Gündem

2 Beğeni

Ülkenin haline bak…
Şunlarla aynı havayı solumak bile insanlığa hakaret.

3 Beğeni

Tüm forum parti kurup seçim çalışması yapsak muhalefetten iyi yönetirdik bu süreci, aday adayları bile böyleyken pek umudum yok. Yalakalık yapmak tüm yeterli nitelikleri karşılıyormuş…

6 Beğeni

Mantıken doğru. Türkiye’nin en büyük 2. partisinin adayıyken %30 oy alabilmiş, CHP başkanlık seçiminde Loser denilen KK’ya 2 kere kaybetmiş fakat kendi kurduğu partiyle %50+1 oy alabilecek diyen birisi aklıyla değil duygularıyla konuşuyordur. Akılcı değil.

Ben Cem Uzan’ın aday olduğu dönemi çok iyi hatırlıyorum. 2002 yılında fenomen gibiydi. Mitingleri tıklım tıklımdı, medya gücü muazzamdı. Çokta para harcadı. Reklamcı Ali Taran’la çalışıyordu ve seçim kampanyasında 50 milyon dolar harcadığı söylendi sonralarda.

Aldığı oy oranı %7.5 oldu. Aslında çok yüksek bir oran ancak Cumhurbaşkanlığı için %50+1 gerekiyor.

Arada klasman farkı var. 1 kişinin çok para harcayarak bile %50 alması mümkün değil.

%50 almak için çok geniş tabanlı bir hegemonya kurmak gerekiyor, iş dünyası, sendikalar, stklar, öğrenci hareketleri, memleket dernekleri vs. vs. hepsiyle bağlantı kurup diyaloga girmek, desteklerini almak gerekiyor. Çok büyük medya gücü gerekiyor, entelektüel kapasite gerekiyor.

Bu işler goygoyla değil akılla ve çok büyük ekip çalışmasıyla olabilir.

Muharrem İnce zannediyor ki mitingler yapacak Tarkan gibi Metallica gibi kalabalıkları coşturacak ülkenin yarısı peşine takılacak.

Böyle bir şey mümkün değil. Cem Uzan’ın yaptığını yaparsınız en fazla.

İnsanları coşturarak veya %100 doğru olan, ülke için iyi olan şeyleri söyleyerek seçim kazanmak mümkün değil. Siyaset böyle bir şey değil, Muharrem İnce’nin anlamadığı şey de bu.

Ben kısa süre içerisinde KK ile görüşüp kendisinin Milli Eğitim Bakanlığı ekibindeki kişilerinde CHP’den Vekil yapılacağı bir anlaşma ile KK’yı destekleyip adaylıktan çekileceğini düşünüyorum.

10 Beğeni

images - 2023-03-28T161834.466

1 Beğeni

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Zaten doğru olan da bu. KK kendisiyle konuşup anlaşacaktır.

2 Beğeni

Ankara’nın her yerinde afişini görünce bir bakayım dedim. Sonuç…

1 Beğeni

Mehmet Aslantuğ, TİP’ten MV adayı olmuş.

1 Beğeni
1 Beğeni

Gıda enflasyonun çok kötü bir yanı var oransal olarak zenginleri o kadar etkilemesede yoksul insanları çok derinden etkiliyor. İnsanlar umarım birgün kültürel aidiyetlerine göre değil daha adil bir ülke vaat eden ve geleceğe dair gelişmiş ülkelerle yarışan fikirlere sahip parti tercihlerinde bulunurlar.

3 Beğeni

AKP li de olduk…

5 Beğeni

Düne kadar ondan olmayana terörist dahil her sıfatı yakıştırıyordu…

Ya bune ya valla midem bulanıyor artık. Çok afedersiniz milletim bu kadar salak olmamalı ya bu ne artık zeka testi gibi…

4 Beğeni

Ahlaksız falan olduk da akpli olmak biraz ağır oldu.

7 Beğeni

Demekki oyu o kadar düşük. Tüm milleti kendi takımına kattığına göre işler hiç umduğu gibi gitmiyor.

O sırada seçmen;

Eğitim sorununu çözememiş, toplumsal bütünlüğünü sağlayamamış ülkelerde demokrasi intihardır.

1. sırada olan ülkenin Lübnan olması çok şey anlatıyor aslında, Lübnan toplumsal olarak Türkiye’den daha bölünmüş bir ülke.

Din ve milliyetçilik üzerinden dönen siyaset, üzerine bir de göçmen nüfusu.

Hiçbir zaman “anadolu feraseti” veya “toplum doğruyu seçer” gibi söylemlere inanmadım, bu toplumdaki cehaletin ne kadar korkunç olduğunu müge anlı programlarından ve haberlerden görüyoruz.

Muhtemelen 20-30 yıl sonra hem dinin hem milliyetçiliğin gücü azalacak, dindarların kendi çocuklarını bile kendileri gibi yapamadıkları ortada. Şehirleşme arttıkça bu kaçınılmaz.

Olan bizim hayatımıza oldu. Erken doğmuşuz.

2 Beğeni

Hüdapar şeraitçısı önermiş Cumhurbaşkanı emir alır gibi pat diye yapmış

• 2 sene geri ödemesiz
  • 48 ay vadeli
  • 150.000 TL
  • Sıfır faizli evlilik kredisi

Şimdiden başladı bunların sesi çıkmaya. Bu seçim çok önemli arkadaşlar.

3 Beğeni

Anadolu feraseti değil de ocağıma incir ağacı dikildi, cebime uzanan eller kırılsın akımı kurtaracak bizi kurtarırsa. Bunun harici hiç bir şey işlemez cahilliğe.

Dün mülakatları kaldırma sözü vermiş seçimi kazanırsa. Benim şu an haberim olan yaklaşık 15 kurum sınavı yapıldı ve çoğu mülakat aşamasını yaptı yapacak. Madem böyle bir gücün var yapsana hemen şimdi. Valla bir şeyler geçiliyor kpss mezunları ile. Biraz aklı çalışan az buçuk okumuş insan çok rahat dünkü seçim vaatlerinden sonra aklıyla nasıl dalga geçildiğini anlayıp kararını vermişti ama eğitim sistemi ile boşuna oynamadılar bunca sene. Meyveleri bu zaman içinmiş.

1 Beğeni

Hocam mülakatı zaten kendileri getirmedi mi 15 Temmuzdan sonra?

Bu iktidarın en büyük numaralarından birisi eşeğini kaybettirip sonra buldurmak. Milli geliri arttıracağız diyorlar. 2013 yılında 12.5 bin dolara çıkmıştı sonra 9 bin dolara kadar düştü. 12.5’den 9’a düşürdüğünde kimse ağzını açmıyor. Şimdi kazara 15’e çıkarırsa büyük olay olacak. E abi zaten 10 yıl önce 12.5 olmuştu, bunu niye düşürdün onun hesabını versene.

Aynı mantık, mülakatı getiren kendisi. Şimdi vaat olarak mülakatı kaldıracağız diyor. Biraz aklı olan “madem mülakatı kaldırmayı vaat olarak sunuyorsun o zaman niye mülakatı getirdin” der.

İnsanların hayatı kararıyor atanamadığı için, işsizliğin maddi ve psikolojik anlamda ne kadar yıkıcı olduğunu yaşamayan anlayamaz. Hele bir de hayallerle, beklentilerle mezun oluyorsun karşına Kpss çıkıyor üstüne mülakat çıkıyor.

Benim gibi düşünmeyene, bizden olmayana, yandaşım olmayana yaşam hakkı tanımıyoruz demekten farksız mülakat sistemi.

9 Beğeni

Mehmet Özgül vefat etmiş.

10 Beğeni

Şunların gittiğini göremeden biten bir ömür daha… Dayanın …

2 Beğeni