Gündem

2 Beğeni

Eşimin yorumu: “Konuşa konuşa adamı öldürdüler.”

Hakikaten, son dönemde, Can yıllardır basmıyormuş ya da yeni bir yazarmış gibi, her zamankinden fazla konuşulmaya başlanmıştı ne hikmetse. Güzel bir hayat yaşamış gibi görünüyor, en azından toplum baskısına aldırmadan istediği gibi idame ettirmiş. Yeni-eski, okuru bol olsun.

1 Beğeni

6 Beğeni

Tekin Yayınevi’nden AKP’li Abdülhamit Gül’e cevap:

“Bir ‘kitapçıda her düşünceden, her ekolden eser bulun(uyor)malıdır. Çünkü fikir çeşitliliği; özgürlükçü, çoğulcu ve medeni bir toplumun işaretidir. Bunu anlamak ise faşizan zihniyetlerin harcı değildir.’”

https://x.com/ajans_muhbir/status/1911857601337597953

Aslında bir de öncesi var bunun, ESG, Gül ve Varank arasında.

Aynen ESG’yi de araya aldı troller :d

https://x.com/altansancarr/status/1912543518700040294

https://x.com/BraveChief9/status/1895202951032877109

Bu gündemde maalesef az yer edinen yasa tasarısına bir göz attım

Bu yasa geçerse Türkiye aleni bir şekilde şeriata adım atar

Bu sadece eşcinselleri etkileyen bir yasa tasarısı değil, bu bir ilk adım emin olun, “GENEL AHLAK” başlığına eklenmesinden anlayabilirsiniz bunu. Homofobik arkadaşlar bu yasa tasarısını desteklerse ilerleyen günlerde sevgilisiyle el ele tutuşamaz.

Adamlar cinsiyet değiştirmeye teşvik etme diye bir suç koymuş dalga geçer gibi Ey Netflix deyip internetin fişini çekebilirler, aman dikkat.

10 Beğeni

Ülkede yaşamak zaten zor ve bu yasalarla benim gibiler için ekstra daha da zorlaştırılmaya çalışılıyor. İnsanlar eşcinsel olduğumu anlamıyor zaten ama bu benim tehlikede olmadığım anlamına da gelmez. Onur ayında gökkuşağı paylaştım diye hapse mi atılacağım yoksa sevgilim olursa onunla instagramda romantik fotoğraf paylaştım diye idama mı götürüleceğim. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundan herkesin çıkmasını dilerim en kısa sürede. Sevmemek ve hoşlanmamak ayrı bir durum ama bu benim toplum tarafından dışlanmamı gerektirmiyor. Şaka gibi ama öldürülmek bile isteniyoruz. Ve evet bunlar gerçekten de ilk adımlar olur. Bu ülkedeki olup biten her şey birbirine zincirlenmiş durumda. Eğer el ele verip birbirimizi korumazsak, hepimizi (din,dil,ırk,cinsiyet,cinsel yönelim vb fark etmez.) koruyacak başka birisinin olduğunu düşünmüyorum. Özellikle küpe takan veya saçlarını uzatmayı seven erkek arkadaşların bunları görmezden gelmemesini isterim. Emin olun domino taşları gibi hep birlikte devriliriz. Kadınların hali hazırda yaşadığı onlarca sorundan bahsetmiyorum bile! Hayatım boyunca hep iyi bir insan olduğumu düşünüyorum ama eşcinsel olmam beni nasıl kötü ve suçlu konumuna düşürüyor anlamıyorum. Bütün eşcinseller çok iyi insanlardır gibi bir söylemde de bulunmayacağım ayrıca. İnsanları etiketleri yerine sadece iyi ve kötü olarak algılamaya başladığımız zaman toplum olarak sorunlarımızın çoğunluğunun çözüleceğine inanıyorum. Fakat gündeme baktıkca bu artık ütopik bir hayal olarak geliyor kulağa. Yinede umut etmekten başka çarem yok.

16 Beğeni

max geldi diye seviniyoruz da boşuna seviniyoruz. ülkemiz de her anı bir internet sitesi her anı bir platform kapatılabilir ya. ya da her anı içerikler sansür uygulanabilir maalesef. bu konuyu tartışmak bile istemiyorum artık.

5 Beğeni

Kapatmasalar da sansürlüyorlar zaten. VPN ile girip dizi film kategorilerine bakınca anlıyorsunuz direkt durumu.

Streaming platformlarını geçtim, şahsen artık hiçbir şeye olmaz diyemiyorum. Her türlü pisliği ve zorbalığı yapabilecek kapasitede bir oluşumla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum.

Son olaylar başlayalı bugün itibariyle bir (1) ay oldu mesela. Daha iyiye gider diye umuyorum ama artık bu ülkede hiçbir şey iyiye gitmeyi bırak, her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Yoruldum cidden.

3 Beğeni

https://x.com/solcugazete60/status/1913312904461582441

HÜDA-PAR’ın TBMM’ye sunduğu kanun teklifi: — Aleni öpüşme, heteroseksüel çiftler için 2 yıla, eşcinsel çiftler için 4 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. — LGBT’yi özendirmek 3 ila 5 yıl arası hapisle cezalandırılacak. — Dizi, film ve yayınlarda LGBT temsili yasaklanacak.

Resim

2 Beğeni

E bu da gelmiş ya: https://eksisozluk.com/planli-sezaryen-yapilamayacak--7970252

Akşam şurada uyurgezerlik demiştik: Kitap Önerileri: TARİH - kolombre tarafından #144

Demek ki tepeden tırnağa bizim milletin mayasında var uyuşukluk. “Ulan” bir kere de utandırın be. “Aşığım” deyip herifçioğluna tapan gizli eşcinselleri kısırlaştırsınlar bence, nasılsa ses çıkmayacak. En azından sonraki neslin kaybından kurtuluruz.

Not: Eşcinsel düşmanı değilim. Maskülenliği siyasetçi, futbolcu fanatizmi zanneden “esas” toksik erkek müsveddeliğine düşmanım. Toksiklik, kadın-erkek ilişkisinden önce, toplumu ayrıştıran bu güzellik düşmanı amcalarla bıyıklı, nemrut arzu nesneleri arasındaki gözü tamamen kapalı ilişkide cereyan ediyor bence.

İmzayı unuttuk: Sezaryenle doğmuş kız çocuk babası.

2 Beğeni

16 Nisan Referandumu’ndan sonra ülke giderek öyle bir freak show’a döndü ki, kimse de artık çıkıp sormuyor: “Ulan memleketin şu gündeminde mesele eşcinsellerin öpüşmesi mi, çöl kaçkını andavallar?” diye. En çok koyan da bu bana. Ekonomi, adalet, eğitim, özgürlük sorunlarımız bitti de şunların konuştuğu şeye bak. Gerçi sorunun kendisi zaten bu kafada insanların senelerdir yönetmesi o ayrı da neyse. Gündem değiştirme çabasından idam edilmeli bu kitle.

3 Beğeni

Çocuğu olmayan çiftler sağlık bakanı tarafından ailelikten atıldı. :slight_smile: (sinirden gülmek)

Aile Yılı vurgusu yapan Memişoğlu, “Eğer çocuğunuz yoksa aile olamıyorsunuz, sadece karı koca oluyorsunuz” dedi.

3 Beğeni

Çocuk olamıyorsa

Maddiyatın yetmiyorsa

Ya da istemiyorsan

1 Beğeni

Reis-i cahil, kendisine aşık bıyıklı karılarını alıp saraya yerleştirsin, çocuk olamayacağı bariz şekilde, karı-koca hayatı yaşasınlar. Kendisi, eşi, kütüphanede fotoğraflayan sanatçısından başlayarak suretini görmeye dahi mide dayanmayan onlarcası milyarlık yazlıklara, gemilere, saraylara ve dahi milletin olma hüviyetini yitirmiş meclis sıralarına kapansınlar; hiçbirinin yüzünü görmeden, cebimiz delik ancak midemiz sağlam şekilde yaşamaya, temiz oksijen solumaya devam edelim. Belki milletin içindeki zehir de etkisini yitirir, eski, güzel günlere geri dönülür.

1 Beğeni

Ahahahaha bu nedir yahu. Gündemi değiştireceğiz diye ne yapacaklarını şaşırdılar.

Madem gideyim de hanıma kötü haberi vereyim başkasından duymasın :roll_eyes:

1 Beğeni

En ağır acıları çekmeniz dileğiyle. Bu ülkeye senelerdir ettiğiniz zulmün bin beterini yaşayın. Başka sözüm yok.

7 Beğeni

Bu ve tüm benzeri durumlar klasik AKP’nin ülke yönetme stratejisi.

Önce ortaya bir şey konulur, gelen tepkiler ölçüler. Tepkinin ölçüsüne göre, ya o noktada durulur ve tepkinin sönümlenmesi, yeni olaganın bu olması beklenir ve daha ileri adımlar atılır ya da tepkiler az ise hemen hayata geçirilir.

4 Beğeni