Gündem

Narin’in ölümünden beri çok şey yaşadık evet. Unutamıyorum, tüm detaylarıyla aklımdalar. Ancak aklımı kaybedersem unutacağım olaylara maruz kaldım, kaldık.
Şey demek hafif kalır gerçi. Tır geçti üstümüzden ve ülke şu an freni patlamış bir kamyon gibi. Nerede duracak, ne zaman bitecek bu çile merak ediyorum…

4 Beğeni

@Waxillium Türkiye maçı olsa yensek de gelse :smiley:

Hep söylerim, bugün sokaktaki hayvanlar katledilsin diye naralar atan yarın kadınları hedef alır. Kendinizden “güçsüz” gördüğünüz her canlıya zulmederek kendi egonuzu mu tatmin etmeye çalışıyorsunuz, anlamadım. Bu mizojinist yaklaşımınız kırılgan maskülinitenizden kaynaklanıyor olabilir mi? Kadın cinayetlerini meşrulaştırmaya mı çalışıyorsunuz? Özellikle kadın cinayetlerinin ciddi bir sorun haline geldiği bir ülkede böyle şeyler düşünebilmenizi hiç sağlıklı bulmuyorum. Acilen tedavi olmanız gerektiğini düşünüyorum. Naçizane fikrim.

8 Beğeni

Logosunda Türk bayrağı olan takım var. Dün akşam Fransızları yendik geldik. :slight_smile:

Zamanında milli takım yerine de göndermişler. Logoda bayrak oradan geliyor.

Sayılmaz mı?

1 Beğeni

Abi onu ona sorucan ama :smiley:

İşte bundan bahsediyorum, meseleye yaklaşım biçiminiz sorunlu. Sebepleri arayıp bulma sorumluluğundan kaçarak meseleyi ucuz, bildik, düşünülmeden kabul edilmiş yaygın söylemlerle ele almak vakayı sümen altı etmektir, sonra da bir şey söylediğini zannederek soğuk kanlı kalabilmek tipik bir klavye slahşörlüğüdür. Yazdıklarımı iyi mi okumadınız yoksa okudunuz da farklı düşünme imkanlarını uzun zamandır ihmal ettiğiniz için yine alışık olduğunuz ezber söylemler kanalından yğrüterek mi hallediveiyorsunuz meseleleri?

1 Beğeni

Gözden kaçmasın. ABD’den sonra terörist israil’in en büyük destekçisi Almanya.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Türkiye’nin BRICS’e üyeliği Hindistan tarafından engellendi” iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Bu bana aşırı ironik geliyor. Almanya günah çıkarmaya falan mı çalışıyor acaba :smiley:

NATO üsleri açmaları, silah üretimini, silah bütçesini artırmaları, Ukrayna’nın ABD ile birlikte en büyük destekçisi olmaları, Doğu sınırlarına silah ve asker yığmaları vs vs israil saldırganlığına desteklerinden de öte bir hazırlık yapıyorlar gibi geliyor bana.

NATO yayılmacılığının ABD ile birlikte öncü kuvveti gibi davranıyor Almanya.

1 Beğeni

Almanya ve Fransa fena halde yakalandıkları kendi paçalarını Amerika ve Pentagon dan kurtarmaya çalışıyorlar ama bunun için doğrudan yapabilecekleri bir şeyler yok, çok dolaylı hamleler deniyorlar.

Forum ahalisi şu şahsın yazdıkları normal mi? Şimdi görüyorum. Dün gece okumadım. Şimdi okudum ve bu hadsizliğe karşı verilen “tepkisizlik” beni şaşırttı asıl.

Bu kişi normal biri değil, foruma kadar sızmış bu tipler; kadın ve hayvan cinayetlerini bir tutuyor, tırnak mırnak diyor. Toplumdan soyutlanması gereken bu kişi gelmiş burada ahkam kesiyor.

5 Beğeni

Forum ahalisi zamirine başvırmanız nedense hiç şaşırtıcı gelmedi. Gönderi bayraklama yöntemine başvırmanız bir güvenlik duvarı ihtiyacı nedeniyle olsa gerek. Düşüncelere karşı çıkmak hatta saldırmak entelektüel bir zevktir, bundan heyecan duymak hatta keyf almak gerekir, ama bırada hiç katılmadığım klişe bir söylemin iç rahatlatıcı imkanını kullanarak Türkiye’deki insanların düşünce ile olan kalibretik uyumsuzluk vakayı kişiselleştiriyor zihin aradan çekilşyor ortaya bedenler çıkıyor ve ey “ahali şu hadsşze haddinş bildirin” sahnesine dönüştürüyor herşey. Eh tabi yönetim de "kişşsel haklara saldırı, nefret söylemi gibi o bildik metni alt yazı olarak geçirerej ahaliyi teskin edecek yöntemi devreye sokuyor. Bu resimden sıkılmıyor musunuz “ey ahali”. Her kimlerse artık bu zamirin içinde olanlar…

Zamir falan diye atıp tutuyorsunuz ama “her şey” nasıl yazılır onu bile bilmiyorsunuz. Takıldığınız şey ise sizin yazdıklarınızın yanında hiçbir şey. Bizi anlamanız için bir gün kadın olma gibi bir şey olsa keşke de bu ülkede neler yaşadığımızı anlasanız? Neyse aramızda vicdanı olan duyarlı insanlar olduğu için sizin merhametinize kalmadık. Belki içinizde birazcık insanlık kalmıştır, oturun düşünün, nefes alıp verin de sakince bir düşünün; yazdıklarınızı mantıklı bulacak hiçbir neden göremiyorum.
İkili diyaloğa da girmek istemiyorum sizinle, aklınızın başınıza geldiği günler dilerim.

3 Beğeni

Düşüncelerime katılmamanıza saygı duymaktan öte zevk bile duyarım. Yeterki yasaklama, engelleme yöntemlerine gitmeyin. Bana başka bir imkan alanı açabilşyormusun (burada “musun” soru ekini birleşik yazdım hay aksi!") onu önemserim dikkate alırım. Kendi engellerimi test etmeyi severim, onları aşacak birine teşekkür ederim, fikirlerime asla kendim bile güvenmem çünkü onlar benim için birer araştırma araçlarıdır, daha iyisini bulırsam değiştiririm, benim için önemli olan düşğnceleri ortaya çıkaran altyapıdaki tutarlılıktır, her neyse bunları söylememin asıl nedeni forumda kşişe söylemler ve onların altında yatan bağnazlıklardır evet onlara saldırıyorum, haksız olduğumu ortaya koyun parmaklıklar ardına atma yöntemi nedir yshu!?

Yazdıklarınızdan pek bir şey anlamıyorum. Benim de imla - dilbilgim iyi değildir ama en azından yazarken özen gösterin de okurken ne anlatıyorsunuz anlamaya çalışalım.

9 Beğeni

benim de yazım iyi değildir. ama diğer dediklerin katılıyorum.

Ne yazdığını iyi ki görmedim. Burası belirli bir düşünsel ve insani kalitesi olan bir yer. İnternette yamyamlar tarafından işgal edilmeyen çok az yer kaldı, Kayıp Rıhtım Forum gibi. Ekşi Sözlük’ü, Twitter’ı okunmaz hale gelen troller Forum’a dadanmamalı.

9 Beğeni

Hayır, normal değil. Kavga arıyor ya da insanca tartışmanın usülünü bilmiyor olabilir. Belki de haddini bilmeyen bir ergendir.

5 Beğeni