyle millet düşmanları böyle palazlanabliyorsa insanımız beni korkutur diye. Neyi desteklediğini görmeyen çok ama yıllarca korkuyla sopalansa da şu dönemde ortaya cesaret koyan ses çıkaran da çok. Forumda iki kişi birbirine düştü diye onlara bakıp ülkede kimse de ses çıkarmıyor ya denmez. Daha önceki seçimlerde kimsenin rengini bu kadar belli ettiğiini hatırlamıyorum. Hesap sormaktan kasıt meydanlara çıkmaksa o olmadı evet. Boşa düşeceği biline biline suç duyurusunda bile bulunulması hesap sorma bilincinin o kadar kapalı olmadığını gösterir. Sinirden öfkesinden kuduran insanları peşimde konsolide edicem diye böyle keskin çıkarımlara gerek yok.

Kimsenin bu partinin oyundan medet umduğu yok ne için kuruldukları belli olan bir terör aracı. Bu aracın da tek bir amacı var. Bu gündem değiştirme hamlesi deği yani gündmleri bu zaten. Ha kaldı ki gündemleri depremi unutturmak olsun, neden kimse istifa etmiyor diye yapılan sorguları kesmek olsun, ülkenin kurucu değerleri beni rahatsız ediyor diyen birine tepki gösterme işine piyon olsun zaten her vatandaş. İnsanların tepki kotası mı var ki aynı anda iki şeye tepki veremesinler.

Depremi yaşamayanların da depremi unutturmama çabasından yoruldum açıkçası. Sel videolarını bile izlemeye dayanamazken burada o videoların bir öğesi olan insanlara akıl verilmesi, duyarlı olmaya gündemi bulandırmamaya davet etmek gerçekten trajik.

Ezbere değerlerle, destek bulmayı uman popülist çıkışlarla gerçek gerçek olacaksa problemler çözülecekse öyle davranalım. Bayrağın peşinde düştük depremi unuttuk basitliğinde bir halksak zaten o hürriyet bize fazla gelir.

Bayrağa bağlanmak için sembollerin bir kutsala bağlı olmasına anlamlarının inancımızla örtüşmesine gerek yok. İnsanlar zaten milletleriyle inançlarıyla bir olmaz. Yüzyıl önceki birlik aynı amaçla hareket etmekten doğmuştu. Bugün de birlik olmak için aynı amaçta olmak yeter. Bu amaç da bizden sonraki neslin hür ve refah içinde yaşamasını sağlamak. Bayrağın şekli de ismi de hürriyet ve refahımızı tahsis etmiş insanların fedakarlıklarının mirası, değiştirilmesini talep etmek de bu fedaya ihanettir.

Ben müslüman değilim bayrak beni temsil etmiyor ben Türk değilim bayrak beni temsil etmiyor ben Türk bayrağı denmesiyle problemliyim dememek için bayrağı bir feda nişanı olarak görüp öyle içsileştirmek gerekiyor.

Sembollerin kökeni hakkında konuşmak da bizi bayrak düşmanı yapacaksa tüküreyim forumun aklına. Arkadaşa bak ay bunu temsil ediyormuş bayrakta yeri yok diye görsel atmadım. Verdiği cevaba da bakıyorum ama Allah’ın ayla ve Araplarla bağı olmadığını neye göre söylüyor anlamadım açıkçası.

Velhasıl yoruldum ya gerçekten. En milliyetçi en duyarlı en vatanperver en çok destek gören kim olursa olsun. Ben kendi dilimle kendi ismimle doğdum, yarına da bu hakkı sağlamak istiyorum gerisi zerre umrumda değil.

3 Beğeni

Türkiye’nin son 20 yılı Post Truth (Gerçeklik Ötesi) kavramının müthiş örneği bence :smiley:

2 Beğeni

Kusurabakmayin ama yazdiklarinızla bir hayli forum kuralını ihlal ettiniz diye düşünüyorum. Keşke o hakaretleri yazmadan önce forum kurallarını aklınıza getirseniz.
Taraf olmak istemem ancak tartıştığınız kişinin neyi neden ifade ettiğini tam anlamadan saldırıya geçmeniz sizi “haklıda” olsa haksız duruma düşürdü. Bence paylaşımı bariz şekilde ironi barındırıyordu. Kaldı ki forum bir nevi halka açık kamusal alandır. İnsanları rencide etmeden bir özel mesajla bile ironi mi değil mi ögrenebilirdiniz. “Ciddi zannettim ondan yazdım” demek hakaretleri mazur göstermez kusurabakmayın.