Bugün buralar sessiz
Tanrıların Arabaları yazarı Erich von Daniken vefat etmiş.
Allah rahmet eylesin.
Birkaç tur daha geçer diyordum ama olsun emeğine sağlık ![]()
Yasaklar ülkesinde sıradan haberler;
Amazon’da yurtdışı satışı kapattı. Vergiyi ödeme sırasında ödediğimiz tüm alışveriş siteleri gönderimi durdular. Aliexpress’de bugün yarın tümden kapatacak.
Benim Çinden gelecek bir Flight Controller siparişim vardı. %90 ihtimalle 6 şubata yetişmeyecek. Bakalım sahibindende satılırken ne zaman görücem.
Kitaplarda muafiyet “şimdilik” devam ediyor. Bizim Amazon üzerinden Amazon US ve DE’den kitap alınabiliyor.
Ülkenin gündemi yine kısır döngüye girdi,tüm sorunlar çözülmüş gibi sadece bir mesele üzerine açıklamalar.İki dakika haberlere bakıyorum kanallar arası geçiyorum başım ağrıyor kapatıyorumTlc ve Dmax in ucuz amerikan şovları daha faydalı…
Steam, Epic Games xbox vb gibi platformlar için hazırlanan yasa tasarısının saçmaliginin yanında, oyun alanında işi youtuber yada yayincilik olan bazı ünlü isimlerin bir tarafları tutuştu doğal olarak. Bu iki yüzlü vatandaşlar ülkede bu kadar olay olurken, adalet, hukuk elden giderken, ülkede bayrak indirilirken oyun ve oyunculuk ile ilgili paylaşımlar yapmaya olayları görmezden gelmeye devam ettiler. Şimdi yangın kapılarına gelince saçlarını taramayı bırakıp kapıya bakmaya ve bağırmaya başladılar.
Tüm sektörler için zamanında susulduğu için şuan baskici rejim sıra sıra tüm kapıları çalmaya devam ediyor. İnsanın içinden bu saatten sonra beter olun diyesi geliyor ya neyse…
Kendi mülkü olmayan para gönüllü bir mübadele olmadan kendine geçtiği için parayı vermemek hırsızlık sayılır o yüzden parayı verirdim. Ama aynı zamanda sırf elinde olmayan bir işlemden dolayı hapisle tehdit edilmesini de savunmuyorum çünkü mağdur taraf parayı yanlış yere gönderen taraf, hukuku tanzim eden taraf değil.
Hapiste o parayı sikke sikke (kuruşu kuruşuna) döve döve alırlar adamın elinden. Yar etmezler ki. Hapis olmasa ve geri alınmayacağını bilsem vermem ama kaçar giderim. İade ederdim mecbur.
“Sebepsiz zenginleşme” durumuna süper bir örnek. 1m dolares gibi bir miktar olsa şeytana uyardım kesinlikle ama Türk hukukunda böyle bir parayı kullanmak, iade etmemek suç unsuru teşkil eder.
yanlışlıkla hesabınıza yatan parayı kullanmayın. İcra yolu ile donunuza kadar alırlar.
Parayı alır ve 100 bin dolarlık kitap çekilişi yapardım ![]()
Hücrede olacak ise sıkıntı olmaz. Ama psikolojisi buna dayanır mı bilinmez. Zira Nijerya gibi bir yerde koğuş koşulları düşünüldüğünde ve o haber koğuşa yayıldığında zaten sağ çıkacağını düşünmüyorum.
10 milyon dolara dahi 1 yıl hapis yatmam. 1 yıl ev hapsi belki.
Ben size bir hatalı yatan para anımı anlatiyim.
Sene 2012 Vakıfbankta Uzman yardımcısıyım. Maaş kabaca 2.000 TL gibi birşey.
2.200 TL maaş yattı. Yanlışlıkla tazminat yatırmışlar hesabıma.
Durumu farkettiğim gibi müdürüme haber verdim. Genel müdürlüğe de mail attım. Ayrıca babamı aradım
Babamı niye aradım, safız ya… Belki şimdi maaşı kullanırsam bir sorun olur diye. Kendi parama dokunmadım babamdan harçlık aldım.
3 hafta geçti hiçbir gelişme olmadı. Şubeye teftiş geldi. Rutin işler için.
Müfettiş gelir gelmez beni çağırttı. Duruma ilişkin müdürün odasında konuştuk. Ben attığım maili ve yaptığım aramaları da söyledim. Tamam dedi ben halledicem dedi müfettiş.
1 hafta daha geçti birşey olmadı.
2. maaş yattı. Haliyle ona da dokunamıyorum o da hatalı. Teftiş çok şaşırdı. Bir hafta daha uğraştı sonra görevi sona erdi. Giderken bana dedi ki ne yap yap bu işi çöz. Ulan senin çözemediğini ben nasıl çözeyim.
1 hafta daha… Derken İnsan Kaynalarının daire başkanı aradı. Sen dedi maaşını nasıl kontrol etmezsin diye bir fırça yedim. O susunca bir bir maaşa dokunmadığımı, çağrı kayıtlarını, müfettişi, şube müdürünü ve dahası 2 aydır paraya dokunmayıp baba harçlığı ile kira ödediğimi anlattım.
1 hafta sonra hesabımdan 400 tl yerine 500 tl gibi yatandan fazla bir para çekildi. Aha bu defa da fazla çektiler dedim. Gittim müdüre. Onu ara bunu ara en sonunda yine bir yetkili bulduk. Kendi bankamda , tüm telefon listesine hakimken bu haldeyim ha yanlış anlaşılmasın. Genel müdürlük de dönem arkadaşları filanda var. İşlemi yapan çocuk bulundu , çocuk dedi ki hata yok!
Parayı kullandığı için faiz kesildi!
2 ay kullanmadığım para, hesap hareketlerine bakın dedim fark etmez size yattı ya biz artık onu kullanılmış sayıyoruz dedi.
400 Tl içinde 100 tl çok büyük bir para o zaman yüzde 25… Kredi çeksem böyle borçlanamam.
Geri müdüre gittim, şikayetçi olacağım dedim. Sen bilirsin dedi. Ama kendi bankanı dava mı edeceksin? Alttan alta sesini kes oturu vurguladılar.
2 yıla başka yere geçtim. Benden yıllar sonrada bir güreşçi bankanın yönetimine atandı.
Özetle bu ülkeden bir miki mouse olmaz.
Para yattımı çatır çatır yiyin hiç ahlak vs kasmayın. Onlar alacaksa alırlar zaten.
Ve dopingli güreşçi, siz de doping kullananlardan olsaydınız, biz de olsaydık…