Bu gece Motorin ve Benzine 1TL’ye yakın zam geleceği konuşuyor. Bazı siteler kargo ücretlerini %25 %30 civarı arttırmışlar.
Van’da on yıllardır Farsça etiketlerle satış yapılıyor. Tüm sistemlerin boyun eğdiği bir sistemdir Kapitalizm. Az ya da çok, er ya da geç.
@alper bizim burada sokakta kaçak sigara satılır, polisi de zabıtası da onlardan alır. Kaçak Çay Evi diye cafe olur mu ya hu? Var.
Akaryakıta neredeyse 2-3 güne bir zam geliyor. Böyle giderse zam gelmezse haber niteliği taşıyacak artık
Yazık emekli milletvekillerine ya:sob:
Çok üzüldüm şimdi… ne yapsak aramızda para mı toplasak
Halkın akşam yemeğinde 80 TL’ye yiyemediği yemekleri 10 TL’ye Meclis’te yiyen kişi söylüyor bunu.
5 sene sonra teröristin cep telefonunun şifresi kırılmış herhalde, fotoğraflar sosyal medyaya servis edilmeye başladı. Aynı gün 3 asker şehit oldu. İktidar terör kartını açtı, seçimden tek beklentisi HDP ile diğerlerinin bağını koparıp iktidarda kalmak.
Tüm cemaatler tariketler birer necaset çukurudur. Altı eziyet, ortası haksız para kazanma üst kısmı da siyaset yalakalığıdır. Sizin psikolojik olarak düştüğünüz boşlukta sizi kullanırlar.
Çok üzüldüm, 20 yaşında birini nasıl bu hale getiriyoruz, yazık oluyor bu gençlere.
İntiharlar… Katliamlar… Çok üzüldüm.
Bizim millet okuduğunu anlamamak bir yana yaşadığını da anlamıyor. 25 yıldır bu cemaatin içindeyim bana bir zararı dokunmadı diyor babası. Daha nasıl bir zararı dokunacak? Çocuğun ölmüş. Bu millete o kadar algı oyunu yapıldı ki artık hiçbir şeyi algılamıyor.
Ben bu ataerkil terörden çok sıkıldım gerçekten. Ataerkil toplumdan da çok sıkıldım. Kadınlar üstünde inanılmaz bir baskı kurduğunu bazen biz kadınların bile bunu fark etmediğini düşünüyorum. Arka planda bizi boğan bir durum bu.
Boşansan boşanamazsın, hadi boşandın bu sefer de hayatına yeni sayfa açamazsın. Dul damgası vurulur, eski koca terörü yaşarsın, dulsun diye ayrı bir aşağılanırsın; sevgilinden ayrılsan ayrılamazsın, hadi ayrıldın eski sevgili terörü, adın kötüye çıkar; çalışsan çalışamazsın, eve geç gitmek korku filminde oynamak gibidir, iş yerinde tacize uğrarsın, cıvık müşterilerle uğraşırsın… Yahu dersin bir hafta sonu söyle kız kıza gezelim, tozalım yok kardeşim onu da yapamazsın, etraftan rahatsız ederler, laf atarlar, taciz ederler, hiçbir şey olmasa bakarak seni rahatsız ederler. Bu ülkede kadın olmak ve yaşamak çok zor gerçekten. Özgürlüğümüz sürekli tehdit altında. Sürekli tehlikedeyiz.
Durumu özetlemişsiniz. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Ataerkil düzenin bu kadar yerleşmiş olmasının nedeni kadınların bu düzeni kabullenmiş ve bununla yaşamaya boyun eğmiş olması bence. Ve geleneksel ailelerin çağdaş ailelere göre daha fazla olduğu bir toplum anlayışımız var. Böyle bir toplumda gündemde her gün bu tür haberler görmemiz çok normal. Çevremde şöyle bir algı var; eskiden böyle şeler olmazdı. Nasıl olmazdı? Oluyordu tabii ki. Sadece basın ve medya organları bunları haber yapmıyordu. Toplumumuz yüzyıllardır bu düzeni içinden söküp atamadı ki. Çevreme bunu anlatamıyorum, işlerine gelmiyor anlamak çünkü.
Kadınların eğitimi çok önemli. Aile içinde kadının rolü bizim toplumda maalesef daha büyük ve önemli. Ne oluyorsa cehaletten oluyor çünkü.
Aile içinde kadının rolü; temizlik, çamaşır, bulaşık, toz alma, yemek yapma, çocuk bakma, edepli olma, adamın asabını bozacak şeyler yapmama, çay koymak, kahve yapmak, çarşafları temizlemek, cam silmek, banyo temizlemek, halı yıkamak, misafirlere hizmet etmek, onu giymemek, bunu sürmemek, tek başına çıkmamak, icat çıkarmamak… Kölelik.