Gündem

https://x.com/bosunatiklama/status/1985378727866274192?s=46

8 Beğeni

Akılda kalıcı :face_with_hand_over_mouth:

8 Beğeni

Aslında bi bakımdan akıllıca ya. Kimse bu kadar kolay bi şifreyi denemeye tenezzül etmez. Kimbilir ne karmaşık bir şifresi vardır diye düşünür :sweat_smile:

2 Beğeni

Müze başkanı Ruhi Çenet sanırım :joy:

5 Beğeni

Ben de tw’de küçük harf kullanıyorum, sinir bozucu olan nedir?

1 Beğeni

X’de nasıl bilmem ama 1000k’ de eskiden yapılan paylaşımların, alıntıların büyük harfle başlamasına izin vermezdi. Şimdi öyle değil. Kişinin tercihi ise bence sinir bozucu çünkü paylaşılan, post, alıntı vb. durumlarda metine büyük harfle başlanmalı diye düşünüyorum.
Aslında X uygulaması benim için biraz karışık geliyor. Alışmam için biraz zaman geçirmem gerekiyor sanırım. Çünkü bu zamana kadar sadece bağlantılara tıklayarak içeriklere baktım.

1 Beğeni

Her sosyal medya platformunun kendine has bir kültürü var, Twitter genel kullanıcı profili itibariyle ağırlıklı olarak mizah odaklı bir yer. Kayıp Rıhtım edebiyat forumu olduğu için buradaki ‘yazı raconu’ kitabına uygun ama Twitter’da rutin olarak tamamen böyle yazan birisi olsa platform kültürüne uyumlanamayabilir. Resmi mail mi atıyorsun tweet mi derler, ben de derim hatta. :rofl: O yüzden platformları kendi içinde değerlendirmek lazım, ben de Facebook’taki amca/teyze gönderilerine çok gülüyor ve anlamıyorum ama sinir bozucu gelmiyor. :blush:

4 Beğeni

Çok doğru.:blush:

Anlıyorum. :blush: Ama sanki orada kitap sayfasıysan biraz daha dikkat etmen gerekir diye düşünmüştüm. Bu tamamen benim uygulamanın kullanışını, kültürünü bilmememle alakalı bir durum o zaman. Teşekkür ederim açıklamanız için.

4 Beğeni

Kitap sayfası olmanın şartı bence küçük harf olayı değil. Yz’ye yorum yazdırmıyorsanız, başkalarının incelemelerini çalmıyorsanız, okumadığınız kitabı okumuş gibi yaparak paylaşmıyorsanız ve kendi halinizde okuma deneyimlerinizi paylaşıyorsanız diğer şeylerin bir önemi yok bence. Sosyal medyanın ortamına göre hareket etmek kimseyi rahatsız etmez, ama bunların tam tersini yapmak rahatsız eder, etmeli de.

@taurenim de güzelce açıklamış zaten, ben mesajı yazdıktan sonra rıhtıma girmemiştim, teşekkürler. :slight_smile:

3 Beğeni

Şart olarak değilde, kendimizi gösterdiğimiz sosyal medyada mesela makine mühendisi ya da makineler üzerine kendimizi adamış biri olarak makine adlarını, terimlerini anlattığımız sayfamızda, devamlı yanlış ifade edip, yanlış yazmamız gibi anlatabilirim. Hani en basit şeydir cümleye başlarken büyük harf ile başlamak, buydu demek istediğim. Bu AI üzerinden kopyala yapıştır olayı çok başka ve çok rahatsız edici. Doğrusu X’in kullanışı benim düşündüğümden ve anladığımdan da farklıymış. Çok da üzerinde durmamak gerekliymiş.

4 Beğeni

10 Kasım

Naçiz vücudunuzu yaşatamam ama fikirlerinizi yaşatabilirim!

samwise

diyesim geldi bir Yüzüklerin Efendisi hayranı olarak. :slight_smile: :türkiye: :frowning:

6 Beğeni

Booker ödülünü David Szalay’ın Flesh adlı romanı kazandı.

1 Beğeni

Başımız sağolsun!

16 Beğeni

Milyonlarca insan bunlara bedavadan hayat vermek için doğmuş, matrixteki küvezler gibi

6 Beğeni

Allah Gerçekten bunların ….. versin.
Saçma sapan bir yasa çıkardılar, 30 USD veya muadili Euro gümrüğe takılır diye… Sistem nasıl işliyor hiç anlamıyorum.

Arkadaşım doğum günüm için bir mektup yolladı. Rusya da kargo parası olarak 32 USD ye denk gelen bir para vermiş. İçinde bir CCCP rozeti ve bir adet çikolata var. Gerçi içinde bir şey olmasa dahi tek bir sayfa evrak bu parya gelecek. Haliyle gümrüğe takıldı. PTT bir kağıt yolluyor gümrükte aracı firmanın bilgileri var kağıtta onu arıyorsun. Benden fatura istiyorlar ve gümrük vergisi ödemem gerekiyor.. Fatura yok diyorum, bu sipariş değil hediye…Yazışmaları yollasam dedim , 20 yıllık arkadaşım gönderen dedim, kimliğimi atiyim doğum günüme bakın, yahu açın içini içine bakın vs…. Yok, alamazsınız diyor. Hediye dahi alamıyorsunuz.
Tarihte bunlar kadar hırsız, yağmacı bir grupla imtihan edilmedi Türkiye… Hani hakikaten Yunan kazansaydı dedirtecek her şeyi yapıyorlar. Başka biri bunlar kadar halka çöker mi bilmiyorum.

Breave Heart filminde bir replik var “İskoçya’nın problemi İskoçlarla dolu olmasıdır” diyor kral. Bizimki de öyle. Ülkenin problemi sözde müslümanlarla dolu olması. Sözde adalet… Tersine Robin Hood özel bir anlayış!

15 Beğeni

6 adet gönderi şu konuya taşındı: Oktay’dan Haberler

Bana da aynısı oldu. Arkadaşım doğum günüm için mektup atmıştı yurtdışından, içine de minik bir küpe koymuş. Sonuç olarak alamadım ben de. Keşke en azından mektubumu verseydiler, onu da yapmıyorlar. Hem bu düzene çok kızgınım hem de arkadaşıma mahcubum.

4 Beğeni
3 Beğeni

Şu anda ana sayfaya ve haberlere ulaşamamanızın sebebi de tam olarak bu :frowning:

2 Beğeni

An itibariyle düzelmiş görünüyor.

2 Beğeni