sanırım tv+ konusun da haklısın the substance ın tv+ gelmiş. film 141 dakika tv+ da 136 dakika belli ki sansür uyguluyorlar.
bu adam bir de en son gen v de oynadı.
Aslında bi bakımdan akıllıca ya. Kimse bu kadar kolay bi şifreyi denemeye tenezzül etmez. Kimbilir ne karmaşık bir şifresi vardır diye düşünür ![]()
Müze başkanı Ruhi Çenet sanırım ![]()
Ben de tw’de küçük harf kullanıyorum, sinir bozucu olan nedir?
X’de nasıl bilmem ama 1000k’ de eskiden yapılan paylaşımların, alıntıların büyük harfle başlamasına izin vermezdi. Şimdi öyle değil. Kişinin tercihi ise bence sinir bozucu çünkü paylaşılan, post, alıntı vb. durumlarda metine büyük harfle başlanmalı diye düşünüyorum.
Aslında X uygulaması benim için biraz karışık geliyor. Alışmam için biraz zaman geçirmem gerekiyor sanırım. Çünkü bu zamana kadar sadece bağlantılara tıklayarak içeriklere baktım.
Her sosyal medya platformunun kendine has bir kültürü var, Twitter genel kullanıcı profili itibariyle ağırlıklı olarak mizah odaklı bir yer. Kayıp Rıhtım edebiyat forumu olduğu için buradaki ‘yazı raconu’ kitabına uygun ama Twitter’da rutin olarak tamamen böyle yazan birisi olsa platform kültürüne uyumlanamayabilir. Resmi mail mi atıyorsun tweet mi derler, ben de derim hatta.
O yüzden platformları kendi içinde değerlendirmek lazım, ben de Facebook’taki amca/teyze gönderilerine çok gülüyor ve anlamıyorum ama sinir bozucu gelmiyor. ![]()
Çok doğru.![]()
Anlıyorum.
Ama sanki orada kitap sayfasıysan biraz daha dikkat etmen gerekir diye düşünmüştüm. Bu tamamen benim uygulamanın kullanışını, kültürünü bilmememle alakalı bir durum o zaman. Teşekkür ederim açıklamanız için.
Kitap sayfası olmanın şartı bence küçük harf olayı değil. Yz’ye yorum yazdırmıyorsanız, başkalarının incelemelerini çalmıyorsanız, okumadığınız kitabı okumuş gibi yaparak paylaşmıyorsanız ve kendi halinizde okuma deneyimlerinizi paylaşıyorsanız diğer şeylerin bir önemi yok bence. Sosyal medyanın ortamına göre hareket etmek kimseyi rahatsız etmez, ama bunların tam tersini yapmak rahatsız eder, etmeli de.
@taurenim de güzelce açıklamış zaten, ben mesajı yazdıktan sonra rıhtıma girmemiştim, teşekkürler. ![]()
Şart olarak değilde, kendimizi gösterdiğimiz sosyal medyada mesela makine mühendisi ya da makineler üzerine kendimizi adamış biri olarak makine adlarını, terimlerini anlattığımız sayfamızda, devamlı yanlış ifade edip, yanlış yazmamız gibi anlatabilirim. Hani en basit şeydir cümleye başlarken büyük harf ile başlamak, buydu demek istediğim. Bu AI üzerinden kopyala yapıştır olayı çok başka ve çok rahatsız edici. Doğrusu X’in kullanışı benim düşündüğümden ve anladığımdan da farklıymış. Çok da üzerinde durmamak gerekliymiş.