Gündem

Bos haber paylasimları hocam. Yazdıklarım hepsini gezdim. İkisinde yasadim.

Uc taneside biri kardesim olmak uzere tandigim yasayanlarin oldugu yerler…

Varsa baska bilgin oyle konusalim yoksa boş…

İstersen sana kaynakli, bol haberli dunyanin bizi nasil kiskandigi haberleri atarim. Ama bu bir veri olmaz

Roma
Newyork dogru

Parisi bilmiyorum ama cok duydum

Ben de burada hiç fare görmedim ama var olduğu iddia ediliyor. O zaman ben de Türkiye’de yaşayıp fare görmediğini göre ülkede fare sorunu olmadığını söyleyebilirim sanırım.

Oyle. Turkiyede fare sorunu yok
Metroda fare olur.
Bataklikta kurbag olur
Ormanda ayi olur.

Evlerde marketlerde kaldirimlarda nasil ona bakalim.
Kopek oyle degil ama. Kedide…

Hayatim boyu sadece bir kere fare gordum Ankara Eryamandaydim apartman deposuydu.

2018 (yeni evliydim) sene boyu metroya arabayla biraktim.bir durak oteye hemde cunku bende inemyordum.

Her sene uc dort kosucu arkadasimi kopek isirir.

İstatistik budur benim icin. kendi yasadigim seye bakiyorum. Ben genel anlamda bu ulkeden umutsuzum bunu kopek kesi yasa vs duzeltmez. Bimden kendi yemedigi pinar ac bitiri alip baskasinin apartmani onunde yere dokup cekip giden sonra paylasim basanlarada yasa yapanlar kadar uyuzum

Nenemin köyüne yirmi otuz tane sahipsiz köpek bırakmışlardı,köyde sahipsiz hayvan olmazdı herkesin sahipli hayvanlarda hep bağlı olurdu sokaklarda gezerken sıkıntı yaşamazdınız.İki sene önce olan bu olay sağolsun millete saldıran mı dersin büyük baş hayvan kaybeden mi dersin yaşlıların rahat bir yere gidip gelememesi dersin.Sorunun muhatabı sorunu yaratan belediye büyük ihtimal.Sorunlu olmadıkları bir sebepten dolayı bir toplumu mağdur ettiler ve ediyorlar.

1 Beğeni

Ben konuya hiç dahil olmadım.
kedi köpeğe karşıyım. Türkiye’de karşıyım. Ben Türk insanın Martı ve Motor kullanmasına da karşıyım. Biz toplum olarak bunları hakeden düzeyde ve düzende değiliz.
Bimde satılan sosis ve salamın alınıp sokaklara yerlere dökülmesine karşıyım.
Çöplerin içinde gezen kediyi beş dakika sonra ah canıııım diye seven salağa da karşıyım.
Kendi evine kedi almayan ama apartmanın önünde 500 kedi besleyen ablaya karşıyım.
Ama hayvanların haklarına filan karşı değilim.
Sıradan bir sokak köpeğinin de şuan pek çok TC vatandaşından akıllı olduğunu düşünürüm.

Ama örnek doğru değil kediyi bitirelim fare çoğalsın örneği. Medeniyeti geçtim çok az şehirde bu kadar kedi ve köpek var. Tiflis- Harkov- Batum mesela. Aklıma bir çırpıda gelenler.

Böyle bir hayvan severlikte yok. ABD de öyle yeşil alanda ipini çözde sal bakalım köpeğini ne oluyor. Plajda keza öyle… Hepsinin yeri ayrı. He orada da adam onlara göre cafe yapmış, plaj alanı ayırmış vs.

Ama Maltepede bir sitede yaşadım. Site yönetimi siteye 25 metrelik köpek gezdirme yolu koymuş etrafına ağıçlık alan ve tuvalet alanı yapmışlar. Adam ısrarla orada değil oranın tam çaprazında evine en uzak noktada yer alan, zeminide plastik gibi materyal olan kapalı basket sahasını seçio. Oranın içinde tasmayı çıkartıp köpek koşturuyor. Senin çocuğunda sahaya giremiyor. Ama sen hayvan düşmanı oluyorsun

5 Beğeni

Dediklerinize katılıyorum hocam verdiğim örnekte anlatmak istediğim soruna dahil olmayan bir toplumun(köy halkı) problemle baş başa bırakılması ve olayın çözümsüz kalıp köy halkının mağdur edilmesi.

Köyde yaşayan biri olarak gerçekten çok büyük bir sorun bizim için. Sokağa çocuklarımla asla çıkamıyorum mesela. İlçeden gelen köpekler, köylünün bilinçsizce baktığı köpeklerinin her sene onlarca yavrusu heryerdeler. Birbirlerini öldürmeleri, köylülere saldırmaları, çiftlik hayvanlarını öldürmeleri yıllardır sürüyor.

7 Beğeni

Mesela çalışmadığı için ailesinin yanında kalan gençlerden de hala tahsil ediliyor mu GSS?

• Ailenin yanında kalıyorsun. Kaç lira giriyor haneye?
  • Şu kadar ama çalışmıyorum ben.
  • Kaç lira giriyor haneye?
  • Şu kadar ama ben çalışmıyorum.
  • Olsun eve giren paradan ödersin.
  • Ama ben çalışmıyorum…
1 Beğeni

Bunu bana yazdıysanız, yorumumda çözümsüzlük yoktu. Olması gereken çözümü yazdım. Ha elbette hemen, hızlı bir çözüm sağlamayacaktır, mali yükü de fazla olabilir ancak dediğim gibi olması gereken çözüm budur. Üzgünüm ama “Öldüreliim, öldüreliim” gibi bir çözümü (!) şahsen asla kabullenemem.

2 Beğeni

Pardon, o kısmı leingrad için yazmıştım.

1 Beğeni
4 Beğeni

Vay anasını ya! Operatör şirketleri MV’lerine bu fiyata paket satabiliyorsa bize de satabilirler. Mesela muhalefetten birileri bunu dillendirse diyeceğim ama nerde! Türkiye’de MV olmak varmış!

7 Beğeni

Türkcell değil gerçi ama 6-7 ay önce Türk Telekom bu paketin aynısını artı youtube sınırsız olarak vergiler dahil 360’dan vermişti.
İstedikleri zaman bu fiyatlar ile de satış yapabiliyorlar.

Muhtemelen 3-5 ay sonra onlar da bizim taahhüt bitince 1000 TL’den az istemeyecek.

2 Beğeni

İki üç gündür şu olayla ilgili haberler yazılıyor.

Bilmiyorum dava mahkeme süreçleri nasıl işleyecek ama agır cezalar almalı bunlar.

Organize suç var, kasten cinayet var…

Yenidoğan bebek çetesinin kendi aralarında yaptığı kan donduran konuşmalar ortaya çıktı. Sağlık durumu kötü olan bir bebeği yaşatmak için aileden 150 bin TL isteyeceklerini belirten şüpheli hemşire Hasan Basri Gök, “Doğukan sen çocuğu bugün yaşat tamam mı? Bugün bir alem yaparız, o parayı bir kurtarayım” dedi.

İstanbul’da yenidoğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmalde bulunarak ölümlerine neden olan çeteye ilişkin hazırlanan fezlekede yer alan konuşmalar çete üyelerinin para uğruna bir bebeğin ölümüne ya da yaşamasına nasıl karar verdiğini gözler önüne serdi.

6 Beğeni

Şaşırdınız mı?

British English’te 1 gün geçirmiştim; ayağına terlik alacak parası olmayan baba, kızı için dil seti almaya ikna edilmiş, sonrasında zafer kazanmış bir edayla kahvede okey oynamaya giderlerken “evden bekliyorlar” bahanesiyle yanlarından ayrılmıştım. Jason Statham’lı Beekeeper aksiyonunun başında da güzel bir dolandırıcılık hikayesi var, aramızda dolaşan iblisleri hatırlamak isteyenler varsa.

1 Beğeni

Abi bu BRICS projesi tutarsa dolar ne olur sence? Emtia gücü çok düşer mi?

BRICS üyesi ülkeler kendi aralarında olan alışverişi agırlıklı olarak yerel para birimleri ile yapabilmek ve ABD 'nin kısıtlamalarından kaçınmak için ortak bir ödeme sistemi üzerinde çalışıyorlar.

Çok emin olarak söylemiyorum konunun uzmanı değilim. Bence belki küresel ölçekte BRİCS ödeme sistemi doılar da kalıcı olmayan küçük dalgalanmalara neden olabilir ama ABD’nin parasına ABD bölünmeden bir şey olacağını zannemiyorum. ABD parasının gücünü küresel ittifaklarından, silah ve ordusunun operasyonel gücünden alıyor. Bu ittifaklar dağılmadan, ABD bölünmeden doların Emtia üzerinde olan gücünün, küresel hegomanyasına bir şey olacağını zannetmiyorum.

1 Beğeni

Hassas görüntüler olması nedeniyle sadece link ve metin olarak paylaşıyorum.

İsrail, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürülmüş olabileceğini, konuyu incelediklerini açıkladı.

İsrail’e yakın kaynaklar ise, Sinvar olduğu iddiasıyla bazı ceset görselleri yayınladı.

https://t.me/erknoncn/18594

Yahya Sinvar’ın direkt çatışmaya girdiği sırada öldürüldüğü ve servis edilen fotoğrafları İsrail ordusunun çektiği iddia ediliyor.