Gündem

İki tane hatıra para var . Darpahe nihayet basmış ama kendi sitesindeki çok kötü, paslı gibi olan…

İnşallah şu 5 tl olan gerçektir. Diğeri berbat… 5 tl de öyle ahım şahım değil ama diğerine kıyasla idare eder…

Edit:5 tl iiç piyasaya sürülecek sanırım hazine tarafından.

4 farklı versiyon var sanırım. Aşağıda tabloda kaç adet basıldığını yazmışlar. Fotoğraftaki de bronz olabilir.

Sitede şu not var: Genel Müdürlüğümüz, özel günler anısına bastığı hatıra paraların tanıtımını özel günlerden bir gün önce yapmaktadır.

Ayrıca hatıra parasının basımını 1 Şubat tarihinde duyurmuşlar.

Pek çok kişi bilmez Cumhuriyetin neden 29 Ekim’de ilan edildiğini… 100 yılımız kutlu olsun.

8 Beğeni

1 Beğeni

100 . yıl marşı yapanlar En kötü marşı / marşa benzemeyen marşı ben yapacağım yarışmasın girmiş gibiler.

Bana göre hâlâ 100. yıl marşı olarak en iyisi bu.

Ritmi güzel, söylemesi ve ezberlemesi kolay, güftesi ve bestesi uyumlu.

1 Beğeni
6 Beğeni

Şimdiye kadar izlediklerim arasında en iyisi :clap: :clap: :clap:

1 Beğeni
1 Beğeni

Ben marşların hiçbirini beğenmedim. Hatta bazısı marş değil şarkı olmuş. Yine en iyisi Alper’in attığı olmuş ama onun da melodisinde biraz hüzün var gibi. Marş dediğin gaza getirmeli bence :slight_smile:
Çok takip edemedim ama Kıraç denedi mi hiç? Belki o daha iyisini yapabilir.

Kıracınki de berbat. Bence hepsi berbat zorlayınca olmuyor. Bu işler denk gelmeli…

2 Beğeni

Öyle mi, dinlemedim onu henüz. Evet, ben de neredeyse hiçbirini beğenmedim. Hele bazısı normal şarkı gibi olmuş.

1 Beğeni

En güzeli Fazıl Say’ın 100.yıl marşı. Hangi dilde okursan oranın marşı olabiliyor, çok versatil.

1 Beğeni

:slight_smile: :thinking:

Çok erken haber verildi neyse ki.

100.yıla özel basılan paraları nereden alabilirim bilen var mı?

Satışta bu var gözüküyor sadece.

Şu çok iyiymiş ama bahalı :slightly_smiling_face:

https://emagaza.darphane.gov.tr/galatasaray-23-sampiyonluk-hatira-para-seti/403

Güzel ama pahalı iş para koleksiyonerliği, benlik değil pek :joy:

1 Beğeni

Neler neler var da, bana da gelmez hiç :smiley:

1 Beğeni

Çok güzel ürünler var da kapayıp çıktım hemen :joy:

Şimdilik kitap iyi hatta o bile zorluyor artık :smiley:

1 Beğeni

Yalnız bile yazamayan bir ekibin ağzından düşmeyen kelime neydi? “Liyakat” :slight_smile:

11 Beğeni