Gündem

tedarik için açacakmış.

An itibariyle Tahran’ın da vurulduğu söyleniyor.

1 Beğeni

Lübnan ve Irak da da patlamalar olduğu yönünde sosyal medya da fotoğraf paylaşımları var.

1 Beğeni

Üzgünüm
İstediğiniz kişi olamam
Kolay inanan biri değilim
Ne küçük tanrılar iliştiririm anahtarlığıma
Ne de Kafka cesetleri taşırım çantamda
Hiç bir sözü anlayarak katletmedim
Tiksinirim ipe dizilmiş maktul kelimelerden
Her şeyi anlamış
İçi rahat insanlar ülkesi,
Bana dar geliyor yasak şehriniz
Sözlerim maphus
Konuşmam yasak
Kilit üstüne kilit
Nereye adım atsam bir mayın…
İzin kağıdım yok
Peki yok mu bir parolanız
Açıl susam açıl
İlişsem bir köşeciğe
Sözüm söz
Uslu olacağım…

1 Beğeni
2 Beğeni

Uluslararası politika uzmanı değilim. Çok okuduğum konular değil. Büyük resmi gören dayı konumuna da düşmek istemem.
Ancak İran’a düşen her İsrail füzesi molla rejimini, İsraile düşen her İran füzesi ise Netanyahu yönetimini daha da güçlendiriyor gibi geliyor.
Her gün kan akarsa o kan revanın arasında sağduyu veya aklı selim olmak mümkün olmuyor.

2 Beğeni

Evet bu tarz durumlar mevcut iktidarlar veya rejimin geçici olarak ülke içinde desteklerini artırıyor ama örneğin Ukrayna gibi zamanla olaylar olaganlaşıp iktidara karşıda dönebiliyor.

Dün geceye ilişkin uzmanlar bir çok analiz yapacaklardır. Bence ise en önemli çıkarım İran hava savunma sistemlerinin iki dalga halinde olan yüzlerce sortiye karşılık verebilmesiydi.

3 Beğeni

Ben sıradan bir vatandaş olarak bunun “Amerika abi” gözetiminde/kontrolünde danışıklı dövüş olduğunu düşünüyorum.

2 Beğeni

Bence biraz olaylar mevcut durum küçümseniyor.

Önceden haber verilme olayından komplo teorileri üretiliyor ama bu normal bir durum eğemen devletler uluslarası bilgilendirmeleri hareket öncesi yaparlar. Örneğin biz de Suriye ve Irak da teröristleri vururken notam yayınlarız. En basit haliyle hava trafiği bölgeden çekilsin ve bir şekilde bölge yakınlarında müttefik veya başka güç varsa saldırının hedefini bilsin diye.

Şu son saldırıyı ben de İran karşılayabildiği için önemsememiştim ama öyle gözüküyor ki İsrail hava savunma operatörlerini hedef almış ve İran’ın önemli operatör kayıpları var. Çok da danışıklı bir işin sonucu gibi durmuyor.

Hava savunma operatörü yetiştirmek, kayıpları telafi etmek bir günde çözülecek, danışıklı işlere kurban edilecek meseleler değil.

1 Beğeni

Evo Morales 'e suikast girişimi olmuş.

İlk günden bu yana tüm söylemler bir yana ticaret hiç durmadı.

Nasıldı o laf.

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz mı?

3 Beğeni

Akp zihniyetinin şekilci olduğunu biliyoruz. Örneğin 2 ülke arasında 90 güne kadar vize muafiyeti anlaşması var, bunu bile askıya almadılar.

Terörün destekçisi ve terör devleti İsrail diyorlar fakat İsrail ile vize muafiyeti anlaşması yapıyorlar.

Ticaretin yasaklanması da fiilen mümkün değil bence. Ticaret zaten devletler arası değil şirketler arası yapılıyordur. Yasaklansa bile araya bir aracı şirket koyalarlar yine ticaret yaparlar.

Türkiye’den İsrail’e mal gitmesi için satıcı Türk şirket, alıcı İsrailli şirket olmak zorunda değil. Dubai veya Çin şirketi Türkiye’den malı alır İsrail limanına indirir. Türkiye bunu nasıl yasaklayabilir?

1 Beğeni
3 Beğeni

Suudi Arabistan’ın 2030 vizyonunun parçası olan milyar dolarlık ultra fütüristik Neom şehri projesinde ITV belgesel ekibinin ulaştığı yeni istatistiklere göre, projenin başlatmasından bu yana sadece sekiz yılda 21 binden fazla işçi öldü.

Belgesel, inşaatta çalışan göçmen işçilerin kaybolma oranlarının da oldukça yüksek olduğunu ortaya koydu. Suudi Arabistan’da NEOM projesi kapsamında 100 bin göçmen işçinin kaybolduğuna dair iddialar var. Bunun yanı sıra, Hindistan, Bangladeş ve Nepal’den gelen işçilerin ölüm istatistikleri de dikkat çekiyor. Nepal’in Yabancı İstihdam Kurulu, 650’den fazla Nepalli işçinin ölümünün hala açıklanmadığını belirtmektedir.

İnsan hakları örgütü FairSquare’in direktörü Nicholas McGeehan, işçilerin sistematik bir şekilde kötü muameleye ve tehlikeli sömürüye maruz kaldığını vurgulamaktadır. Çalışma saatlerinin uluslararası standartların çok üzerinde olduğunu belirten McGeehan, bu istismarın Suudi Arabistan genelinde yaygın olduğunu ifade ediyor.

3 Beğeni

En üsttekiler yurt dışında gününü gün ediyor, alttakilerde hapislerde çürümekle meşgul.

3 Beğeni

Alttakiler hapislerde çürümüyor. Onlarda Avrupa Almanya Yunanistan, Meksika sınırından Amerika zorluyor veya kandırıldık diyerek aynen TC de yaptıkları işe devam ediyorlar. Onların yediği bokun verdiği zararı da, ülkenin geldiği noktayı da biz çekiyoruz…

Şu kulaklarımın 37 yılda duyduğu " hoca efendi " li cümle kuranların hiç birine birşey olduğunu görmedi bu gözler.

Acunda çıkan komedyen Atalay, Arıncın kankası Gazeteci Nazlı Ilıcak ve Tan kardeşlerden öte tanınmış bir ismi de fetöden yatarken görmedim. TC de Fetöden yatan en büyük isim bunlar.

Müslüman ülke: İnsanı değer sıfır-İslam hak yemeyin der, işçi hakkını sonuna kadar ye, sömür, diğer yandan kendin zenginleş. Fakir daha fakir, zengin yeni sarayını yaptırsın.
Ateist, Hristiyan vb. ülkeler: Çalışma günlerini dört güne düşürme çalışması yapılsın.

Müslümanları sevmemek için neden aramaya gerek yok. Kedilerinden tiksindiriyorlar zaten.

natalie portman da istanbul gelmiş.

7 Beğeni

vay arkadaş…
benim de kraliçe elizabeth ile denk gelmişliğim vardı böyle :smiley: