Kurucuları mahkemelerde yargılanırken bir anda ne oluyorsa kendilerini serbest bulup böyle bir parti kuran insanlardan ülkenin %90’ının haberdar olmaması zaten neden gelip de laf anlatmaya çalışmanın beyhude olduğunu gösteriyor.
Gören de çok görmeyen de. Kuzenim ve ailesi Adıyaman’da enkazda kaldı kendimiz çıkardık cenazeleri bir arkadaşıma bu cümleyi aktarıyorum olur mu öyle şey ilk gün ben oradaydım AFAD vardı çadır vardı her şey vardı inanmıyorum diyor. Üstünden o kadar zaman geçti daha bir gece net uyuyamadım. Hâlâ kabuslarımda olduğum bina çöküyor ailemin yarısı arkamda yarısı önümde kalıyor.
Buraya da yazdım yukarılarda. Milli olma kisvesiyle millet düşmanları böyle palazlanabliyorsa insanımız beni korkutur diye. Neyi desteklediğini görmeyen çok ama yıllarca korkuyla sopalansa da şu dönemde ortaya cesaret koyan ses çıkaran da çok. Forumda iki kişi birbirine düştü diye onlara bakıp ülkede kimse de ses çıkarmıyor ya denmez. Daha önceki seçimlerde kimsenin rengini bu kadar belli ettiğiini hatırlamıyorum. Hesap sormaktan kasıt meydanlara çıkmaksa o olmadı evet. Boşa düşeceği biline biline suç duyurusunda bile bulunulması hesap sorma bilincinin o kadar kapalı olmadığını gösterir. Sinirden öfkesinden kuduran insanları peşimde konsolide edicem diye böyle keskin çıkarımlara gerek yok.
Kimsenin bu partinin oyundan medet umduğu yok ne için kuruldukları belli olan bir terör aracı. Bu aracın da tek bir amacı var. Bu gündem değiştirme hamlesi deği yani gündmleri bu zaten. Ha kaldı ki gündemleri depremi unutturmak olsun, neden kimse istifa etmiyor diye yapılan sorguları kesmek olsun, ülkenin kurucu değerleri beni rahatsız ediyor diyen birine tepki gösterme işine piyon olsun zaten her vatandaş. İnsanların tepki kotası mı var ki aynı anda iki şeye tepki veremesinler.
Depremi yaşamayanların da depremi unutturmama çabasından yoruldum açıkçası. Sel videolarını bile izlemeye dayanamazken burada o videoların bir öğesi olan insanlara akıl verilmesi, duyarlı olmaya gündemi bulandırmamaya davet etmek gerçekten trajik.
Ezbere değerlerle, destek bulmayı uman popülist çıkışlarla gerçek gerçek olacaksa problemler çözülecekse öyle davranalım. Bayrağın peşinde düştük depremi unuttuk basitliğinde bir halksak zaten o hürriyet bize fazla gelir.
Bayrağa bağlanmak için sembollerin bir kutsala bağlı olmasına anlamlarının inancımızla örtüşmesine gerek yok. İnsanlar zaten milletleriyle inançlarıyla bir olmaz. Yüzyıl önceki birlik aynı amaçla hareket etmekten doğmuştu. Bugün de birlik olmak için aynı amaçta olmak yeter. Bu amaç da bizden sonraki neslin hür ve refah içinde yaşamasını sağlamak. Bayrağın şekli de ismi de hürriyet ve refahımızı tahsis etmiş insanların fedakarlıklarının mirası, değiştirilmesini talep etmek de bu fedaya ihanettir.
Ben müslüman değilim bayrak beni temsil etmiyor ben Türk değilim bayrak beni temsil etmiyor ben Türk bayrağı denmesiyle problemliyim dememek için bayrağı bir feda nişanı olarak görüp öyle içsileştirmek gerekiyor.
Sembollerin kökeni hakkında konuşmak da bizi bayrak düşmanı yapacaksa tüküreyim forumun aklına. Arkadaşa bak ay bunu temsil ediyormuş bayrakta yeri yok diye görsel atmadım. Verdiği cevaba da bakıyorum ama Allah’ın ayla ve Araplarla bağı olmadığını neye göre söylüyor anlamadım açıkçası.
Velhasıl yoruldum ya gerçekten. En milliyetçi en duyarlı en vatanperver en çok destek gören kim olursa olsun. Ben kendi dilimle kendi ismimle doğdum, yarına da bu hakkı sağlamak istiyorum gerisi zerre umrumda değil.