Gündem

Komplo teorilerini seven & üreten & itibar eden biri değilim. Ama Elon Musk net olarak bir proje. Artık bir devlet projesi mi, tanrı projesi mi, yoksa kendi doğal hali olarak mı proje bilemiyorum. İdeoloji karmaşası yaşayan çocuğun multi milyarder hali gibi bir şey. Dünya çok enteresan bir yer gerçekten, bir avuç ruh hastasının dünya siyasetine şekil vermesini izliyoruz. Orhan Gencebay’ın dediği gibi “Batsın bu dünya.”

1 Beğeni

Ümit Özdağ’ı da gözaltına aldılar. Bakalım tutuklama çıkacak mı göreceğiz. İsmail Saymaz’ın dediğine göre dosyası terör savcısına verilmiş. İktidar diğer partilere zorla siyaset yaptıracak gibi görünüyor.

3 Beğeni

Bolu’da can kaybı 66’ya yükselmiş.

5 Beğeni

Görüntüler çok kötü. İzleyemedim bile. Yanarak öldüler. Tatile diye ölüme gitmişler. Çok yazık.

Merdiven falan da yok. Göz göre göre yalan söylemeye de utanmıyorlar.

Edit: Binanın içinde varmış bu arada. Ama bir işe yaramadıktan sonra anlamı yok. Alarm sistemi olmadığı da söyleniyor. Alarm yoksa merdiven olsa bile insanlar nasıl kurtulacaktı? Uykularında karşılaştıkları yangından nasıl kaçabileceklerdi ki? Büyük bir ihmalkârlık var. Olan masum insanlara oldu maalesef.

1 Beğeni

@taurenim @sultiderler Yine birbirlerine suç atacakları ve bir kişinin dahi istifa erdeminde bulunmayacağı vahim bir hadise. Birkaç saat önce yayın yasağı geldi. Ülkede ancak ölürsen önlem alıyorlar. Maalesef ölen öldüğüyle kalıyor.

3 Beğeni

Bilim kurgu edebiyatını edebiyattan saymayan insanlar olduğu sürece bu tarz insanlara sevgi besleyenlerin sayısı azalmaz.

1 Beğeni

Dün bu mesajları okudum. Çok sinirlendim. Bu insanlarla aynı havayı solumak zorunda olmaktan çok rahatsızım. İnsanlık gerçekten ölmüş.

10 Beğeni

Otel yanarken kayak yapanlar vardı, haberlerde izledim. Maalesef duygumuzu toplum olarak kaybetmiş ve bencilleşmişiz. Üzgünüm.

8 Beğeni

Ne yazık ki ülkemizde böyle düşünen bir kesim var. Ben de birkaç yerde denk geldim. İnsanlıkla ilgileri yok.

6 Beğeni

Yangının tam olarak nasıl bu kadar kontrolden çıktığına dair herhangi bir bilgi güncellemesi var mı? Açıkçası günlerdir bunu düşünüyorum. Herhangi bir gece personeli yok muymuş? Bu yangın bu kadar büyümeden önce nasıl müdahale edilememiş veyahut insanlar nasıl uyandırılmamış, manuel çalıştırılacak bir yangın alarmı yok muymuş? Bizzat o mutfakta olan birinin açıklaması yok mu cidden?

Ülkemizde gerçekleşen bir çok olayda yaşandığı gibi bu sorularımın cevabını da herhangi bir sorumlu bakanın veya liderin şeffaf bir şekilde cevaplayacağını düşünmüyorum.

Nice yaşanan çirkin ve üzücü olaylar gibi bunu da 1 hafta sonra bu bozulmuş millet unutur. 0 istifayla, 0 açıklamayla bu olayı da kapatırız. 6 ay sonrada tutuklananlar tahliye edilir, yine malum kişilerin yanında duranlar kazanır geriye kalan zengini fakiri, süslüsü çirkini, beyazı siyahı ise canından olur veya acısıyla kalır. Her faciada aynı senaryo, aynı giriş, aynı gelişme, aynı sonuç.

Devran döner mi bilmiyorum. Diyelim ki devran döndü rüzgar bizim tarafımızdan esti, o zamana kadar hangimiz bu ülkenin iliğini kemiğini sömüren, liyakatsiz, cahil, paragöz insanları tarafından katledilecek bir tek Allah bilir.

5 Beğeni

Utanç verici bir açıklama.

Her zaman kurumsal muhalefetin devlete taptığını söylüyorum. Devleti yöneten de Rte olduğu için onun çizdiği sınırların dışına çıkmıyorlar.

Bu açıklamanın tam tersine şehitleri, bu tür faciaları siyasetin konusu yapmanız gerekiyor çünkü bunların olmasının sebebi siyaset.

Kurumsal muhalefetin bu zihniyette olması hepimizin gelecek adına umutsuz olmasına sebebiyet veriyor. 80’den sonra Türkiye hızlıca apolitik hale getirildi, günümüzde de muhalefet dahi tamamen apolitize olmuş durumda. Bundan dolayı ülkeyi ayağa kaldıracak, silkelendirecek hiçbir protesto, grev, eylem olmuyor ve bu insanlar “dünyayı başına yıkacağım” deyip kırmızı kart göstererek utanmadan, ben ne yapıyorum demeden hayatlarına devam edebiliyorlar.

Bu proje Akp ile başlamadı ama Akp ile tamamlandı. Artık diğer partilerin de kavramsal olarak Akp’den bir farkı kalmadı. Onun için ne ekonomik alanda ne de bu tür konularda heyecan verici, alternatif oluşturabilecek bir siyaset ortaya koyamıyorlar.

Sadece günler geçiyor sistem tıkır tıkır çalışmaya devam ediyor.

4 Beğeni

İnternette gezinirken sağda solda ekşi sözlükteki bazı iddiaların paylaşıldığını gördüm.

https://eksisozluk.com/26-ocak-2025-ikinci-yenidogan-cetesi-skandali--7931516?a=popular&p=1

Özel hastanede çalışan bir tane doktor ifşalamış bu sefer.

Ne zaman komple helak olacağız acaba merak ediyorum.

2 Beğeni

Gerisini bu halk halleder deyip şeytan bu ülkeden emekli oldu. Yıllardır diyorum, ahlaki çürümüşlüğün dibinde bu ülke.

3 Beğeni

Vatandaşa bir müjde daha! Koş vatandaş koş! :rofl: :cactus:

5 Beğeni

Bunu esas Amazon ve Disney Plus gibi her içeriğe Dublaj getirmek sorun eden platformlar şirketler yapmaya başlaması lazım.

“Mars’ta su bulunmuş ama kuyu suyuymuş, içilmiyormuş.” minvalinde bir haber bence.

Yapay zekâ iyidir hoştur ama dublaj işinin özü, seslendirme sanatçılarının üstün performansı. Japonya mesela bu işin zirvesidir (Biz de gayet iyiyizdir) ve üst düzey seiyuular arasında bile yapımdan yapıma performans farkı oluyor.

Yani yapay zekâ bu işi yapamaz kıvıramaz demiyorum ama olay sadece kendi dilinde dinlemek değil bana göre.

Ha, maç yayınları, haber kanalları vb. saf bilgi içeren işler için uygun ve işe yarar olabilir. Ama dizi, film, anime için iş yapmaz bana göre. Ben şahsen izlemem. Tabii bu dediğim işin kurgu yapımları boyutu için geçerli.

1 Beğeni

Bana göre öyle, Ben izlerim.

1 Beğeni