Gündem

Bu gerçekten çok doğru. Cehennem çukuru gibi bir yer oldu Twitter.

2 Beğeni

Popüler şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Cumartesi akşamı Paris’in Le Bourget Havalimanı’nda tutuklandı.

Fransız haber portalı TF1/LCI’nin aktardığına göre, 39 yaşındaki iş insanı özel jetinden inerken tutuklandı. Durov’a koruması ve kız arkadaşı olduğu aktarılan bir kadın da eşlik ediyordu.

Haberde ayrıca, Durov’un Paris’e Azerbaycan’dan geldiği ve hakkında bir arama emrinin olduğu belirtildi.

Fransız makamları Durov’un kurduğu platformun uyuşturucu kaçakçılığı, çocuklara karşı işlenen suçlar ve dolandırıcılık için kullanıldığını ve kendisinin de bu suçların “ortağı haline geldiği” iddiasında.

Fransız hükümeti, daha önce tüm bakanlıklardan WhatsApp, Telegram ve Signal’i bırakıp Fransız mesajlaşma uygulamalarını kullanmasını istemişti.

Kullanıcılar arasındaki şifreli konuşma hizmeti ile gizli kalmasını sağlayan Telegram, kolay kullanımı ve gruplarla iletişimi kolaylaştırması sebebiyle tercih ediliyor. Ancak yine aynı sebeplerden dolayı suç örgütleri ve diğer grupların emniyet güçlerinin dikkatini çekmeden haberleşmesine olanak tanıyor.

Yarım milyardan fazla kayıtlı kullanıcısı bulunan Telegram diğer uygulamaların aksine asla hükümetlerle mesaj paylaşımı yapmadığını savunuyor. 2013 yılında Rus milyarder kardeşler Nikolai ve Pavel Durov tarafından Moskova’da geliştirilen uygulama Twitter ve facebook gibi diğer sosyal medya platformlarında kendine zemin bulamayan aşırı siyasi hareketler için bir sığınak olarak değerlendiriliyor.

Programın ayrıca, uyuşturucu ve silah kaçakçıları, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) gibi aşırılıkçı örgütlerin militanları ve aşırı sağcı gruplar tarafından da kullanıldığı iddia ediliyor.

https://tr.euronews.com/2024/08/24/telegram-kurucusu-pavel-durov-pariste-tutuklandi

2 Beğeni

“Sir sir we are secular sir we are European sir we are not Arab sir”

Adamın annesiyle fotoğrafına yabancılar güzel dilekleriyle yorum yaparken aşağılık kompleksi olan cahiller bu tarz yorum yapıyorlar. Tek bunlarda değil bu şekilde düşünen ve yorumları beğenen binlerce kişi var.

3 Beğeni

Görünce çok üzüldüm.

3 Beğeni

Trollerin algı çalışmasına bu kadar kolay şekilde inanılmasından rahatsızlık duyuyorum.

Belki “sarı saçlı normal bir kadın” kısmı çıkarılsaydı inanabilirdim ama bu hali çok aktroll kokuyor.

5 Beğeni

Bu ne idüğü belirsiz hesapların trol hesaplar olduğu açık zaten. F-tipi pelikan taktikleri, hiç şaşırtmıyorlar. Yapan da, paylaşan da, yayan da kendileri.

12 Beğeni

Yapan da, paylaşan da , yayan da :blush:

4 Beğeni

Okullara yemekhane yapmak gibi çılgın projeleri olmuyor hiç nedense.

2 Beğeni

Troll hesaplar deyip geçmeye devam edin. Sizde çok iyi biliyorsunuzki bu zihniyete sahip binlerce insan var. Hâlâ yok troll çalışması bilmem ne. Az biraz sosyal medya takip ediyorsanız görüyorsunuzdur da işte. Ne diyeyim?

4 Beğeni
3 Beğeni

Evet hatta gelip kadınları taciz ediyorlar, sonra da deli raporu var iyi değil diye savunuluyorlar :star_struck:

3 Beğeni

Ben bu filmi izlemiştim, Türk Solu ve İleri adlı dergileri çıkaran sonrasında Ulusal Parti adı altında partileşen, “Ordu Göreve” pankartları açan, bilmem kimlerden alışveriş yapma vs vs diyen bir grup vardı.
Sonra mı ne oldu?

Liderleri FETO 'cu çıktı ve tutuklanıp bir süre hapis yattı.

Bu arada Nazi değil Nasyonal Sosyalistlermiş. :slight_smile:

2 Beğeni

Az biraz değil, çok sosyal medya takip ediyorum. Sadece ak trolleri değil; fetöcü trolleri, eski fetöcü trolleri, ok trolleri, zafer trolleri, pkk trolleri vb. de gayet ayırabiliyorum.

Ve diyorum ki: Birkaç gündür cımbızlanarak seçilmiş, gerçekliği şüpheli dört adet tweet’in ekran görüntüsüyle, çeşitli sosyal medya platformlarında “Batı hayranı Cehapeliler başörtülü anamıza kötü laflar ediyor.” tarzı algı çalışmasını ak troller yapıyor.

resim
resim

1 Beğeni

Erdoğan yine iki al ver yapmış ve bir iki “sansasyonel” laf ile ülke gündemini asıl meselelerinden alıp başka yerlere çekmeyi başarmış. Senelerdir aynı taktik; “Cambaza Bak.”

1 Beğeni

Takip ediyorsanız o zaman yukarıda paylaştığım dört hesap dışında da var olan sayfaları görmüşsünüzdür.

Bilerek sansürlü olan sayfadaki görüntüyü paylaştım. Sansürsüz olan paylaşımlarıda görmüşsünüzdür. İçlerinden birinin X hesabı hâlâ mevcut. Diğerleri hesaplarını silmiş. İçlerinden birinin ise Web Archive sitesinden var olan bir hesap olduğunu görürsünüz. Yani söylenen sözler açıkça belli. Bu paylaşımları beğenen ve aynı düşünceye sahip binlerce kişi var. Zihniyetleri açıkça ortada. Sizin yaptığınız gibi yapılmadığıda ortada. Neye inanmak istiyorsanız inanın.

2 Beğeni

Feribot ücretlerine yüzde 40 zam

3 Beğeni

Kitaplıkta biriken kitapların üstümde oluşturduğu baskı ile ben de bunun gibi her yerde kitap okumaya başlarsam belki yarısını bitiririm. :d

2 Beğeni

Her geçen gün okunmayan kitap artışı nedeniyle benim de biraz moralim bozuluyor ama bu kadarı da fazla. Yolcuyken okunur da araç kullanırken… Çok da şey etmemek gerek :melting_face:

2 Beğeni

Allah rahmet eylesin.

1 Beğeni

Bu kızı salmışlar sonunda.

O arada Türkiye’de şunlar da oluyor ama bunlar önemli değil tabii.

4 Beğeni